Ob obletnici največjih terorističnih napadov v ZDA FBI razkriva: Saudova Arabija je bila vpletena v financiranje priprav na napade

Foto: YouTube

Na današnji dan leta 2001 se je zgodil niz najhujših terorističnih napadov na ameriških tleh, ki je pošteno zamajal temelje varnosti. Po napadu, v katerem je umrlo skoraj 3000 oseb, ki so ga s pomočjo ugrabljenih letal izvedli teroristi v New Yorku, Washingtonu in Pensilvaniji, se je začel okrepljen boj proti terorizmu. Najnovejši dokazi, ki so bili zbrani v povezavi s terorističnimi napadi 11. septembra 2001, kažejo, da je veleposlaništvo Saudove Arabije s financiranjem dveh svojih državljanov pomagalo pri pripravah na ugrabitev letal, kar pomeni, da so uslužbenci in agenti kraljevine usmerjali in pomagali ugrabiteljem pri načrtovanju terorističnih napadov 11. septembra.

Dve leti pred zračnimi napadi je veleposlaništvo plačalo dvema saudskima Arabcema, ki sta v ZDA živela kot študenta, da poletita iz Phoenixa v Washington in izvedeta pripravo na napade, je mogoče prebrati v spremenjeni tožbi, ki je bila proti vladi Saudove Arabije vložena v imenu družin okrog 1400 žrtev, ki so izgubile življenja v terorističnih napadih pred 16 leti.

Foto: epa

Med Al Kaido in vlado v Saudovi Arabiji so dolgoletne in tesne povezave
V sodnem postopku so navedene podrobnosti, ki prikazujejo vzorec finančne in operativne podpore terorističnim napadom. Vlada Saudove Arabije bi bila lahko že v zgodnjih fazah vpletena v načrtovanje napadov, vključno s preizkušanjem varnosti v pilotski kabini. “Dolgo smo trdili, da obstajajo dolgoletne in tesne povezave med Al Kaido in verskimi člani vlade v Saudovi Arabiji,” je dejal Sean Carter, vodilni tožilec v povezavi s terorističnimi napadi 11. septembra. “Ta dokaz samo dodatno potrjuje naše pretekle trditve.”

Foto: iStock

Medtem, ko so se odvetniki, ki zastopajo Saudovo Arabijo, zavzeli za zavrnitev tožbe, so v javnost prišli podatki FBI o tem, da sta bila študenta Mohammed al-Qudhaeein in Hamdan al-Shalawi iz Saudove Arabije v bistvu pripadnika mreže agentov kraljevine v ZDA in sta sodelovala v teroristični zaroti. Usposabljala sta se v kampih Al Kaide v Afganistanu, medtem ko so bili tam tudi ostali ugrabitelji. Ko sta živela v Arizoni sta imela redne stike z ugrabiteljem letala in glavnim voditeljem Al Kaide iz Saudove Arabije, ki je trenutno zaprt v Guantanamu.

Foto: iStock

Qudhaeein in Shalawi sta v zameno za denar preverila varnost na letu
Qudhaeein in Shalawi sta delala za vlado Saudove Arabije in od nje prejemala denar. Na podlagi podatkov je bil par v pogostih stikih z uradniki v domovini, medtem ko sta bila v ZDA. Med poletom v Washington novembra 1999 sta Qudhaeein in Shalawi večkrat poskušala priti do pilotske kabine, da bi preverila varnost letala pred ugrabitvami. V podatkih FBI-ja pa je bilo mogoče prebrati, da sta stevardese spraševala o tehničnih vprašanjih, kar se jim je zdelo izredno sumljivo. Pilota sta se zaradi njunega sumljivega obnašanja odločila za zasilni pristanek v Ohio, kjer ju je policija prijela, po zaslišanju pa so se odločili, da ju izpustijo.

Preiskovalci so ugotovili, da sta moška v Washington potovala zato, da se udeležita simpozija, ki ga je gostilo veleposlaništvo Saudove Arabije v sodelovanju z Inštitutom za islamske in arabske znanosti v ZDA, ki mu je predsedoval veleposlanik Saudove Arabije. Preden je inštitut moral zapreti svoja vrata zaradi terorističnih povezav je kot predavatelja zaposlil pokojnega al-Awlakija, ki je pomagal nekaterim ugrabiteljem pri pridobitvi stanovanj in osebnih izkaznic.

