Nuklearna apokalipsa?! To bi se zgodilo, če bi ZDA napadle Severno Korejo

Foto: epa

Stanje v Severni Koreji se vse bolj zaostruje, tuji strokovnjaki pa že napovedujejo, kakšen bi bil potek dogajanja, če bi ZDA napadle to diktatorsko državo. Posledice in kako bi takšen napad lahko izvedli, je komentiral Jerry Hendrix, upokojeni kapetan mornarice in strokovnjak v Centru za novo ameriško varnost.

“Napad na obrambni sistem Severne Koreje bi lahko izvedli z ‘nevidnimi’ bojnimi letali F-22, F-35 in bombniki B-2, ki bi se jim pridružili japonski in južnokorejski lovci F-16 in F-15. Prav tako bi uporaba brezpilotnih letal zmanjšala tveganje izgube pilotov,” je prepričan Hendrix. “Težka letala – bombnike B-1, B-2 in B-52 – bi Pentagon poklical na pomoč s pacifiškega otočja Guam. Obstajajo tudi ameriške bojne ladje, opremljene z vodljivimi raketami tomahawk, ki bi prestregle severnokorejske rakete.”

Hendrix je prepričan, da iz scenarija niso izvzeti niti kibernetski napadi, ki bi jih ZDA uporabile, da bi prekinile program oboroževanja Pjongjanga. “Nekaj minut po prvem napadu bi se morala ameriška vojska uskladiti z zavezniškimi silami, da bi s skupnimi močmi kar najhitreje uničili na tisoče severnokorejskih raket, ki bi bile usmerjene neposredno na Seul, prestolnico Južne Koreje. In to bi bil šele začetek,” pravi Hendrix.

Vojna se lahko stopnjuje v jedrsko katastrofo
Predsednik sklada Ploughshare Joe Cirincione pa je prepričan, da je stanje, ki bi sledilo napadu na Severno Korejo, kritično. “Ni problem napasti Severno Korejo, ampak tisto, kar sledi. Na napad bo Severna Koreja odgovorila, ima tudi orožje in strelivo, s katerim lahko uniči Seul. Pričakovati je, da bi v prvih urah spopadov umrlo na sto tisoče prebivalcev Južne Koreje, vojna pa se lahko stopnjuje v jedrsko. V tem primeru bi bilo na desetine milijonov mrtvih, uničeno bi bilo eno najmočnejših gospodarstev na svetu. Veliko je na kocki,” je prepričan.

Pariz in London pozvala Severno Korejo k umiritvi napetosti
Francija in Velika Britanija sta Severno Korejo že pozvali k umiritvi napetosti, potem ko smo bili priča besedni vojni med Washingtonom in Pjongjangom. Francoski predsednik Emmanuel Macron je pozval vse vpletene k “odgovornosti, da se prepreči vsako stopnjevanje napetosti”. Macron je namreč zaskrbljen zaradi balistične krepitve in jedrske grožnje s strani nepremišljenega diktatorja, ki vlada Severni Koreji. “Mednarodna skupnost mora delovati usklajeno, odločno in učinkovito,” njegove besede povzema Večernji. Bolj neposreden pa je bil britanski zunanji minister Boris Johnson, ki je neposredno pokazal na Kim Jong Una, da je odgovoren za krizo med Severno Korejo in ZDA ter da morajo delati na “diplomatski rešitvi” spora. “Severnokorejski režim je vzrok problema in treba ga je rešiti,” je zapisal na svojem Twitter profilu.

Zanimivo pa je, da še vedno “cinca” kitajski predsednik Xi Jinping. Čeprav ga je Trump že večkrat pozval, naj se dejavno vključi v reševanje spora, je Jinping pozval Trumpa, naj se vzdrži z besedami in dejanji, ki bi stanje še otežile.

Nedružaben Kim Jong Un
Hrvaški portal Jutarnji pa piše, da so severnokorejskega diktatorja že od zgodnjega otroštva pripravljali na to, da bo general zmagovite vojske, pod lažnim imenom je celo študiral v Švici. Nekateri od njegovih sošolcev, ki so si drznili spregovoriti, so razkrili, da ni bil preveč družaben in je nenadoma zapustil šolo, ko je zbolel njegov oče. Šolanje je nadaljeval na domu, nato je bil izbran za naslednika, kaj se dogaja v času njegove vladavine, pa je že znano …

M. S.

 • Franc Bizjak

  Napad na ZDA oz. njihovo uničenje je že desetletja najpomembnejši cilj severnokorejske komunistične hunte oz. njihovih debilnih monarhov. V to vojno bodo s svojimi provokacijami tiščali dokler jim le ne bo uspelo zanetiti resničnega konflikta, ki je na daljši rok neizbežen. Čas je, da jim Donald dopove koliko je ura in jih prestavi nazaj v kameno dobo za naslednjih 200 let. Ko bodo mahali z gorjačami in metali kamenje ne bodo nikogar več ogrožali. Rdeče zastave za njihove parade in proslave jim bodo pa lahko za primerne denarce šivali Japonci.

  • Adolf Hitler

   To si mogoce mislu za kurbo babylon ki jo bo kim poslal v kameno dobo ptokleti zombie jewmerican. –smrt jewmerican!

  • Borut Stari

   Za posledice spopada bo krivec Janez Janša. Nova 24TV in Marjanca že nekaj dni ostro napadata retardirano komunistično mafijo. Po dolgem in počez.

 • Extreme Pain
 • cosmo

  kako dobro, da smo dobili Trumpa, Killary bi samo sprožala vojne, slovenski zet pa bo za začetek Koreji in Venzueli prinesel mir in blaginjo. Bogu hvala za zeta in njegov pacifizem

 • vsemojebabe

  Pretiravajo, saj Severna Koreja nima vsega tega orožja s katerim grozi in ki ga razkazujejo v znamenje svoje moči. Sploh pa bi bil dovolj en komandos, ki bi počil Kima in njegovo ožjo ekipo.

  • sprehajalec

   Seveda, koliko je to orožje vredno, se je pokazalo leta 1999 nad Srbijo.

