Odločitev vrha NATA padla: 4000 vojakov poslanih na Baltik in Poljsko. Med njimi tudi Slovenci

(Foto: STA).

Voditelji zveze NATO so na vrhu v Varšavi potrdili napotitev štirih bataljonov z okoli 4000 vojaki v Estonijo, Latvijo, Litvo in na Poljsko. NATO s krepitvijo vojaške navzočnosti na svojih vzhodnih mejah odgovarja na grožnjo, ki jo predstavlja Rusija. Med njimi naj bi bilo tudi 30 pripadnikov slovenske vojske.

Generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg je na novinarski konferenci pojasnil, da bo šlo za robustne večnacionalne bataljone, ki bodo v omenjene štiri države napoteni prihodnje leto in se bodo redno izmenjavali. Bataljoni “izkazujejo moč čezatlantskih vezi in dajejo jasno vedeti, da bi bil napad na eno zaveznico napad na celotno zavezništvo”, je poudaril prvi mož NATA.

Kdo bo poveljeval bataljonom NATA?
Stoltenberg je potrdil, da bodo ZDA prevzele poveljevanje bataljonu na Poljskem, Velika Britanija v Estoniji, Kanada v Latviji in Nemčija v Litvi. Ameriški predsednik Barack Obama pa je napovedal, da bodo ZDA na Poljsko napotile okoli 1000 vojakov, medtem pa je britanski obrambni minister Michael Fallon sporočil, da bo njegova država napotila 500 vojakov v Estonijo in 150 na Poljsko.

Vojake prispevale vse države. Koliko Slovenija?
Vojaško pomoč so po besedah Stoltenberga napovedale vse države članice. Po neuradnih informacijah naj bi Slovenija prispevala vod s 30 vojaki za bataljon pod kanadskim poveljstvom v Latviji.

NATO prevzel poveljstvo nad protiraketnim ščitom
Protiraketni sistem je namenjen zgolj obrambi in  je zasnovan kot ščit pred napadi “zunaj evro-atlantskega območja”, zagotavlja generalni sekretar zavezništva. Po njegovih besedah torej ne predstavlja grožnje ruski zmožnosti strateškega jedrskega odvračanja.

NATO je od ZDA prevzel poveljstvo in nadzor nad protiraketnim ščitom, ki ga postavljajo v Evropi. “Danes smo razglasili začetno operativno zmogljivost Natovega protiraketnega obrambnega sistema,” je pojasnil Stoltenberg in dodal: “To pomeni, da so ameriške vojaške ladje, nameščene v Španiji, radar v Turčiji in prestrezna baza v Romuniji zmožni delovati skupaj pod Natovim poveljstvom in nadzorom.”

“Zasedanje vrha zveze NATO v Varšavi je prelomen zato, ker se svet in še posebej Evropa soočata s številnimi krizami,” je srečanje komentiral premier Miro Cerar.

Slovenska vojska še vedno podhranjena
Slovenija je po obrambnih izdatkih na repu držav članic NATA, manjši delež BDP namenjajo le Španija, Belgija in Luksemburg. Po podatkih NATA je Slovenija lani za obrambne izdatke namenila 0,94 odstotka BDP, letos pa bo po ocenah ta delež ostal na isti ravni.

J.F., STA

 • dob

  Erjavšč bo papal hladen boršč.

 • Nada

  Samo tega obkoljevanja Rusije pa res ne razumem. Le kako lahko evropske države sodelujejo pri tem? Zakaj NATO ne postavlja svojih bataljonov tam od koder nas dejansko invazirajo muslimani? Rusi pa ja ne grozijo in ne napadajo ne Poljske, ne Latvije, Litve, Estonije …

  • xtc

   iZJAVA DOSTOJN id::: ravno zato je v Slo kot je:

  • Slovenski Bojevnik

   Gre za močan medijski nateg, katerega cilj je demoniziranje Rusije.
   Naj mi nekdo pove en sam razlog, kaj bi imela Rusija od tega, da bi napadla Poljsko ali pa baltske države ?

   Na srečo skorajda ni vojakov, ki bi se primeru pravega konflikta bili pripravljeni zoperstaviti Rusiji. Jasno je, da je agresor v tem primeru NATO.
   Že ob prvih nekaj žrtvah bi v pomehkuženih zahodnih državah pijs aktivisti zahtevali prenehanje konflikta in umik NATO vojska.

   • Olga

    Rusi so napadli Ukrajino in anektirali Krim, boji pa potekajo tudi v vzhodni Ukrajini na območjih, kjer živijo Rusi! Vse spominja na Miloševičevo agresijo na Slovenijo, Hrvaško in BIH v času vojne v bivši Jugoslaviji ali pa na začetek 2. svetovne vojne! Ker Hitlerja in Miloševiča ni nihče ustavil na začetku agresije, sta le to nadaljevala! Zakaj si ne bi še česa prisvojil tudi Putin, če ga ne bo nekdo ustavil, saj je bivši KGB-jevac?!!! Laž, kraja…. Zato so uvedene tudi sankcije proti Rusiji!