Foto: epa

Najhujši napad se je zgodil v New Yorku
V terorističnih napadih 11. septembra 2001 je bilo največ smrtnih žrtev v napadu v New Yorku, kjer so se teroristi s pomočjo ugrabljenih potniških letal zaleteli v stolpnici Svetovnega trgovinskega centra (WTC), ki sta se povsem zrušili. Na mestu napada so v roku 15 let postavili spominski park, pod zemljo zgradili muzej in postavili stolpnico z imenom WTC 1. Po napadu na New York je tretje letalo strmoglavilo na ameriško obrambno ministrstvo, četrto pa se je kljub načrtu, da napade kongresno palačo v Washingtonu, zrušilo v Pensilvaniji, kar se je zgodilo zaradi upora potnikov.

Foto: STA

N. Ž.

 • Anton

  Ja takrat se je začela tale bedarija s terorizmom, ko so američani razbili 4 svoje avione brez sedežev in dvojčka z presenetljivo majhnim številom ljudi kakor jih je bilo običajno v wtc-ju. Obe stolpnici sta se čudežno sesuli kot hišica iz kart brez da bi kakšen kos zgradbe padel v stran…

  • pajot

   Tretji nebotičnik,ki je stal zraven dvojčkov pa se je čudežno zrušil kar sam od sebe. ampak o tem niti besedice. Obstaja posnetek na You tubu. Ni pa nujno. Lahko,da je že izbrisan

   • pajot
   • Janez božji sin

    Teorija zarote vam ne bo prinesla spokojnosti.ustavite se .skupaj se pomolimo za Ameriko v teh hudih časih.ce ne stopimo skupaj bratje in sinovi nam bodo pozensceni kamelarji zastrupili Evropo amen

 • Najplemenitejši

  Še zdaj niso pojasnili, zakaj se je zrušila stavba WTC 7, čeprav je po napadu ostala nedotaknjena?

  • Aron

   Nadzorovano so jo zrušili, kot tudi ostali dve stolpnici.

 • dr Janez Sveti

  Oslarija. Vsak normalno umsko razvit človek vidi iz posnetkov, da sta bili stolpnici porušeni načrtno z eksplozivom in vojaškim “termitom”, ki je topil jeklo še dolgo po zrušitvi obeh stolpnic. Zakaj “samo” 3000 žrtev, če je vsak dan tam v službi na desetine tisoče ljudi? Zakaj pri Pentagonu ni nobenega dela aviona, čeprav vemo, da so motorji iz Titana in se ne stopijo oziroma razbijejo do nerazpoznavnosti. Zakaj se je sam v sebe pogreznil WTC 7? Kako hudiča so našli potni list “terorista” v bližini dvojčkov??? A še kdo verjame tem pravljicam za najbolj zabite?
  Poglejte sami! https://www.youtube.com/watch?v=JnLcUxV1dPo
  DR janez Sveti genij

  • Franc Šink

   Vrhunska režija.

  • Franc Bizjak

   Izgleda, da si pri vsej svoji bistroumnosti in bistročnosti spregledal, da je bil pravzaprav glavni organizator zrušitve dvojčkov Janez Janša. Kljub temu da se podpisuješ z Dr. moraš očitno še nekoliko nadgraditi znanje o zakonih fizike, statike in materialih.

   • šmentanamuha

    Dr. Janez Sveti ima prav. Dokumentarec o tem so pred nekaj leti predvajali velo na RTVSlo. To so povedali vojaški strokovnjaki, eksperti za streliva, fiziki, celo en nobelov nagrajenec je govoril, da to, kar nam prodajajo nima zveze z realnostjo. Sicer pa imaš dovolj gradiva na YT, samo če se boš želel informirati.

    • fmg9

     Teorije zarote se vedno dobro prodaja. Poglej pa tudi dokumentarce, ter stroko, ki wtc teorije zarote kategorično ter argumentirano zanikajo.
     Pa ne, da ne bi verjel v zarote, ampak je potrebno to zgraditi na trših temeljih.