 • sprehajalec

  Tip pretirava, nima namreč izkušenj z narodnimi armadami. Napad in onesposobitev ter radarsko motenje, bi izključil vse severnokorejske radarje, ter sisteme za usmerjanje. Nič ne bi zadelo Seul oziroma Južne Koreje, vse bi bilo sklateno. Še japonsko morje težko zadanejo, pa je veliko. Kaj šele majhne tarče.

  • Aron

   In to vsi vemo, ameriski warmongerji pa peglajo amerisko javno mnenje, da bi podprli vojasko posredovanje. Ze videno, posledica pa miljoni mrtvih, tudi v Severni Koreji so zmasakrirali miljon Korejcev. Unicenje je bilo tako, da je ameriski general MacArther bruhal, ko je na terenu videl, kaj so storili.

   • Adolf Hitler

    Koreja prej in zda ni bila komunistična ampak nationalsozialistisch zato so jo jewamerci razdvojil zato nebo toliko časa mir dokler se nebodo zdrużile v eno korejo koker Berlin in Tega se jewmerican kurac boji!

 • Kera pusajsta faca..pancetar Kim.

 • Adolf Hitler

  Nobeden od vas pa nima pojma gdo vse stoji za tem vi ovce z prepranim mozkom naprimer vele sila katere ta Jewmerikan še v svoji domisliji ni doživu se vidimo v kameni dobi jewameri zafukani

 • Božo

  Če napadejo bi korejci seul zravnali z zemljo. Lahko prestrežeš eno raketo ne pa nekaj sto in ne nekaj tisoč topov. Kitajci itak ne bi trpeli američanov na svoji meji in bi pomagali Kimu.

 • Extreme Pain

  KAJ JE ZDAJ, NOVA?!!?
  DESNIČARSKI TERORIST JE UBIL 3 IN HUDO RANIL 34 LJUDI. ZAPELJAL JE MED MIROLJUBNE PROTESTNIKE, KI SO PROTESTIRALI PROTI KKK.
  A BOSTE O TEM KAJ PISALI, GNIDE FAŠISTIČNE?!?!!?!?!?

  NO; KER NE BOSTE:
  http://www.nydailynews.com/news/national/white-nationalist-rally-virginia-triggers-state-emergency-article-1.3405906

  NISO SAMO MUSLIMANI, A NE?

  • sprehajalec

   Rdeča podgana, zopet širiš laži. kdo koga napada in to z ognjem? pojdi živet k svojim zamorcem, da te nabrišejo kot Tunnek svojo kozo juliko.

   http://imgl.krone.at/Bilder/2017/08/13/0e02ae82f9c7e94e7a4184ef69bac2c7__anhang_6__jpg.jpg

   • Extreme Pain

    A TI VEŠ, DA GOVORIM O 3 MRTVIH IN 34 RANJENIH?!!?!?!? A TI JE TO JASNO, DEBIL ZAFUKAN ZAGNOJEN?!
    A TI HOČEŠ OPRAVIČITI TO DEJANJE?!?!?!!?!?
    G O V N O N A J V E Č J E

    • sprehajalec

     Levičarski besednjak, me je vedno impresioniral.

     Naj slovenci vidjo, kaj imajo na oblasti. zato se levičarji držijo raje Juge.

     Kdo koga napada z ognjem, sliko si poglej.

    • hle

     Samo da gofljo odpreš se že zlažeš dobro so te v kumrovcu naučili dve žrtvi sta bili posledica nesreče policijskega helikopterja

  • hle

   Glej budale se ti najdejo na vsaki strani na vsak shod desničarjev pridrvijo levičarski plačani aktivisti in poskušajo napravit štalo tako je bilo na Trumpovih predvolilnih zborovanjih na demonstracijah pegide še v LJ na Kotnikovi skratka povsod in samo vprašanje časa je bilo kdaj bo nekomu počil film

  • FUCK COMMUNISM

   Kva je, pizda usrana levuharska?!?! Vsak dan zbrises lastne komentarje, ker si navaden rdecuharski pezde!

  • Najplemenitejši

   Nima smisla, ker desnuhi ne razumejo angleško, čeprav so prepričani, da je objava v Amerikanščini.

   • Olga

    Sveta preproščina! Desnico podpiramo tudi intelektualci, znanstveniki, raziskovalci, poligloti, doktorji in magistri znanosti. Vendar to počnemo na podlagi argumentov. Na levi se tudi najdejo podobno izobraženi, a kaj ko jih večinoma vodi oportunizem.
    Kaj pa vas vodi? Le neumnost, provokativnost, nesramnost. S takimi debata sploh ni možna. Sapient sat!

   • Štalmajster

    A misliš da so ti “miroljubni” protestniki zagovorniki …….. neodvisne Castrove Kube ?

  • Štalmajster

   In zakaj so ti “miroljubni” protestniki imeli s sabo baseball kije ?
   A ti “miroljubni” protestniki ne delajo sr* že od volitev naprej. Požigajo, razbijajo ???

   Pa pri nas so tudi hodili z nekimi količeki, kao zastavami v rokah ??? Pa ta najbolj “miroljubni” so metali granitne kocke, pa kurili, pa nadlegovali izvoljene svetnike na domu,…….. ???

 • Adolf Hitler

  Jewmeri samo grozijo in nč druzga smrad ker nimajo pičke da bi še usodli alles ist nur eine heiße Luft und sonst gar nichts! Die sollen endlich Volk in Ruhe lassen diese ami Wixxer

 • Aron

  Vzrok eskalacije seveda ni Severna Koreja, ampak ZDA. Kim Jong Un je ze leta 2015 ponudil Obami, da prenehajo z jedrsko prolifiracijo, ce Amerika preneha z oborozevanjem okolice in vojaskimi vojami na meji s Severno Korejo. Seveda so ta mirovni predlog Americani gladko zavrnili.

  Edini pametni v tej zmedi so Kitajci, bolje za Trumpa da preneha s svojimi psihopatskimi forami, ce ne se Americanom slabo pise. Tudi civilom.

  • sprehajalec

   Pod oboroževanje svoje okolice, koga misliš? Kitajsko?

   • Aron

    Juzna Koreja, preleti korejske meje…

    • sprehajalec

     Južna Koreja je hudo suverena in zelo zelo vojaško močna država. Američani pravzaprav ščitijo Severne korejce oziroma Kime, da jih Južni ne pohrustajo. Zadeva 2 tednov, verjemi.