    • pokvarjeniSvet

     Saj imaš prav, ampak kaj pa laži iz ZDA o orožju za množično uničevanje in enajsti september….jaz sem za nevtralnost Slovenije isto kot imata Avstrija in Švica urejeno.

    • dare326

     Ukrajinsko vlado so sesule desne sile, ki jih financira CIA. Tudi mrtvi na Majdanu so njihovo delo. Na krimskem polotoku je stacionirana črnomorska flota in ni variante, da bi jim Rusi pustili Krim. Na vzhodu Ukrajine so večinsko prebivalstvo Rusi in tudi tam je bil konflikt umetno ustvarjen. Vojna v Siriji, kakorkoli izgleda čudno, je bila usmerjena proti Rusom in njihovim bazam. CIA izkorišča vseprisotni nacionalizem za doseganje svojih ciljev. Z napotitvijo NATO sil na zahodno rusko mejo je namen privleči določene ruske sile in Rusijo oslabiti na drugem mestu. Kaj imajo ameriški strategi v mislih bo kmalu jasno.

   • cosmosjasnovidec

    Kateri razlog je pa že imela takrat,ko je že zasedla oziroma okupirala Poljsko?Pa,če še omenimo Mađarsko pa DDR iz katere se niso hoteli umakniti?Heh razlogov je še pa še kot prvi je že lahko ekonomski.

    • Slovenski Bojevnik

     Mislim da mešaš Sovjetsko zvezo z Rusijo.
     Tisti ki so vodili Sovjetsko zvezo so ravno tako poklali na milijone Rusov.
     Preberi si kako knjigo Aleksandra Solženicina pa boš vedel o kom govorim.

     • pokvarjeniSvet

      tisti ki so vodli Sovjetsko zvezo so vodili podli ljudje….sedaj ni vsak Rus avtomatično kriv za vse….to me spominja na White guilt – za vse zlo smo belci krivi…tako smo označeni v tem globalnem sionističnem Svetu.

    • dare326

     Vprašaj Stalina!

  • Olga

   “Samo” Ukrajino!

   • Nada

    Ne razumem. Kar se Ukrajine tiče sem absolutno za to, da so samostojna država in so to tudi bili po razpadu SZ. Kriza in vojna v sedanji Ukrajini pa se ni začela, ker bi jih napadli Rusi. Spomnim se, da so tam začeli interno protestirati proti takratni vladi in fotografij Timošenkove, ki so jih takrat protestniki nosili.

    • Olga

     Zasedli so Krim! Ščuvanje proti Timošenkovi je bilo delo komunistov!

     • Slovenski Bojevnik

      Krim je bil Ruski vse od 18. stoletja, ko so ga Rusi zasedli in premagali Turke.

      Leta 1954 pa so ga v okviru Sovjetske zveze dodelili Ukrajinski socialistični sovietski republiki, kjer je nato ostal tudi po letu 1991 oz. po razpadu SZ.

      Večinsko prebivalstvo Krima je RUSKO, pro-ruski separatisti so izvedli demokratičen referendum in se z večino odločili da se priključijo Rusiji.

     • ljubinica

      “Večinsko prebivalstvo Krima je RUSKO …”
      Ja, danes …. potem ko so sovjeti izgnali s Krima Kozake in namesto njih naselili Ruse ….
      Podobno kot so jugoslovanske oblasti izgnale iz Kopra, Pirana …. avtohtone Italijane in tam naselile južnjake …. Po isti logiki je danes Koper srbsko mesto …..
      **************
      Hočem samo reči, da so stvari komplicirane in nikakor enostavne …. Take vozle so nekoč reševale vojne …. t.j. surova sila.

     • Slovenski Bojevnik

      Italijani so si, po vseh zločinih proti Slovencem, tisti izgon tudi zaslužili. Ravno tako kot Kočevski Nemci.

     • Jovo Jamnica

      Kočevarji so bili toliko osveščeni in prisebni, da so iz slovenskih domov, odšli sami…

     • dare326

      Kočevarje je izselil Hitler, “Italijane” pa takratna vlada v Rimu. Fašistična vojska je Slovencem naredila manj škode, kot komunistična internacionala.