   • dr Janez Sveti

    Moje znanke je odlično, kar pa za tebe z gotovostjo lahko zatrdim, da nimaš niti osnovnega znanja. Koliko stopinj in koliko časa mora biti takšna temperatura, da se topi jeklo??? Kakšno hitrost padanja ima stavba ob rušenju z eksplozivom?? Kako hito so se podirali WTC dvojčka in WTC 7?? Ali seje slišalo verižne eksplozije?
    Pa si poglej naivec!
    https://www.youtube.com/watch?v=1ThnzMgm1I4
    DR Janez Sveti genij

  • fmg9

   Sveti,

   NY dvojčka sta fasala 120-tonsko letalo pri 800 km/h z 80 tonami kerozina, kjer je v eksploziji pobralo termalno zaščito stebrom osrednje jeklene konstrukcije in ko je bila segreta na nekaj sto stopinj, ji je strukturna trdnost padla drastično.

   Težko si predstavljam, da so agenti CIE prej več tednov na skrivaj nanosili več ton nekega termitskega eksploziva, brez da bi kdorkoli opazil.

   Stolpnici bi bilo potrebno porušiti v vsakem primeru.

   • dr Janez Sveti

    Kerozin ne dosega temperatur da bi se talilo jeklo. Pojdi v osnovno šolo, da boš imel vsaj osnovno izobrazbo.
    Najdi samo en primer,kjer se je zgodilo kaj podobnega. So primeri, ko so stavbe gorele nekaj dni, pa se niso porušile na takšen način ampak samo mogoče kakšen manjši del. Škoda sploh debatirat z vami, ki nimate niti osnovnega znanja.
    DR Janez Sveti genij

    • fmg9

     Seveda dosega.
     Polno razviti požar razvije temperaturo krepko čez 1k °C, jeklo pa izgubi polovico elastičnosti že pri temperaturi nekje 550°C. glede na to, da sta bila dvojčka narejena iz jeklene konstrukcije in gorela kar nekaj časa, je očitno, da je temperaturna izolacija na jeklenih elementih dokaj uspešno ščitila povišanje temperature na nosilcih. z vidika, ki ne vključuje teorije zarote, je bila tam zadeva precej normalna glede na potek dogodkov.

     • dr Janez Sveti

      Ni res. Če nisi opazil, je bilo jeklo celo v tekočem stanju, kar lahko povzroči samo termit ali pa PEČ! Požar NIMA konstantne temperature in tudi če bi se jeklo zvilo, se NIKOLI nebi sesedle stolpnice, kakor so se. Poglej koliko svetovnih strokovnjakov je POTRDILO, da se to,kar se je, NI MOGLO zgodit na način,kot so ga prikazali Američani. Še nekaj. Ali si predstavljaš, da neki kamelojebac, ki se je učil pilotirat na nekem letalu za škropljenje njiv vozi POTNIŠKI AVION? Piloti zatrjujejo, da je letenje, na tako nizki višini nad mestom in zadet stolpnico, tako zahtevno, da tudi vsi PROFI piloti tega nebi zmogli!
      DR Janez Sveti

     • fmg9

      No, pa napiši tvoj celotni pogled na zadevo.

     • dr Janez Sveti

      Prevara, ker bi zaradi azbestnih oblog, prenova zastarelih stavb stala več kakor je stala rušitev, saj je zavarovalnica vse lepo poravnala. Izginilo je neverjetno število dokumentov in vrednosti, ki so bile nevarne ameriškim tajnim in drugačnim službam. Sam dogodek je lep izgovor za zmanjšanje osebnih svoboščin in vojne v Afganistanu, Iraku, Libiji..itd!
      Bod ovolj?
      DR janez Sveti genij

     • fmg9

      Hvala za odgovor.
      Kakšne dokumente si imel v mislih in zakaj naj bi bili nevarni?

     • dr Janez Sveti

      Se ti lahko malo potrudiš in sam najdeš kaj na spletu?
      DR Janez Sveti genij

     • fmg9

      Problem je, ker je razlag toliko kot teoretikov. Zanimalo me je tvoje mnenje.