     • Aron

      Niti ne, ravnokar potekajo masovni protesti zoper ameriski vmesavanje v Juznokorejsko politiko, ljudje hocejo pravo suverenost in neodvisnost.

     • sprehajalec

      Daj ga seri, južno korejsko ljudtvo si želi svoje severne brate do zob oborožene z nuklearnimi bojnimi glavami ali kaj? Pa še nikjer nisem zasledil, da bi bili kakšni protesti.

      Želja vsega korejskega naroda po združitvi pod oblastjo delavske in revolucionarne dinastije kimov?

     • FRANC3

      Ki pa so jo dosegli s pomočjo ZDA (gospodarsko in vojaško).

     • Štalmajster
     • Aron

      Dobri Američani, kako nesebično pomagajo ljudem tisoče kilomotrov stran :))

  • Adolf Hitler

   Končno negdo ki ve naj govori Bravo Kameras so einem brauchen wir die Wahrheit verbreitet nicht die Lügen

  • sprehajalec

   Ha, ha, dva ultra levičarja Aron pa Adolf se najdeta skupaj….

   Sem vedel, da imate od nekdaj enake poglede na svet…

   • Aron

    Samo v oprani glavi je mozna ideja, da se ne moreta dva nasprotna pola strinjati niti v eni stvari. Jansa in sprehajalec sta npr. taka zadetka.

    • sprehajalec

     Sploh nista nasprotna pola, Adolf je delavski socialist, oziroma sledilec neke njihove ideje, ti pa si sledilec idej komunistov, oziroma v kar se je to transformiralo, v neke liberalce in antifo…

     • Štalmajster

      Ti nimaš enih stvari razčiščenih v glavi odtod tvoje vsegliharstvo !!
      Malo se pozanimaj o odnosu do inteligence, kulture in vere enega in drugega režima, etc …. etc …. !! Dandanašnji je marsikaj znanega !!

     • sprehajalec

      Oba režima sta župnike preganjala, Komunistični režim je z župniki gradil hidrocentralo v Medvodah, delavski socialisti so jim pa namenili Pfarerblock v Dachau. Pa obojim socialistom je kultura bila v službi naroda.

     • Štalmajster

      Spet nabijaš na pamet. Mogoče …. na podlagi posameznih primerov.
      V razmislek:
      https://youtu.be/YZL26a7i4LA?t=210
      https://www.youtube.com/watch?v=a79Cvys_qwQ

      Pa ne vem, da bi nemci rušili cerkve, pa gradove, pa inteligenco pobijali kar povprek,……… pa se tako živalsko znašali nad ujetniki in civili, kot so to delali Rusi (Ilya Ehrenburg in ščuvanje k posiljevanju in sadističnemu izživljanju) pa Angloameričani (Rhine Meadows Death camps – Dwight Eisenhover)

      Sicer pa, komu bi naj po tvoje služila kultura ??

     • sprehajalec

      Uf, Štalmajster, sedaj vidim odkod ti znanje, kulturni marksisti pa hipiji….

      Delavski socialisti so pobijali župnike, pa ko so prišli na Gorenjsko in Štajersko, so jih najprej nagnali vse iz župnišč pa izgnali iz države.

      Ha, ha, ha… dajte fantje, res vam manjka znanja, pa samoinciativnosti v razmišljanju. Dajte začeti že svojo glavo uporabljati, ne nabijati v tri pirovske, kaj vas ni sram, dosti se že stari za samostojno razmišljanje.

      V Rhine Meadows Death camps (Zajetje nemških armadnih skupin na nenemški strani Rena je ocena, da je bilo; 1,000,000 ~ 1,900,000 vojnih ujetnikov. V glavnem so jih pustili pri miru, oskrba je bila pomanjkljiva. Predstavljaj si, da greš na Šmarno goro z rukzakom za tri frende, gori se pa najde pol tvoje šole, ki jih moraš nahraniti. Imaš problem, kot američani takrat, pa tudi šteli jih niso, ker jih je bilo toliko. Pa nepomembno je bilo. Zato je zaradi bolezni, izčrpanosti, ran, umrlo 3000 do 10.000 nemških ujetnikov.

      Od 90.000 ujetih nemcev pri Stalingradu, jih je vrnitev domov preživelo 6000. 84.000 ne. Pa sploh niso Rusi tega hoteli, preprosto so umirali zaradi bolezni, izčrpanosti. Rusi so celo odvzeli del oskrbe svojim vojakom, da bi nahranili ujete.

      Od 200.000 nemških vojnih ujetnikov, ki so padli v roke Titovim partizanom, jih ni preživelo 100.000. Tu pa oskrba ni bila problem, pač pa je bil problem balkansko-komunistična glava.

      Sedaj pa primerjaj to številko z Rhine death camps, pa število ujetnikov tam pa pri jugo vojski….

      Ne kritiziraj drugih, še sploh američanov ne, pač pa se zazri vase, in se vprašaj kaj je počel moj dedi med vojno?

     • Štalmajster

      No in kaj je počel tvoj dedi med vojno ?
      Pa res logika. Med vojno so gradili barake zato, da bi nekoga iztrebili, po vojni pa so jih ob reki Ren zagradili pa pustili brez vode, hrane…….ma kake barake pa latrine, pa dezinfekcija)
      No zdaj še pa malo prečitaj kak strip Slavko in Mirko, pojej čokolino, pa v pojstlo!

     • sprehajalec

      Štalmajster, razen z gospodarjenjem svoje kleti nisi imel kaj opravka z ekonomijo v življenju.

      Američani so morali vse prepeljati z ladjami iz amerike. Nekaj milijonov svojih vojakov + lačno prebivalstvo in naenkrat se ti na dan X vda skoraj 2 milijona vojakov. Ki rabijo obroke dnevno.

      Boš šel v skladišče pa vzel? S tem ne bo več za lastne. Nič pokličeš v Ameriko, kjer naročijo v tovarnah X konzerv, katerih dobavitelji morajo priskrbeti X surovin, potem pa izdelati pa z ladjo čez Atlantik. mesec dva ni nič za takšen podvig.