     • Nada

      Krim, imeli so referendum. Sicer pa če primerjamo z “našim” Trstom, ki je bil pred 1.SV v sestavi AO in so nam ga sile atlante vzele, ker so ga obljubile Italijanom, če prestopijo na njihovo stran. Po 2. SV so ga naši zasedli, nakar so se morali umakniti in ga spet pustiti Italijanom. Tudi Krim je bil, preden je bil dodeljen Ukrajini, pred tem Ruski. Zaradi Krima pa res ni potrebno ogrožati vseh prebivalcev Evrope. Nisem prav nič rusofilska, želim pa si mir za nas in Evropo in da smo tudi mi samostojni in ne hlapeci Obami.

  • cosmosjasnovidec

   Pripravlja se kar je bilo za pričakovati na žalost in NATO to ve.Brez veze se tako ne bi odločili,ker so posledice tega lahko 3 svetovna vojna.Postaja čedalje bolj jasno,da so Đihadisti zavezniki Rusov in migracijsko naseljevanje muslimanskih migrantov v europo je zasluga rusa ne pa američana kot levaki bluzijo.Tudi za ruske primitivne napade kateri bi po njihovi trditvi naj bili namenjeni đihadistom se je izkazalo ,da so laž.Napadali so ravno položaje katerih đihadisti niso mogli zavzeti pri katerih so pobili največ kurdov in civilnega prebivalstva ne pa skrajnežev.

   • ljubinica

    “Postaja čedalje bolj jasno,da so Đihadisti zavezniki Rusov in migracijsko naseljevanje muslimanskih migrantov v europo je zasluga rusa ne pa američana kot levaki bluzijo.”
    To je neumnost.
    Američani sploh niso zainteresirani za končanje vojne v Siriji. Zato ker nimajo nobenih možnosti, da po odstranitvi Asada (kar je ameriški prvi cilj) postavijo na oblast svojo lutko.
    Zakaj Američani nočejo sodelovati z Rusi pri uničenju ISIS? Tudi naseljevanje muslimanskih migrantov v Evropi je v ameriškem, beri: judovskem, interesu.
    Slepo podpiranje Američanov mi gre vedno bolj na živce.
    Naivno je misliti, da so Američani naravni zavezniki desnih sil v Sloveniji.

 • Slovenski Bojevnik

  Sramotna odločitev. Slovenija mora nemudoma izstopiti iz NATO zveze.
  V normalni državi bi sedaj videli proteste, ki bi morali zahtevati takojšen odstop predsednika vlade.

  Rusija je naša bratska evropska država. NATO je skupaj z ZDA sprovociral konflikt v Ukrajini, kjer so skupaj z plačanci poklali ljudi v Donbassu in Odessi.
  Danes je Ukrajina država v razsulu, kjer so na vodilnih položajih ljudje z dvojnimi državljanstvi.

  Kako brezsmiseln je tale konflikt pove že dejstvo, da Ukrajina niti ne more rekrutirati več vojakov, ker se nihče noče bojevati v tej brezsmiselni bratski vojni. Ukrajinska vlada pa je skupaj z IMF že pobrala in si razdelila vse pomembne tovarne in resurse ter zadolžila državo.

  https://www.rt.com/politics/313692-russia-accepted-over-1mn-ukrainian/

  https://www.theguardian.com/world/2016/jan/05/ukrainian-russia-refugee-conflict

  Rusija je sprejela že več kot MILIJON ukrajinskih beguncev.
  Medtem pa NEMCI zavračajo begunce iz Ukrajine, ter raje sprejemajo Afričane in Arabce.

  • Olga

   Rusija je agresor, če te novice niste slišali na Hanzi TV, tovariš!!!

  • cosmosjasnovidec

   Katere tablete pa ti jemlješ?Ti priporočam zamenjavo zdravnika.Če ne bi slovenija bila pod Nato bi jo levi komunajzarski rusiči že zdavnaj poskušali zavzeti kakor tudi zahrbtni izdajalski hrčki.
   Dobro je le toliko,da se nas hrčki bojijo,ker dobro vedo,da bi takoj dobili po beticah kot so agresorski srbi,ko so poskušali zasvojiti slovenijo.Rusija sploh ni naša bratska država ampak si tako predstavljajo samo čefurji oziroma vsa balkanska navlaka v levi komunajzarski sekti pod vodstvom komunističnega izdajalca tovariša Milana Kučana kateremu so hlapčevsko podrejeni kot podgane in kure.Svojemu pastirju slepo sledijo kot ovce in rahitične kure,ker mislijo,da bodo dobili njegovo zaščito za izvajanje kriminalnih dejanj tukaj v sloveniji.Je res,da je slovenija raj za to čefursko drhal,ker so sodišča podkupljena z Kučkotove in njemu hlapčevske strani ampak to je še samo trenutno,ker bo tudi z temi izmečki v kratkem opravljeno.
   Po Ukrajini so pa pobijali RUSI in to Ukrajinci popolnoma dobro vedo.Ko so posiljevali ukrajinke in majhne otroke (pedofili) so seveda videle,da so to rusonje in ne američani.
   Amerikanci so jih ravno oskrbeli z orožjem sami rusonje so pa z virusi okužili ogromno ukrajinskih vasi tako,da so obenem testirali viruse na ukrajincih in dokazano je,da amerikanci tistih virusov sploh niso poznali.Amerikanci so delali raziskave za protistrupe a jim ni uspelo dokler niso ukrjinci sami zajeli nekaj rusov pri katerih so našli protistrupe za razne viruse.
   Kot jasnovidcu me ne sprašuj od kje mi je tole poznano.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   A tebi se je pa res čisto odpeljalo ali kaj, Rusija je naša bratska evropska drzava, zakaj in kako ze, haloooo, kolikor je meni znano, ne zivimo več v Jugoslaviji, ampak ze 25 let v svobodni Sloveniji, tako, da…..

