Trumpov svetovalec za nacionalno varnost bo obiskal Putina, se med voditeljema držav obeta srečanje?

Foto: epa

Kremelj je sporočil, da bo med svojim obiskom Moskve ta teden Trumpov svetovalec za nacionalno varnost John Bolton obiskal tudi ruskega predsednika Putina. Bolton je sicer Moskvo obiskal že avgusta, ko se je srečal s svojim ruskim kolegom z namenom ponovne vzpostavitve komunikacije med državama.

Predstavnik Kremlja za odnose z mediji Dimitrij Peskov je za ruski Prvi kanal v intervjuju povedal, da se bo med svojim obiskom v Moskvi svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa za nacionalno varnost John Bolton med drugim verjetno sestal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Peskov je ob tem spomnil, da so poskusi vzpostaviti dialog med državama v preteklosti naleteli na zid, kljub temu pa naj bi nekateri pričakovali tudi pogovore na temo morebitnega srečanja med Putinom in Trumpom. Morebitno srečanje po poročanju Breitbarta sicer še ni bilo predlagano ne s strani Moskve ne s strani Washingtona, tako da bo potrebno počakati na rezultate tokratnega Boltonovega obiska.

Bolton Moskvo obiskal že avgusta
Bolton je sicer Moskvo obiskal že avgusta, takrat pa se je srečal s svojim ruskim kolegom Nikolajem Patruševim, da bi ponovno vzpostavili komunikacijo med državama po tem, ko so se odnosi med ZDA in Rusijo ohladili po ruski aneksiji ukrajinskega polotoka Krim. Skupne izjave po srečanju nato ni bilo, saj se sogovornika nista mogla zediniti o tem, da bi vanjo vključili tudi domnevno rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve leta 2016, kot je vztrajal Bolton, in da bi poudarili, da sankcij ne bodo odpravili, dokler Rusija ne spremeni svojega obnašanja.

John Bolton (Foto: epa)

J. Ž.

 • črnaovca

  zanimivo kdo hodi h komu

  • Olga2345

   Pahor samo še v Etiopijo…po kozlovsko sliko..

  • xtc

   Kar ne pove nič.

 • Staybell geenius

  John Bolton – vojni hujskač in jastreb najhujše sorte. Ni je vojne, ki je nebi sprožil, če bi imel možnost.

 • Staybell geenius

  Torej bomo imeli kmalu možnost znova videti beta papka (Trump), kako se prilizuje dejanskemu alfa samcu (Putin).

  • Olga2345

   Putin je navaden KGB-jevec, torej zločinec, tako kot udbaš Kučan!

   • Staybell geenius

    Trump je tudi zločinec (poslovne goljufije, davčna utaja), le da ni KGB-jevec, torej sta ustvarjena en za drugega. Trump mu tudi verjame na besedo, brez dokazov. Kdo je torej tukaj papak?

    • Olga2345

     Trump je svoje premoženje ustvaril sam! Tudi plače predsednika ne prejema! V Ameriki pravna država deluje, za razliko od Slovenije in Rusije!
     Putin in Kučan pa sta komunistična tatova in zločinca!

     • Staybell geenius

      Že s prvim stavkom si totalno vžgala mimo. To, da je premoženje ustvaril sam, je največja laž zadnjih treh let. OrbaNova24 nikoli ne bo poročala o 400 milijonih, podarjenih s strani njegovega očka. Prav tako nebi dobil nobenega posojila, če nebi imel očeta za poroka. In še 6 bankrotov.
      In še: Če je Putin zločinec in komunist, kdo je potem Trump, ki temu sločincu in komunistu verjame na besedo in ga zelo spoštuje? Prosim odgovori mi na to vprašanje brez da bi omenjala Kučana, bo šlo?? Močno dvomim….

 • xtc

  Putinovo gospodarstvo je zelo krhko in ranljivo,vsak nov šok,ga lahko potisne v kolaps,čeprav levaki nabijajo nekaj drugega.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!