      Začel se je Aprila, ko je vojna še kako trajala, končal Septembra, ko so jih spustili domov.

      Death camps, res ste opranoglavci. sedaj vidim, zakaj so imeli komunisti toliko uspeha z opranimi glavami. ker nosilci ste bedaki, le glavo je treba še treba oprati…..

     • Štalmajster

      Aha zdaj pa te ekonomija.
      A Nemci so pa imeli za fojtranje ž, zapornikov (baje jih je leta 2000 še 1 milijon preživelih cuzalo nemško odškodnino), kljub lačnemu prebivalstvu, porušenimi tovarnami, cestnimi in železniškimi povezavami ??? Pa so nekateri to celo preživeli, pa so jih potem doma pospravili. (Dachauski procesi) ???
      Daj poglej si malo ta dokumentarec o povojnem zločincu ž. Eisenhoverju, ki se je gladko pofučkal na Ženevsko konvencijo o vojnih ujetnikih:
      https://www.youtube.com/results?search_query=eisenhower+death+camps

      in zakaj so fentali generala Georga S Pattona ??
      https://www.youtube.com/results?search_query=george+s+patton+we+fought+the+wrong+enemy

     • sprehajalec

      Pa ti si živa zarota Štalmaster. Upam, da pri prižgani luči spiš, kot nekdanji spomeničarji. Človek nikoli ne ve.

      Vse si pomešal v svoji glavi, prisilne internirance z ujetniki sovražne vojske, ki so nastopili z orožjem proti tvoji vojski, pa vojnega zločinca Eisenhowerja, ameriškega predsednika, ki se izenači s delavcem Adolfom.

      Težko je s takšnim debatirati, ki pomeša vse skupaj, predvsem pa gleda na pretekli svet skozi konvencijo Amnesty international iz leta 2016 o človekovih pravicah.

      Kilometrine ti manjka Štalmajster, da pošlihtaš glavo. Vendar ne obupaj, začni že danes….

     • Štalmajster

      Res je težko …………… pojdi raje nazaj v klet …… spomeničar. ;-))
      Proti moji vojski ?? ;-)))) Sem ti že napisal, da z glavo preveč trkaš ob zid. ;-))

      Only lies need the protection of government, truth can stand on it’s own. – Thomas Jefferson.

     • sprehajalec

      Štalmaster, ne delaj se bedaka, pa ne limaj tukaj nekih citatov pa jutub linkov. kaj svojega napiši, če si sposoben seveda….

     • Štalmajster

      Če bi rad videl bedaka, se postavi pred …………….. špegl. Ti imaš ves čas neke übermensch ausdruke, pa druge za nevedneže in bedake. Pa v zgodovino mešaš ž. Amnesty International, hipije, pa ž. Marxa,… pa podobne jajce,….. ;-)))
      Saj napišem in podkrepim s povezavo, če nisi opazil. Marsikaj nam je bilo prikritega, zlaganega, prirejenega, prezrtega, zanemarjene krivde…….. Kot pravijo …………. “Laž ima kratke noge.”
      Eni pač niste vajeni navajati citatov, ker ….. raste vse v vaši glavi kot plagiatorju Einsteinu.
      In potem se ugotavlja, da so tisti, ki se delajo največje žrtve v bistvu,…… največji prevaranti, lažnivci, zločinci, požigalci in predvsem ……. vojni hujskači – WARMONGERJI !!

      Primerjaj samo teksta Ilye Ehrenburga in Moše Pijade. Ne bom ti limal povezav, ker glede na tvojo “kilometrino” poznaš oba teksta na pamet

      Farewell !!

     • sprehajalec

      Če bi rad videl bedaka, se postavi pred …………….. špegl

      ne rabim, je predolga pot do špegla, raje kliknem na Novo pa pogledam pod Štalmajster.

   • Adolf Hitler

    Kak lev desn jaz sem derekten du Pflaume

    • sprehajalec

     Der linke Adolf…

     • Štalmajster

      der verlohrene Spaziergänger ;-))

  • Nata

   Pa, saj se Trump tega zaveda. To je samo ” rožljanje “. . . .

 • Adolf Hitler

  Ein paar verfickte dreckige Juden kommunistenschweine weniger

 • Borut Stari

  Marjanca spet prekaša samo sebe. Cvetka prispevka je izjava:kako uskladiti akcije z zavezniškimi silami, da bi s skupnimi močmi kar najhitreje uničili na tisoče severnokorejskih raket, ki bi bile usmerjene neposredno na Seul, prestolnico Južne Koreje. In to bi bil šele začetek.
  Zamislite si, ima lahko S. Koreja tisoče raket!

  • Nata

   Se zabavaš ? Čudna zabava !

   • Borut Stari

    Zabavam se z vašimi komentarji. Pri tem se spomnim sledeče: “Veliki umi razpravljajo o idejah,povprečneži o dogodkih in mali umi o ljudjeh in problemih”.

    • Nata

     No ja, veliki umi brez povprečnežev in nas, malih umov, tudi ne bi obstali?
     Se vam ne zdi ?
     Me veseli, da vas zabavam.

     • Borut Stari

      Veš Nata, da veliki umi razpravljajo o idejah ni zraslo na mojem zelniku. Tu postane aktualna naša stalnica. Ideja naša, denar vaš. V idejah je skrit mali hudiček, ki pa lahko postane zelo velik in zelo žleht.

     • Nata

      No, saj nisem tako razumela. Vem, kaj ste želeli povedati.
      Sem samo čivknila, no .

  • FRANC3

   Nikoli se ne ve in nihče ne ve, koliko raket ima S. Koreja. Če nek režim leta in leta izkorišča lasten narod in 20 % BDP daje za oborožitev, potem je S. Koreja zagotovo oborožena tehnično in z živo silo.

   • Borut Stari

    20 % od bede je še večja beda.Poglej si njihov BDP.

 • Adolf Hitler

  A mogoče še nobenem ni jasno da je severna koreja ni nikoli kapitulirala in je se vedno v vojnem stanju z jewmerico gdaj vam bo to postalo jasn o ovce ovc ovce!