 • Najplemenitejši

  Kdo in zakaj je porušil te stavbe, mi je popolnoma vseeno. Važno je le, da je čimveč Američanov pocrkalo! Privoščim pa tudi njihovim družinam, ki zaradi dogodka trpijo. Upam, da se bo stvar še kdaj ponovila! Kako se bomo smejali!

  • Franc Šink

   Ti si bolan.

   • Janez božji sin

    Bog je rekel Jezusu ljubi sovražnike bolj kot bliznjega

    • Franc Šink

     To ni rekel Bog , Ampak Jezus svojim sledilcem.

  • Mojca pokraculja

   Od kje jemlješ toliko sovraštva in imaš morilsko ubijalskega nagona, psihopat ?

   • Janez božji sin

    Če bi hodil v cerkev bi bil poln ljubezni

    • Mojca pokraculja

     Nobena ideoligija ni v funkciji ljubezni. Nobena ! Človek je merilo vsega.

  • šmentanamuha

   Hudo, kaj pa je tebe prijelo? Žrtve so predvsem nič krivi civilisti. To pa je bila samo podlaga za že nekaj prej narejeni načrt napada na Irak in Afganistan, Libijo, Sirijo…

 • luckyss

  Nagradno vprašane…Koliko židov je umrlo v tem napadu in zakaj se je v prostem padu podrla stavba WTC7 v katero ni trčilo nobeno letalo…;))

  • xtc

   Verjetno precej.

   • luckyss

    Nula. zero, nobeden…
    Vsi so takrat slučajno imeli dopust ali “bolniško” ;)

    • xtc

     In ti imaš seznam?
     Buahahakaha kak propagandni idiot.

     • luckyss

      Vsi ti podatki so dostopni na internetu..če ga seveda znaš uporabljati še za kaj drugega kot za strankarsko pametovanje..

     • xtc

      Preden nabijaš neumnosti napreje nehaj kar vse povprek obkladati ,da so strankarski člani.

     • Janez božji sin

      Prosim te da se vzdržiš jeze in ne komunicira z levim hudičem ker znajo samo provocirati in ti meces bisere svinjam.bodi močen spoštljiv Slovenec in ne spuščaj se na njihov nivo .xtc bodi Slovenec ne smrdljivi balkanec Bog nam pomagaj

 • Artur

  ZDA FBI razkriva: Saudova Arabija je bila vpletena v financiranje priprav na napade!!?? To je ravno tako kot ,da bi lisice med seboj določile katera bo raziskovala dar mar v kurniku. Nova 24 TV koga vi zafrkavate?

 • xtc

  Dejstvo je ,da vse muslimanske države bolj ali manj podpirajo terorizem in spodkopavajo zahodno civilizacijo,ki jo prezirajo,ker ji pač niso dorasli umsko in kulturno preprosto niso sposobni,še dodatno pa je vzrok temu širitev vere in podjarmljanje.

  • Aron

   Ne prezirajo zahodne civilizacije, prezirajo pa desetletja načrtnega teroriziranja in bombardiranja regije. ‘Privatni’ terorizem se niti približno ne more primerjati z žrtvami in bedo, ki jo povzroča državni terorizem.

   • Janez božji sin

    Če bi kristjanstvo imelo voditelja bi šli na križarjenje v kamelje dežele amen

    • xtc

     Nima smisla le ograditi jih je treba pa naj se koljejo med sabo.

   • xtc

    Dejstvo je ,da jih je palo še premalo,da bi prišli k pameti.
    VPalestini bo mir,ko bodo Izraelci pač preprosto nagnali Palestince iz gaze in še kod,k svojim muslimanskim bratom v okolici ti pa se naj menijo s to drhaljo,ki neprestano galami.
    Seveda pa nehaj z nabijanji dejstvo je,da se islam želi širiti.

    • hle

     In z kakšno pravico jih smejo odgnati od tam tisto je njihov prostor in tja spadajo v nasprotnem primeru pa bodo prihajali k nam

     • xtc

      Če si nekdo ni zmožen vladati in nonstop dela s***** ga je pač treba spraviti drugam zelo enostavno,Palestince poslat,k njihovim prijateljem in podpornikom terorizma v Iran.