   • Slovenski Bojevnik

    Mi lahko razložiš, po kakšni logiki ima Rusija kakršnokoli zvezo z Jugoslavijo ?
    Rusija je bila del Sovjetske zveze, Slovenija pa del Jugoslavije.
    Preberi si kako knjigo Aleksandra Solžinicina in boš hitro videla, kaj so boljševiki počeli Rusom in ostalim narodom v Sovjetski zvezi.

    Danes pa ni absolutno NOBENEGA razloga, da ne bi imeli normalnih odnosov z Rusijo.

    Ki ima 150 milijonov prebivalcev, močno diasporo v veliko državah, je druga najmočnejša svetovna vojaška velesila, ima ogromne zaloge nafte in zemeljskega plina in ogromno tržišče, s katerim bi lahko trgovali.

  • pokvarjeniSvet

   zato ker so ukrajinic Evropske rase, tukaj pa je namen da se tuja rasa meša z Evropejci…ukrajinici bi se prehitro asimilirali, to pa ni namen.

  • dare326

   Nobenih bratov ni, so samo kapitalski interesi. In NATA ne smemo izstopiti zaradi “Italijanov” in Hrvatov. NATO brani svoje članice in tako imamo vsaj nekaj šans, ki jih brez NATA ne bi imeli.

 • xtc

  Pravilno SLOVENSKE SOLDATE V PRVO VRSTO SEVEDA ŠE POSEBEJ TISTE;KI SO LEVO NAGNJENI:

  • cosmosjasnovidec

   Tista leva teleta ne morejo poslati tja,ker se ne znajdejo in bi kar pričeli streljati po svojih zaveznikih,ker bi jih zamenjali za rusonje.Sam vidiš na tisti kikiriki kokodakarski 24.kurji strani,da eden od levakov nima vsaj niti trohice pameti za normalno razmišljanje kaj šele za kaj drugega.

  • kuskus

   premakni kolešček, no

  • pokvarjeniSvet

   ti se javiš…super sam ti plačam pot na fronto še ameriško uniformo ti kupim…in pol se bori za tvoje gospodarje….še podpiši prej listino da se sam prostovoljno strinjaš.

 • cosmosjasnovidec

  Pravilno.Bolje rusonje počakati in jim takoj dati po beticah kot smo mi čefurskim komunističnim izrodkom,ko so hoteli zavzeti slovenijo.Poljaki niso več neumni da bi rusonje spustili blizu kot so jih prijateljsko tedaj,ko so komunajzarski zahrbtni izdajalci Poljakom dejali da bi tam imeli vojaške vaje.Ko so se potuhnjenci prikotalili v Poljsko in imeli tam pravo municijo se pa več niso hoteli spraviti ven.Točno po čefurskem in muslimanskem načelu.Ti so se tudi na hinavski način navlekli v slovenijo kot begunski ekonomski migranti potem se pa sodrga več ni spravila ven in še vedno tukaj dela napoto in sramoto celotni sloveniji.Vendar se bo v kratkem spremenilo in bodo leteli iz slovenije kot kavke.Na tisti levi komunajzarski ovčje kurji kikiriki 24.kur kokodakajo take,da so me od smeha polile solze dokler se niso pojavili komentarji od ciganov PILJANA,SREBRNEGADREKA in večina istospolnežev.To so taki levaški zahojenci,da mi je kar postalo slabo in sem moral iti bruhat.Ponavljajo vedno enako eden za drugim kot papige v kurje betice si seveda ne dajo nič dopovedati saj je ravno tako kot bi biku rekel dober dan in te samo gleda.Sedaj ob 22.uri jim morajo zakleniti komentiranje,ker zaradi slabega stanja te kikiriki kokodakarske 24.kurje strani niti nimajo dežurnih administratorjev saj si jih ne morejo privoščiti.
  Razumljivo je seveda,da teh psihičnih bolnikov z posebnimi potrebami ne morejo samih pustiti za objavo komentarjev.Ti zaradi duševne napetosti in žrtja tablet za živce ne morejo spati po cele noči administratorjem bi se pa tudi do konca utrgalo z brisanjem njihovih komentarjev saj bi jih morali prečitati,da bi vedeli kaj naj brišejo,da ne bi po pomoti izbrisali naših kateri so edino pametne vsebine.
  Tako pa ti levičarski Kučkotovi služabniki po 22.uri pridejo sem na Nova24 in po njihovi Udba prksi katero še imajo vedno v beticah prisotno vohunijo kaj se tukaj debatira potem pa spet drugi dan na kikiriki 24.kur objavljajo.Seveda takoj,ko jim omogočijo komentiranje pod strogim nadzorom.
  Tam smo pa mi najbolj nevpadljivi,če jim odgovarjamo samo v njihovem jeziku kot je KIKIRIKIKIIIIII pa KO KO KO DAAAAAAK in PIPIPIIIIII ter podobno.Takrat te kure mislijo,da smo eni izmed njihove levaško sramotno komunistično čefurske sekte.
  No tole sem objavil,če jim bo kdo tu in tam šel malo tja kaj pojasnil,ker naučiti jih ne more ničesar saj so njihovi kurji možgani premajhni za sprejem resnih napotkov.