  • Štalmajster

   Točno to ! Eni goyimi kar lajajo v luno, po nareku medijev božjega izvoljenega ljudstva. ;-
   Enostavno jih naj pustijo pri miru, tako kot nekoč Kubo.
   Tudi v Dolfeja so se tako dolgo zaganjali ko stekli cucki, da so zakurili WW2.
   Pa v Gadafija, Huseina, Asada, …………

 • FUCK COMMUNISM

  Extreme Pain je bivsi Dark Knight, levuharski posrancek, ki javno poziva na pretepe, potem ga pa ni na mesto spopada, ker ima doma pod mamino kiklo polne gate lastnega govna! Hraber je tale mali mamin sinko!

 • Adolf Hitler

  Koreja ni nč drugega kod pa kitajska in japonska skupaj torej multi kulti mix koreja je izmislen konstrukt kod polska je proška ki je spadala pod solovendske dežele pozneje pa pod Deutsch povedano Preußen Deutsches Reich!

  • sprehajalec

   Ponavadi imaš vse prav Adolf, tu pa se motiš. Nekoč zgodovinsko so bili Korejci res Hani in Kitajci jim tudi danes pravijo dežela Hanov. Vendar tako kot je tvoja Schlesien postala Śląsk, tako so tudi danes Korejci svoji.

 • Najplemenitejši

  Debelinko je car. Američane jebe v glavo, oni pa le besno besno lajajo, ker se drugega ne upajo! Američani so iz Koreje enkrat že bežali in bodo tudi drugič.

  • sprehajalec

   S Kimom bo enako kot s tvojim Chejem. Ljudstvo je šarlatana spregledalo in kazen ljudstva bo kruta. Tako kot je bila pri tvojem Cheju, tako bo tudi s Kimom.

   • Blaž Škof

    Hehe Kere strelas

    • sprehajalec

     Praviš s. korejsko ljudstvo obožuje Kima in najbolj prvinsko demokracijo na svetu?

     Komunist Kim bo za jajca visel iz nekega kandelabra, tako kot je nekoč socialist Mussolini.

     • xtc

      Glej takih tepcev kot je gornji maher je na svetu na miljone,vendar so zagovorniki,tega,ker teh režimov niso okusili,ko bi par let stradal v nekem SKorejskem gulagu verjetno nebi imel takih idej.

    • xtc

     Seveda strelaCheja so prijavili ljudje ,ker jih je komunistična tolpa kot NOB druščina ropala da so stradali,CIA inRangerji pa so pomagaliBolivijski vojski uloviti in zatolči podgano in njeno bando.

   • xtc

    Che je crknil v prahu slabše kot pes saj je tudi bil slabši.

  • Nata

   Nič hudega. Bodo pač odšli.
   Diktatorju bo pa odleglo. Saj ni siguren, da mu ne bo zares kaj padlo na glavo. . . . . oh, pardon, saj ne bo njemu! Njegovemu ljudstvu.

  • barbara rov

   Koliko jih bo pa zbežalo?

 • Olga

  Komunistični “junaki” razglašajo, da imajo 3,5 milijona “prostovoljcev”! Vemo,kako zgleda prostovoljec v komunizmu!

 • Snorri Sturluson

  Kaj bi le Kitajci in Rusi naredili?

  • sprehajalec

   Leta 1969 so Rusi resno hoteli stresti nuklearne bombe na Peking in Maota, zaradi neposlušnosti. takrat je Nixon pohitel v Peking in rešil Kitajce.

 • janez cepec

  Trump je dost fuknen, de bo pizdarijo naredu

  • xtc

   Bebo si ravno ti.

   • janez cepec

    bebo ti j fotr

 • Bozz

  Kdor verjame te pravljice, da Severna koreja lahko začne karkoli je popolnoma neumen, njegovi možgani pa popolnoma oprani. Strah je velik del nadzora nad ljudmi. Zato je Jezus Kristus svoje izbrane učil, ne se bati ljudi, ampak Boga. Smo samo del zaigranega scenarija. Kakor napad na Pearl Harbor, za katerega so Američani vedeli, da se bo zgodil, pa ga niso preprečili.

  Da ne omenjamo sumljive fotografije Tokia v WW2, ki je bil zbombardiran z zažigalnimi bombami, slike uničenja pa izgledajo iste kot v Hirošimi in Nagasakiju, kjer so zgorele samo lesene papirnate Japonske hiše, vse betonske konstrukcije pa so “čudežno” preživele udarni val domnevne atomske eksplozije. Zato se je pojavila teorija med malo bolj pametnimi Američani in ostalimi prebivalci sveta, da atomske bombe sploh ne obstajajo in da je vse skupaj en velik manipulatorski način kontroliranja ljudi prek strahu in tako so se ljudje pripravljeni odreči svobodi za “varnost.” Kot v primeru terorizma, ki so ga sami uvozili.

 • Extreme Pain
  • if
   • Extreme Pain

    IN?!

    • centurion

     En mrtev pa 19 ranjenih antifičev..
     Nič kaj takega.
     Pezde zapeljal z avtom v levake.
     Drugič naj se malo pouči pri musličih kako se s kamionom zapelje v njih.

     • Extreme Pain

      a TI PREBEREŠ KDAJ ZA SABO, ALI SAMO TIPKOVNICO VRŽEŠ OB STENO IN STISNEŠ “POST”?

     • centurion

      Zate je vse dobro, slepo tipkanje.
      Za politične slepce….

     • Extreme Pain

      Koncept vejice v slovenščini ti ni jasen, a ne?

     • tohuvabohu

      In zakaj se dereš, pavijan?

    • if

     OUT!

  • hle

   Na tvojih kurah so komentiranje na to temo že ukinili jim kot kaže ni bilo všeč kaj si ljudje mislijo o tem toliko o demokratičnosti tolerantnežev

  • soc

   Extreme Pain in the ass, tvoja opičja logika te jasno uvršča med mesečevce. Teh osnovnih primatov pak ne prebavljam, kot bi se verjetno težko spijaznil tudi z vam sorodnimi neandertalci in kromanjoni. Nočem(o) nazaj v evoluciji! Shit lista, now, k tvojemu alter egu “najplemenitejšemu” (kakšen oksimoron…).