     • hle

      Zaradi idiotov tvoje vrste me danes na Avstrijski meji pregledujejo kot za časa Jugoslavije

     • steiermark

      Če te preglejujejo, potem pa si pravgotovo sumljiv, “po zunanjosti”!

 • goldhorn

  Spet pametujejo pristaši teorij zarot.

  • luckyss

   No pa mi ti povej zakaj se je v prostem padu porušil WTC 7
   Iz solidarnost ali strahu ?! ;)

 • Aron

  Sploh še kdo verjame uradni verziji dogodkov? Nihče pri pravi pameti in minimalni uporabi logike ne bi verjel, da so letala ugrabili in pilotirali brez oviranja ljudje, ki pod nobenim pogojem niso bili zmožni pilotiranja manjših reaktivnih letal, kaj šele potniških letal tipa boeing.
  https://www.youtube.com/watch?v=l47D5ISemds

 • Olga

  Vse teroriste in njihove podpornike je treba najostreje kaznovati!

  • Janez božji sin

   Kučana in njegove podrepne muhe vse izgnati .lastnino zapleniti in Slovenijo izročiti slovencem

  • Janez božji sin

   Prosim Olgo da si spremeni vzdevek .v slovenskega Rusi lahko ostanejo v rusiji

   • hle

    Je pač njena mama imela rada Ruse od tod tudi njeno lepo Rusko ime vendar so ti potem morali oditi iz naših krajev od tod tudi njena rusofobija ker se ji očka ni nič več oglasil

 • Artur

  Razumem ,da morajo izpostave NWO cionistično globalističnih medijev tako drugod kot pri nas za “ovce” servirati ” njihovo sveto resnico ” s politično korektnostjo drugače se zapre pipica ali pa sledijo celo sankcije tega pa si kupljene strahopetne riti ne morejo privoščiti . Če nebi bilo interneta bi živeli še zdaj v “modernem srednjem veku” z zapovedano “zveličavno” resnico psiho patoloških visoko pozicioniranih osebkov. https://www.youtube.com/watch?v=rAMTR_vaIQA
  https://www.youtube.com/watch?v=nPreP920BTQ&t=104s
  https://www.youtube.com/watch?v=a8aGJlXuavk

 • šmentanamuha

  In zakaj moramo vsako leto znova in znova brati in poslušati te, zdaj že dokazane, laži?

 • hle

  Ampak lahko bi se od telih kamelarjev kravarji učili učinkovitosti z dvema avijonoma podret tri stolpnice med tem ko v Siriji amiji zmečejo na tone bomb pa zadanejo kvečjemu kako šolo ali bolnišnico

 • montyamp

  Kje ste to pobrali ???
  Kaj ste že vsi židovski hlapci ???
  Če pa koga zanima resnica , si naj pogleda tole :

  https://www.youtube.com/watch?v=doWI3kOAozU

 • Ana Job

  Saudova Arabija ima v večinski lasti tudi delnice v nemški industriji, zato je kriva tudi za invazijo nevarne tuje vrste na evropska tla.

  • mojadezela

   Kriva je tudi Merklova, ki je to dopustila. To je dogovor. V Frankfurtu kjer delam so Nemci ze manjsina, saj je tam 52% tujcev.

   • Ana Job

    To pa itak, da je Merklova kriva. Klonila je pred tujim kapitalom.

 • mojadezela

  Cudno da so potem taki super prijatelji in zavezniki. Sicer pa se vedno vec strokovnjakov strinja s tem, da je bilo to delo iz znotraj USA.

 • Goran Hvala

  Se premal so jih…pardon..se premal so se…

 • Adolf Hitler

  Ob obletnici največji teroristični židovski laži našega stoletja!

 • garfi

  ZGRADBE SO SE ZRUŠILE S HITROSTJO PROSTEGA PADA V PRAH !!! torej tisoči ton ŽELEZNE KONSTRUKCIJE
  deset minut pred zrušitvijo zgradbe 7 so satanisti CNN poročali, da se je zrušila

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!