  • Dostmamrecesije

   RTV SLO ni nič drugačen. Tam imamo tudi samo ene tri s pametnimi možgani, vse ostalo pa je pod kritko. Pogosto se mi želodec obrača.

 • Rožle

  A majo naši frače sabo…in oblečeni v trenerke z rdečimi zastavami v rokah…

  • cosmosjasnovidec

   Če bodo res poslali levake bo tako in jih bodo nagnali nazaj.Če bodo pa šli desni jih bodo pa že oskrbeli z orožjem.Levim namreč zaradi kurje pameti orožja ne upajo dati v roke,ker se obračajo po vetru in bi zavezniki nazadnje sami bili v nevarnosti,da levi ne bi pričeli streljati na njih saj bi jih po njihovi kratki pameti zamenjali za sovražnika kar američani levakom sicer tudi so.

  • Viktorh

   Veliko jih ima še sedaj “partizanske” uniforme, šajkače, revolucionarne in sovjetske oznake tako, da bi bili primerni.
   Pa še nekaj španskih penzionistov – borcev imamo.

   • Jovo Jamnica

    Slovenci smo kratko potegnili tudi takrat, ko se je za nekoga drugega, hrabro boril 87. pehotni polk…

 • ĐSADERERĐŠĐŽAASBDDDVNBN

  Samo slepec ne vidi, da je tukaj NATO agresor proti Rusiji.
  Raje bi NATO vojsko poslal v Sirijo in Libijo in končal to morijo, ki jo je ravno NATO predvsem Amerika ustvarila takrat ko so destabilizirali BV.
  Pokončali bi ISIS in migrantski tok bi se umiril ampak neeeee oni bodo raje izvali Rusijo in stopnjevali napetost potem pa rečejo, da nočejo nove hladne vojne a non stop kopičijo vojsko ob Ruski meji. Če bo počilo bomo vsi migranti razen če nas bo ubranil Miro Cerar in vrhovni povelnik Pahor z Slovensko vojsko ;)

 • Duhec

  Levi berejo vse komentarje in anonimno prijavljajo…

  • cosmosjasnovidec

   Res je ja.Za te potuhnjene leve kure sparjene z podganami tole ni nič novega.Zahrbtno,cinkatorsko,izdajalsko,Udbovsko prirojeno hinavščino imajo že v krvi.Kokodakarji pa dejansko nimajo sposobnosti prepoznavanja,da je eden bolj usekan od drugega ter so še na to ponosni.Hahahaha

   • Caetano

    Aha torej so spletli nekakšno cinkaroško navezo. No, jaz na POP ne sodelujem.

  • Rožle

   Kure pa IP…izdajajo od njihovih uporabnikov portala….

  • tarantela

   boli me patka!

   • Rožle

    Mene pa đoko…

 • Jim Doe

  Plan je takšen.Belci se med seboj pobijajte,vmes pa bomo z Arabci in Afričani kolonizirali Evropo.

 • karlina

  Ne vem, ali se motim, da to ne pomeni in ne napoveduje nič dobrega, upam, da se motim, srčno.

  • cosmosjasnovidec

   Na žalost se ne motiš.

  • Rožle

   Da bi se spet mal hladno gledal….to je že blo…

  • Viktorh

   Žal, pomeni zaostrovanje v, že itak, slabih odnosih…

 • Roy Bee

  Rusija pa grožnja? ja pa ja de! To je notranja destabilizacija vzhodno evropskih držav, ki se ne uklonijo zahtevam zahodne evrope po uboganju. če to ni jasno, kaj je?

