Obrambni minister, “stekli pes” Mattis, Severni Koreji odgovarja: Na vsako večjo grožnjo bomo odgovorili z vojaškim napadom!

Ameriški sekretar za obrambo James Mattis (foto: epa)

Ameriški obrambni sekretar James Mattis je po včerajšnjem jedrskem poskusu Severne Koreje in sestanku s predsednikom Donaldom Trumpom ter svetovalci za varnost povedal, da bodo na “vsakršno resno grožnjo odgovorili z vojaškim napadom.”

“Kim Jong Un bi moral upoštevati enotno stališče Varnostnega sveta Združenih narodov. Vse njegove članice so javno soglašale s stališči o grožnjah Severne Koreje in denuklerizaciji Korejskega polotoka, saj si ne želimo popolnega uničenja Severne Koreje,” je po ponovnih provokacijah z jedrskim orožjem opozoril ameriški obrambni sekretar James Mattis.

Nekdanji general ameriške vojske je jasno povedal, da imajo na voljo več možnosti, vendar pa bodo na vsakršne grožnje Združenim državam Amerike ali njihovemu ozemlju, vključno z Guamom, ali katerim koli zaveznikom odgovorili z enormnim vojaškim napadom.

Foto: Twitter

Nedeljski jedrski poskus je bil že šesti zapovrstjo in še močnejši od tistega pred letom dni, zato mnoge skrbi, da severnokorejski jedrski program napreduje. Tokrat je Severna Koreja prvič preizkusila vodikovo bombo, objavili pa so tudi fotografije jedrskih konic, ki so dovolj majhne, da jih vstavijo v medcelinske rakete, ki bi lahko dosegle ozemlje ZDA.

C. Š.

 • Valter BraniSlav

  Svet potrebuje novega vodjo velikega kova, novega JOSIPA BROZA TITA… On je razresil vse… Celo Stalina odstranil is svoje domovine. VECNA SLAVA MARSALU SFRJ VELIKEMU TITU. Toliko je dobrega storil za svoje ljudstvo, da mu bomo za vselej hvalezni. Mojim zahvalam se prikljucuje tudi Gretta Garbo.

  • slosin

   ha,ha,ha,ha….

  • joza joza13

   Ja, saj to kar je vam lizunskim udbovcem dobrega storil, smo mi ostali drago plačali.
   Tu se postavi upravičeno vprašanje, če je heroj tisti, ki udarja – ali tisti, ki udarce kleno prenaša?

   • Valter BraniSlav

    na to vprasanje bi ti Trump odgovoril takole; HERO IS THE ONE WHO BEATS OTHERS. I DO NOT LIKE LOSER, BUT I LIKE WINNERS.

  • cosmosjasnovidec

   Res je veliko storil za vas bosanđerose.Porinil vas je v Slovenijo,dal natepavati z strani turkov,šiptarjev,hrvatov skratka celega balkana zato ste bosanđerovina mešanica med vsemi narodi na balkanu.Nazadnje so še ženske bosanske luknje na veliko polnili z spermo Slovenci tako,da vašega izvora ni več možno na nikakršen način ugotoviti.
   Je pa res edina resnica kar si napisal,da je razstrelil ter pobil vse kateri mu niso stali ob strani.
   Torej masovni diktatorski komunajzerski morilec svojega ljudstva enak Kim Jong Unu z tem,da je ta korejski prašič “titu” dorasel le za vajenca pobojev saj jih še do sedaj ni dal toliko pobiti kot enonoga “titova”pošast.

   • Valter BraniSlav

    Takoj po koncu vojne so partizani pobili okrog 100 tisoc izdajalcev, med njimi 13 tisoc Slovencev.
    NO IN KAJ JE OSNOVNA ZGODOVINSKA RESNICA? ==================== NI slo za pomor domobrancev, slo je za likvidacijo narodnih izdajalcev. Seveda je slo za izdajo, narodne izdajalce so izdali Anglezi in jih vseh 130 tisoc vrnili v Jugoslavijo. Titova Jugoslavija ni hotela da se vrnejo, vendar so Anglezi vrnili svoje “prijatelje”, niso si hoteli mazati rok z izdajalci. Vedeli so da gre za ljudi brez principov ki bi tako kot so izdali svoj narod nekega dne izdali njih. Ljudje danes pozabljajo na ocitno resnico: ko je Hitler hotel pokuriti vse Zide, Slovane, cigane, homoseksualce in prizadete so mu zal nekateri Slovani skusali pomagati. Vec jim je bilo do morilskega Hitlerja kot do lastnega naroda. Mislili so da bo Hitler zmagal in da bodo oni kot “ponemceni Slovani” v novem sistemu dobro ziveli. Usteli so so in placali zasluzeno kazen. Priznam pa da je bilo med likvidiranimi tudi nekaj nedolznih, pac imeli smo malo casa da bi prav za vsakega preverili kako in kaj. Ce bi jih Anglezi vrnili par tisoc, bi bila situacija drugacna. Vendar je bila nasa vlada mlada in ni imela dovolj izkusenj in casa da bi sojenje bilo izpeljano bolj profesionalno.

 • Olga

  Pravilno!

 • Najplemenitejši

  Kolikokrat je že ameriški butl to izjavil, Korejci pa še vedno streljajo!

 • Že mogoče, da bi si upali, samo Kitajska ne bi tukaj stala ob strani, pa tudi rakete z jedrskim polnjenjem ne bi samo čakale. To se ne bi dobro končalo za nikogar.

 • xtc

  Nuke comommunist and socialists

 • cosmosjasnovidec

  Tukaj me predvsem čudi,da ne pošljejo kakega ostrostrelca kateri bi,če bi hotel na kilometre daleč stran pihnil tega prašiča”kim jong una”.Pa še ogromno drugih rešitev imajo na razpolago od Dronov naprej.
  V kolikor se to ne bo naredilo je zagarantirana vojna z Severno Korejo v to ni dvoma in to ZDA prav dobro ve.Ali ZDA hoče prav vojno z korejo je vprašanje očitno pa izgleda tako.Kakšen bo pa nadaljni potek je pa vprašanje,ker se bodo ziher vmešali tudi Rusi tako da?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!