   • Extreme Pain

    KVA SI PA TI SKOZLAL ZDAJ?! FAK, NO, DAJ SE MALO POTRUDI, KLJUB POSEBNIM POTREBAM, KI JIH IMAŠ. EN KOHERENTEN STAVEK PA VSEENO LAHKO SESTAVIŠ, NO!

  • PRIČEVALCI

   Itak, da ne bojo. Janšisti so odrezani od sveta kot severnokorejci.

  • if
 • Bastian
 • Kitajska poziva obe strani k vzdržnosti. Ni to samo kar nekaj, ampak bi se takoj po izbruhu vojne pokazalo, da bodo ohranili svojo interesno cono – S.Korejo. Zaradi tega cilja bi bili američani tarče..

  • sprehajalec

   Potem Američani samo prepovedo uvoz kitajske šare v Ameriko.

   • cosmo

    In Kitajci, ki so jim zaradi ameriškega trgovinskega primankljaja USA dolžne tisoče milijard dolarjev, zrušijo dolar in destabilizirajo svetovno gospodarstvo. Bravo, brihta

    • sprehajalec

     Kdo te je to naučil? Kateri profesor, dr. Jutub? Imaš kakšno diplomo ali kaj?

     kakšen dolar zrušiti neumni jutubovski intelektualec. Že 20 let nazaj, je bila ocena, da je 1/3 vseh dolarjev v obtoku izven ZDA (tretje države, Rusija, Kitajska takrat, cela Afrika) ponarejenih. kaj lahko potem Kitajska zruši ZDA dolar? kako ga po zrušila, če ima rezerve v njem? Svoje rezerve zrušila ali kaj?

     Daj začni brati resne jutub strani če že drugače ne gre.

     • xtc

      Tepček nima pojma kaj piše je kot vaška čveka,ki pobere čenčo tu in tam in nato naredi govorico.

    • xtc

     Da si ekonomski nepismenec ne dvomim več,da si bedak tudi ne.Da pa skušaš na vsak način dokazati da si še idiot je pa višek.Najprej prvo,Kitajci imajo komaj6-7% ameriškega dolga,dava omembe vredna drla imatašeJaponska inTaiwan.Več kot 90% ameriškega dolga je notranjega,kar pomeni,da je za njih obvladljiv,zadolžujejo se pri domačih bankah.
     Nadalje zakaj imajoKitajci miljardne dolarske zaloge zakaj neRublje?
     Kitajci namerno odkupujejo dolar,da s tem depreciirajo juan in s tem umetno vzdrujejo komkurenčnost,kitajskega gospodarstva ,da lahko izvaža vZDA inEu ,če juan obstane na realni vrednosti,se Kitajsko gospodarstvo sesede država pa zdrkne v vojno,saj bi izvoz zaradi visokega Juana obstal domača poraba nasproti proizvodnje nič na in evo ti vojno doma-nak to ne bomo.
     Seveda pa imajo te akrobacije z Juanom hudo ceno,vse bolj rase notranje nezadovoljstvo,saj narod ne plačajo malodane nič ,da z tem vzdržujejo konkurenčnost,ki pa kljub temu drsi,ker standard kljub temu rase.
     Skratka tepček ne obvladaš osnov,če jih ne ne trobentaj traparij po portalu.Kitajci dobro vedo do kam lahko gredo in so pragmatiki,v končni fazi imajo raje ameriški trg in mir doma kot ,Kima,ki se jim igra z A bombami pred vrati in katera lahko vsak čas pade tudi k njim na dvorišče.Torej izbira ni težka mar ne tepček?

 • xtc

  No ameriški častnik je napovedal skoraj identično moji napovedi ,v prvem naletu bo zagotovo uničeno najbolj nevarno orožje ostalo pa zdrobljeno v drugem in tretjem valu.Pešadija pa razbita z zračnim napadom,katere deli se bodo hitro vdali razen ekstremistov.
  Definitivno je ,da bo žrttev kar nekaj kot tudi škode,predvsem v obmejnih krajihJKoreje in verjetno tudiSeulu.
  Vendar je najpomembnejše sesutiS Korejsko armado in nevarno orožje,še sedaj ko je čas,dlje se bo čakalo večja je nevarnost ,da seKim dokoplje resnično nevarnega orožja zato ga je treba z tvorbo vred zbrisati kot tudi njegov klan in privržence iz ožjih vrdt.

  • učko

   Kim že ima vse od Kitajcev, ki so naročniki provokacij !

   • sprehajalec

    Daleč od tega. Kim je svojeglav, Kitajci so pa pragmatični. Oni rabijo posel.

    Ko je stari fotr od Kima, Kim fehtal Maota, naj mu da jedrsko orožje, mu ga Mao ni hotel dati in razvil tezo, da “male države za svojo obrambo ne potrebujejo jedrskega orožja”.

    Če se maotovi Kitajci niso upali hecati s temi stvarmi, se bodo sedanji Kitajci še veliko manj, verjemi mi.

  • sprehajalec

   S. Korejski vojaki imajo le po en saržer kalašnikovke municije. V primeru napada, bi jim bil razdeljen. Nalogo imajo čim bolj se pomakniti v okolico PjongJanga in se tam zabarikadirati.

   Vojska ne mara Kima, vse več novic curlja ven. Lani je ukazal samooskrbo vojske s hrano, pa ne raste najbolje.

   Kimu za obdržati oblast preostane le jedrsko orožje, obremenitev narodnega gospodarstva z vojaškim proračunom je nevzdržna. Načrt je, da se vojska radikalno zmanjša, dinastija pa se ščiti z nuklearnim orožjem.

 • PRIČEVALCI

  A je Amerosom že ratal premagat afganistanske pastirje. Še kr ne? Pa se ja že 15 let matrajo.

  • sprehajalec

   So medtem že zapustili Afganistan, ni ratalo Angležem, ne Rusom, ne Američanom. Vsak je raje odšel, pa pustil, da raje Afganistanci pridejo k njemu. So že na Kotnikovi.