  • FORT WORTH

   Rusija je groznja EU tako,kot je bila srbija groznja bivsim republikam rajnke yugovine.

  • soc

   Ti in tvoji FDV kloni s skritimi profili ste notranja destabilizacija tega precej labilnega medija desnice. Eni z igranjem na ruske trolovske strune, drugi z oponašanjem fiktivne desnice tipa ortodomačijskih Hell’s Angels, vsi pa z bolno izrazitim protiameriškim, protikatoliškim in protižidovskim sentimentom, kolikor vas pač je za temi dvemi, tremi ducati nickov. Žal medij ni sposoben počistiti svojega balasta, ki ga vleče navzdol. Škoda.

   • FORT WORTH

    RES JE ! ZELO jasno napisano !

   • pokvarjeniSvet

    pa ti veš nekaj ?

    komunizem so ustvarili sionisti. Komunizem je bil ustvarjen mentalno pohabiti ljudi, ti si lepi primer.

    da ste nekateri komuninistični podporniki (ljudje ki niso neposredno vpleteni v politiko, ampak navadni folk s pro- komunističnim prepirčanjem), dejansko proti ZDA in sionistom je zgolj zato ker itak zaradi vaše mentalne podhranjenosti ne razumete pravil divide in counquer (deli in vladaj).

    Poglej si kako naši levaki in ex komunisti na skivaj lezejo EU in ZDA veš kam !! samo pred javnosti govorijo da so proti v resnici so pa pro-sionisti, pro novi svetovni red.

    si že kdaj slišal od starega stanovnika da bi kdaj odkrito pljuval po ZDA in EU…..nikjer nikoli !!! vse ima svoj pomen.

    Nekoč sem tudi jaz nasedel temu da so naši politični levaki/ pro komunisti proti ZDA in EU…..ampak sedaj niti malo več ne. Dokazov je več kot dovolj.

    • soc

     Kolega, precej več izobrazbe in precej več kilometraže v spremljanju domače in svetovne politike bi te naredilo bolj verodostojnega. Tako pa… Prepričuj sebe in svojo čredico vsevednih polizobražencev. In mirno verjemi v bajke prosto po Mačkovi fakulteti, kar se mene tiče. Se bom pa iz tebe/vas in vaše skreganosti z zdravim razumom slej ko prej delal norca, brez zamere. Dokler te/vas bodo v imenu svobode misli (besede bolj kot misli) tolerirali na portalu.

     • pokvarjeniSvet

      Svet bo spoznal kaj je resnica. Edino vprašanje je kdaj in kaj bo takrat z nami oz generacijami za nami.

 • pokvarjeniSvet

  Kdaj bomo iztopili iz NATO zveze ??

  čimprej Avstrija in Švica sta izven…samo gospodarsko sodelujeta z NATOm ker sta gospodarsko naravnani. Medtem ko članice NATO pakta pa moremo preko svojih davkov financirati zverinske barbarske pokole ameriške vojske nedolžnih ljudi po Svetu in fianciranje muslimanskih ekstremistov, in še vojaško smo vpleteni v vse spore če se kaj zgodi smo noter, medtem ko Avstrija in Švica pa ne ker sta nevtralni

  • avtohtoni neandartalec

   Naša vojska se že.lep čas ne vede kot Slovenska, a kaj, ko ga pri nas ni junaka, ki bi jih lahko razkrinkal in razgnal.

   Če bi bil jutri referendum o izstopu iz Nato, bi velika večina to podprla, plačanci lahko grejo ubijat ljudi tudi v tujsko legijo.

   • pokvarjeniSvet

    če smo zadnji referendum imeli 2004 pa še to ne vemo če ni bil prirejen…..sedaj smo pa leta 2016 in kako boš po 12 letih ugotovil kakšno mnenje imajo vsi volilni upravičenci Mar si ti tudi kot vsi ostali podporniki ki trdijo v prvo da 65% vseh volilnih upravičencev glasuje za EU in komuniste ?? nisi jasnovidec torej ne moreš ziher vedeti

 • avtohtoni neandartalec

  Katastrofa.
  Slovenija bi morala takoj razpisati referendum za izstop iz zveze, Mors bi moral takoj odpoklicati vse vojake iz Evropskih držav, ki očitno niso grožnja Sloveniji in niso od nikogar napadene. Če so, morajo posredovati Združeni narodi, ne nek polprivatni Nato.
  Zakaj premiki, vse te države lahko zberejo svojo vojsko, ne rabijo 30 kmetavzarjev, da bodo pri njih doma skrbeli za red in disciplino.

  Podoben scenarij je izvedel že Hitler, ko je z Rusijo najprej sklenil pakt o nenapadanju, kmalu zatem pa je Nemški javnosti oznanil, da Rusom ni nikoli zaupal in je bilo premirje le navadna laž, da je.lahko medtem neopazno premaknil vojsko na mejo z Rusijo, ki jo je nato napadel. Originalni posnetek njegovega govora je na YouTube.
  Dvomim, da je.naplahtal Stalina, ki si itak ni imel kaj pomagati, danes se premiki itak vidijo iz Vesolja, ampak scenarij se zdi prekleto podoben tisti nacistični svinjariji iz 2.sv, le da nas je Velika Nemčija okupirala z obljubami o boljšem življenju v njihovi uniji, ki ga ni, okupacija sovjetskih dežel je podobna pohodu na Stalingrad, le da mediji razglašajo odkrito agresijo kot turistične ekskurzije.

  • Clemen J.

   Pakt o nenapadanju, je prekršila sovjetska zveza, ker je napala baltske države ki so bile tudi vključene v pakt o nenapadanju. Samo tebe je učil komunistični učbenik, zato ne poznaš zgodovine. Malo preberi o napadu sovjetov na Finsko leta 38, in kaj je temu sledilo.

 • tarantela

  BEDAKI!!!

 • Viktorh

  “Zasedanje vrha zveze NATO v Varšavi je prelomen zato, ker se svet in še posebej Evropa soočata s številnimi krizami,” je srečanje komentiral premier Miro Cerar.

  Večina svetovnih medijev daje srečanju vrha posebno težo zaradi izjemnih prispevkov k dobri rešitvi tovariša Mira Cerarja.

  Slovenci ga majo radi, najraje bi ga popapali.

 • TomTom

  To je tipično ameriško šopirjenje in izzivanje, ki so mu nasedle evropske države in pri tem sodelujejo. Zapomnite si, kmalu bo Evropa bolj potrebovala Rusijo kot pa butaste amerikance. Ne, nisem rusofil, nisem pa tudi slep.

 • Jovo Jamnica

  Zamislimo si naših 30 soldatov na tej karti…

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/stq/8/8c/Lounde_in_Europa.jpg

 • mojadezela

  Noro! Kam se naši taborniki rinejo? Ven iz te zločinske organizacije in to takoj! To je navadno izzivanje, ki nam lahko prinese jedrsko zimo. Če kdo izziva vojno je to NATO. To je tako očitno, da je grozljivo.

 • Caetano

  Vidim, da nekateri naivno mislijo, da to ni povezano s komunizmom, da ima mogoče res tudi Rusija kak interes za širjenje vpliva, ampak je bolj nevarna Amerika. In to mislijo celo nekateri desničarji. Dejansko pa je skoraj vse tesno povezano s komunajzarstvom.

  Po razpadu SZ se je naslednica KGB, FSB, ki je imela seveda isti kader, saj ni bilo lustracije, silno trudila, da bi z izzivanjem vojn in izrednih razmer nazaj okrepila svoj položaj. Tako so v 90. sprožili vojne v Čečeniji, Gruziji in Moldaviji. Končno so tudi svojega preverjenega človeka Putina spravili na oblast.

  Kar se tiče Ukrajine so to državo ekonomsko upropastili nekdanji sovjetski funkcionarji, zavezniki Moskve. Posebej to velja za Janukoviča, pa tudi za Kučmo, ki je sicer hotel igrati tudi nekega vplivneža v mednarodni politiki, zato se je za nekaj nians manj naslanjal na Moskvo kot Janukovič.

  Potem je pa tu še komunistična partija Ukrajine, pravi relikt preteklosti. Po razpadu SZ so zagovarjali obnovo totalitarne države in ukrajinsko samostojnost razglašali za nelegalno. Molčali so o holodomoru, ko so boljševiki namerno z lakoto pobili milijone Ukrajincev, častili pa krvnike Lenina in Stalina. Ni čudno, da so se v razmerah, ko je prišlo do ruske okupacije Krima in agresije na vzhodni del Ukrajine s pomočjo paravojsk takoj pridružili separatistom in jih podprli tako politično, kot vohunsko, finančno in celo z orožjem.

  Torej komunizem kamor pogledaš!! Poljaki so se nekaj naučili iz zgodovine in ko začutijo srp in kladivo se jim takoj prižgejo vse rdeče luči. Mnogi Slovenci pa so predvsem zaradi Kučanovega agitropa, ki vse takšne stvari prikriva ali pa pove največ 5%, da se ne bi zamerili navzven, naivno rusofilski, celo nekateri, desničarji.

  • Jovo Jamnica

   Rusija je skočila iz fevdalizma v socializem (komunizem). Potem pa iz socializma v kapitalizem. Meniš, če bi ne bilo tako, bi bila danes Rusija v NATO?

   • Caetano

    Če bi bila v NATO…? mislim, da ja, saj je bila v antanti tudi že ne.