   • cosmo

    samo janšistična ostuda lahko beguncem, ki jih je prej prisilil v vojno in jim uničil domovino, z našo pomočjo, mi smo imeli tam vojake na misije, očita, da so pobegnili pred uničenjem. ves verouk in zgledovanje po komunjarah, ki na Brezju ližejo križe in se delajo, da so se preoblekli v kristjane, pri tem nič ne pomaga. laž je nesmrtna duša janšizma!

    • sprehajalec

     Ostudnež neizobražen si ti, ki niti ne ve, kdo je začel vojne v Afganistanu. Vdor Sovjetske vojske pod vrhovnim poveljnikom, generalnim sekretarjem levičarskega centralnega komiteja komunistične partije Zveze sovjetskih socialističnih Republik. (naziv kot pri kakšnem monarku iz srednjega veka).

     Levičar Blosmo, nič drugega kot levičar je začel vojne v Afganistanu. Sedaj pa na Kotnikovo pa nastavi ritko, pa ne pozabi kupiti cigarete za fante…

    • Štalmajster

     Nisem prepričan, da si zastopil, kaj je napisal.

   • Bozz

    Tako kot pravijo Nemci danes: Včasih so bili Turki pred Dunajem, danes so pa pred Hoferjem.

    • Jovo Jamnica

     Nemcom se sajna ne, kaj je Hofer. Oni majo Aldi. Pa tut za Turke pret Dunajom jim je vuršt…

     • Bozz

      Ja, saj res, Aldi.

  • Bozz

   Droge, orožje, mineralna bogastva…preveč mamljivo, da bi odšli. Morajo imeti en izgovor, da ostanejo…afganistanski pastirji so premočna sila…če bi odšli bi pa Rusi spet nazaj prišli, tu pa so še Kitajci. Ali eni ali drugi, oboji hočejo Afganistan zaradi njegovih rudnih bogastev, itd.

 • PRIČEVALCI

  Kaj bi, če bi ….. a vam povem kaj bi bilo. če bi ZDA napadle S. Korejo? Kitajci in Rusi bi zmagal. Itak.

  • sprehajalec

   Tvoje dojemanje sveta je iz leta 1947, tvoj idol je Maršal pa Stalin, tvoje pokrivalo je sovjetska vojaška čepica model M-35, z vojaškim znakom rdeče armade na njej….

   Včasih se je takšnim kot ti reklo komsomolci, včasih pa tudi skojevci. Nek fazni zamik časa in prostora….

   • cosmo

    Janez Janšari je bil recimo eden zadnjih kandidatov za predsednika Komsomola. Mogoče ves čas pišeš o svojem idealu jaza?

    • sprehajalec

     Ivan Janez je partijski oporečnik. Ne pomnim, da bi Jugo Partija koga vrgla ven. Aja, Đilasa, Rankovića, pa Janšo.

     • Jovo Jamnica

      Toda ne Ranković, ne Djilas se nista na to dejanje pritožila CKaju, magari (po laško), občinskemu…

     • sprehajalec

      Potem je Ivan Janez edini, ki se je upal Partiji pritožiti, Jovice.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Na CK-ju so bili takrat pač mnenja, da se Janša v svojo škodo ne more pritožiti… In podobno se mu je zgodilo še enkrat, leta 2015 na Višjem sodišču…

     • tohuvabohu

      A si se ga spet nažrl?

     • Jovo Jamnica

      Malo. Težko zastopiš, kaj pišem???

     • tohuvabohu

      Tako, ja. Še teže pa zakaj.

     • Jovo Jamnica

      Po pravici ti povem, ker mi je dolgcajt…

     • tohuvabohu

      Sožalje. Meni nikoli ni dolgčas. Za semle si moram ukrasti čas.

     • Jovo Jamnica

      Ti fse tak resno vzemeš, da me je že mal strah…

     • tohuvabohu

      To je zato, ker me čas preganja.

     • Jovo Jamnica

      Kam se ti pa mudi???

     • Hun

      edini tok zavedn komunist, ki mu ego ni prenesel da so ga vn brcnil

     • opazovalec

      IJJ je prav ponižno prosil za ponovni sprejem po kratkem purgatoriju izključitve…..

     • sprehajalec

      Še koga poznaš, ki se je pritožil nad postopke Partije? 120.000 jih je bilo po spisku članov leta 1990…..

     • tohuvabohu

      Če se ne bi pritožil, bi pa danes vsi rdečkarji tulili, češ, zakaj se pa ni pritožil, sam si je kriv, izdajalec, ki je dal svetlo partijo na čevelj.

     • Hun

      jokica

     • tohuvabohu

      Ja, in kaj potem?

   • hle

    V tistem času so amiji imeli že napravljen plan za napad na SZ vključeval je 200 jedrskih bomb na vsa velika mesta v SZ in vzhodni Evropi glede na to da smo v tistem času bili tudi mi del tega jih je bilo nekaj namenjenih tudi nam tako da se lahko samo bogu zahvalimo da so preden so jih oni napravili 200 tudi sovjeti napravili svojo AB da je tisti plan padel v vodo

    • sprehajalec

     Vsaka resna vojska ima in je imela plan za vojno s komerkoli. Tudi ZDA so imele leta 1920 izdelan plan za vojno z Veliko Britanijo. V ta kontekst paše tudi tvoja vojna zgoraj. Od leta 1944 se je Sovjetska Zveza pripravljala za naslednjo vojno z Zahodom. Če ne bi bilo toliko zavezniške materialne premoču, bi jo tudi sprožila, do Atlantika.

  • xtc

   He,he,he a si še kar v predinformbirojem?

 • VERZIFIKATOR

  Še pomnite, tovariši? Pričevalce iz prve roke.

  Franc Ljubljanski

  LAIBACH IN FRANC JOŽEF

  Sto se let po smrti skoraj
  naš avstrijski ljubi cesar,
  prej meneč se za ničesar,
  dol ozrl je od zgoraj.

  Cesar ta, Frančišek Jožef,
  v glavnem s sabo meditira,
  ga nihče ne komandira
  in v noben ni vključen krožek.

  Saj cesarju ni do družbe
  kot so Adolf, Josip, Mao,
  sam poišče si zabavo,
  izogiba se okužbe.

  Ko na Zemljo se ozira
  v vsej cesarski on osami,
  čudna glasba ga premami,
  kdo tam spodaj paradira?