    • Jovo Jamnica

     Oh, kakšno srečo imajo… Kitajci, da je tako. Ka li?

 • soc

  Ruski trolčki pa korporativno na delo…

  • Jovo Jamnica

   A ti si pa NATO trolček?

   • soc

    Za razliko od večine trolčkov nimam skritega profila, mirno lahko torej preveriš moja politična prepričanja. Tudi standard imam precej visok in mi ga ne treba popravljati z udinjanjem kateremukoli naročniku.

    • Jovo Jamnica

     No, če ti kaj hasne, ti svojega danes odprem…

 • Mihilus

  Vse vojne zadnjih 250 let začenši z Napoleonom so bankirske vojne. Bankirski paraziti so vedno uspeli zmanipulirati svoje gostitelje, da so napadli in vojaško porazili vse države, ki so se uspešno rešile teh parazitov. Če na youtube poiščete “All wars are banker wars” lahko najdete pojasnila in prave vzroke za vojne.

  Ko enkrat razumeš to dejstvo potem hitro postane jasno zakaj je Rusija in pod njenim okriljem tudi Kitajska postala “grožnja svetovnemu miru”. Rusija je skupaj s Kitajsko postala grožnja lobiju centralnih bankirjev, ki izdaja fiat “denar” v obliki dolga. Vsaka bela država, ki se reši teh parazitov gospodarsko izjemno hitro zacveti in zato je potrebno vse te države hitro spraviti nazaj v okove centralnih bančnikov.

  Evropa je pod Napoleonom gospodarsko cvetela. Tudi Slovenija je kot provinca takrat naravnost cvetela. Tudi v Nacistični Nemčiji je gospodarstvo zacvetelo. Žal smo Evropski belci zaradi svoje inteligence in inovativnosti edini, ki smo kot narodi sposobni zacveteti kljub izolaciji in gospodarski osamitvi. Zato bankirji pri Iranu, S. Koreji, etc uporabljajo osamitev in gospodarske sankcije medtem ko je morebitne bele “ubežnike” potrebno vojaško poraziti. Ker je zaradi jedrskega orožja to postalo “zakomplicirano” pa sedaj poteka genocid belih narodov.

  Ampak Rusija je pretežno bela in Rusija ne bo šla po poti Venezuele. Rusija ima najbolj napredno konvencionalno orožje in dovolj jedrskega orožja, da uniči vse življenje na zemlji. Poleg tega je v državah NATA ogromno prebivalcev, ki se zavedajo kdo je pravi sovražnik in bomo orožje uporabili proti njemu. In ta sovražnik NI RUSIJA.

  Smrt bankirjem, svoboda ljudstvu!

 • Franjo

  a tele bimboti bi tudi radi probali malo rusmraza. se iz zgodovine niso nič naučili?

 • Hribouc

  Društvo Slovensko-rusjaškega “prijateljstva pošilja naše brambovce na branik Evrope proti Putinu ?
  Putinovo strateško osvajaško društvo zamorjenih popivalcev vodke s sprstom na sprožilcu jedrske vojne, pa prihaja na pietetno-etično-poetski obisk pod Vršič ?

  Ali drugače : ni konca norostim Udbokurčanizma na Slowenistanskem. Drek.

 • sunday

  naši majo polek titofke, ker nikoli ne veš kdaj se kaj obrne – sta cmero in rjo naroćla!!!

 • Iza Demos

  Da se NATU ne bo spet zgodil Irak. Predlagam referendum o izstopu iz NATA.

  • Danda

   Povsod so po domače “popušili”,treba je odpret novo žarišče!!!Osebno se počutim bolj ogroženega s strani NATA,kot s strani Rusije…

   • valentin

    Ne ogroža nas Rusija ampak se sami, ko sodelujemo v NATO provokacijah po svetu.

 • Novakec1

  Pa sj niso resni samo šestkolesnike majo. Putin bo poslal fuzbalske navijače bodo red naredl.

 • valentin

  Kakšna sramota, podlost naših oblastnikov, od Pahorja do Cerarja, da se pridružujejo hujskaštvu in provokacijam zoper Rusijo, s pošiljanjem vojakov na samo rusko mejo.
  Kaj s tem sporočamo preostalemu svetu ?, da smo militantni in pripravljeni podpirati
  vojne v svetu, ki so v interesu ZDA, Izraela in zavožene skupne politike EU.

 • valentin

  Slovenija potrebuje dobro usposobljeno in opremljeno policijo, teritorjalno vojsko z izdelano defenzivno strategijo, krepkimi gasilskimi enotami, gorsko reševalno in pomorsko službo, napredno zdravstvo, inovativno gospodarsko naravnano družbo in zavednost Slovencev, ki bo preganjalo škodljivce, kriminalce, uničevalce ljudstva
  in NATOEXIT ! ( Avstrija, Švica )

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!