  Laibach da je tisto spodaj,
  neki angel zašepeče,
  glej, od hrupa vse trepeče,
  kot potres že navsezgodaj.

  Cesar Laibach pač pozna,
  tam je velik bil potres,
  pomagála pa zares
  mestu vsa je Avstrija.

  Sam tedaj je bil vladar,
  Laibach mnogo vsem dolguje,
  še celo dežele tuje
  zanj so zbirale denar.

  So medtem se premaknile
  mnoge meje in države,
  kdo poznal bi vse menjave,
  ki so doli se zgodile.

  »Čudno, vendar,« cesar pravi,
  Laibach ni tam kot nekoč,
  Kranjsko še prekriva noč,
  hrup pa je kot na zabavi.

  »Vidim vse kakor na dlani,
  kot da bil bi beli dan,
  Laibach torej ni več tam
  kakor prej, se ve – v Ljubljani.

  Nič cesarju ni več jasno,
  naj se še tako napreza,
  lega mesta ne ustreza,
  ropotanje pa je glasno.

  Nenavadne uniforme
  so igralci si nadeli,
  le od kod so ti se vzeli,
  čudne forme, čudne norme?

  Pesmice prav nič pohlevne
  na paradi ne zvenijo,
  kot zabodene strmijo
  vse v en kot oči poševne.

  In cesarju se dozdeva:
  Laibach se je bil prestavil,
  se na vzhod medtem odpravil,
  s karto v roki to premleva.

  Premaknila se je meja,
  zdaj dognal je cesar končno,
  Laibach našel mesto sončno
  je v deželi Nord-Korea.

 • sloustava

  Kaj se zgrazate nad Severno Korejo? Pri nas je huje, ker komunizem, kucanizem, unicujejo lasten narod. Nas, ki verjamemo, da se moramo se osvoboditi, nas naj vodi Jansa, bi udbomafija utopila v zlici vode. Nas, Slovence, slovenski narod…Presstitucija main stream medijev pa to podpira. Fuj!

 • Samir Bamirovič

  ORGANIZIRAT vrh Trump-Jansa-Putin in dobit resitev!

  • levičar in domoljub

   Putin bo zrihtu prostitutke, ki bojo izvedle golden shower, trump bo pa janezu prodal malce orožja. Ja sliši se super ! Samo to nas še reši !

   • sprehajalec

    Ne morete brez spolnosti v svojih postih. Pa saj to je tudi namen LGBA…Lovljenje “novega mesa” po portalih….

  • sprehajalec

   Falil si priimek Samir Banirović bi bilo bolje….

 • sale

  tem kavbojem bi bilo potrebno enkrat stolč v nulo da se prenehajo preseravat po svetu in upam da obvelja tisto sve se vrača sve se plača

  • Olga

   Se oglašate, ker ste jih že dobili od “kavbojev” po kljunu?

  • Franjo Trojner

   Kavboji so dobro stolkli Srbe, da je nastal mir na Balkanu. Tako bodo dobro stolkli S Korejo, da bodo imeli J Korejci in Japonci v kratkem mir.

  • radames

   Če ne bi bilo kavbojev, bi ti govoril nemško ali pa rusko!
   God bless America!

 • radames

  Še en dober komentar v zvezi s tem.
  https://www.portalplus.si/2328/trump-koreja/

 • Bozz

  Dual Sky Light at Sunset from Fort Worth, Texas – East AND West Sky
  https://www.youtube.com/watch?v=CJu6yko4Dlo

 • Olga

  Gnilo jabolko bi se sesedlo samo vase!
  “Slavna vojska” bi crknila v parih dneh, tako kot srbska JLA v Sloveniji! “Prostovoljci”, ki jih ima diktator kar 3,5 milijona, bi mu sami lastnoročno zavili vrat!

 • MEFISTO

  Nepotreben preplah.

  Sverno Korejska vojska je podobna JNA.

  Tri četrtine bojnih sredstev ne deluje.

  Če je nafta, je tank v okvari.če je tank brezhiben, pa nafte ni.

  Če je tanka brezhiben in rezervoar poln nafte, pa tankista boli kurac ali pa ga ne zna voziti.

 • Franjo Trojner

  Severna Koreja je z vsakim dnem bližje raketam, ki bodo lahko jedersko konico ponesle na prav vsako še tako oddaljeno točko tega sveta, prav iz tega razloga je S Koreja resna grožnja vsemu svetu, njen neuravnovešen predsednik Kim Un pa to realno grožnjo še drastično povečuje. Direktna grožnja S Koreje z iztreljevanjem poizkusnih raket proti Japonski in sedaj še žuganje ZDA z nuklerarno vojno je ZDA, Japonska in vedno ogroženo J Koreja privedli do točke x. Uvedene sankcije proti S Koreji in vsa svetovna diplomacija tokrat v tem sporu ne bo zadostovala, to je že nekaj čada jasno vsem vojnim analitikom tega sveta, vojna je torej pred vrati.Diktator Kim Un bo jedersko orožje gotovo uporabil, vprašanje je samo kdaj in proti komu prvo. Gotovo bo to prvo J Koreja, morda Japonska ali majhen otok Guam? Države EU še posebej Merklova, Rusi in Kitajci so se potegnili nazaj in samo privoščljivo opazujejo kako se bo na ditektno grožnjo odzvala svetovna velesila ZDA. Sam osebno mislim, da Kim Un predsednik S Koreje dolgo več ne bo.

 • luckyss

  Ovce…
  Že v Švici so agentje CIA “preparirali “čun čuna”…
  Sedaj je to novi Bin Laden , ki opravičuje prisotnost ZDA na tem območju..
  Če bi ga hoteli “umakniti, bi to že zdavnaj storili tako Američani kot Kitajci ali Rusi…
  Trenutno je vsem na razpolago kot “grožnja”,s katero držijo v napetosti svoje ovce…
  Podobno kot pri nas levi in desni obvladujejo vsak svoje ovce preko Milančka in JJa..
  Ovce pač…

  • Viktorh

   Tik – tak, še 22 dni, pa…

   • luckyss

    Pa se tvoja vrne k svoji mami ali kaj ?!
    Nas boš povabil na žur ?

 • Štalmajster

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!