Pakistanski politični vrh s pomočjo Facebooka blokira ‘bogoskrunske’ vsebine

Foto: iStock

Pakistansko vrhovno sodišče je odredilo vladi, naj registrira vse primere bogoskrunstva na Facebooku, vse tiste, ki so proti veri, pa uvrsti na seznam oseb, ki ne smejo zapustiti države, poroča Express Tribune. 

Vrhovni sodnik Shaukat Aziz Siddiqui je v sredo poudaril, da bi morali osumljencem za izvajanje bogoskrunstva preprečiti, da bi ušli iz države in tako pobegnili pakistanski roki pravice.

Uradniki naj bi bili zaradi vsebine v šoku
Po prepričanju Siddiquija so “ekstremistični” in sekularni segmenti družbe precej bolj nevarni kot verski fundamentalisti. Prikazano gradivo naj bi po njegovih navedbah razkrilo, da so krivci svetemu preroku pripisali zlobne in odvratne stvari. Ob vpogledu na gradivo naj bi bili uradniki v šoku, agoniji in bolečini, nekateri pa naj zaradi šoka ne bi bili sposobni pregledati celote.

Foto: iStock

Predsednik vrhovnega sodišča, ki je bil prav tako navzoč na zasedanju, na katerem so obravnavali problematiko bogoskrunstva, je poudaril, da bo za izločitev tovrstnih vsebin potreben podrobnejši pregled okrog 1,4 milijarde strani, pri tem pa dodal, da blokada dostopa do družbenih omrežij ne bo pomagala pri zaustavitvi širjenja vsebine, saj je ta dostopna tudi na drugih proksi strežnikih. Povedal pa je, da so bile nekatere sporne strani odstranjene s pomočjo Facebooka.

N. Ž.

 • Franc Novak 1979

  Pa naj jih kdo vpraša, če je njihov Bog večji in bolj vsemogočen kot krščanski: Ali potem lahko naredi tako veliko skalo iz enega kosa, da je tudi on ne more premakniti?

 • Olga

  Tudi Aksentijević ni zadovoljen s sojimi zgodovinskimi posnetki….

 • Aktivist

  Dobro da živimo v naši liberalni Sloveniji.

  • xtc

   Ja točno samo tukaj vladajotisti;ki se zelo trudijo;da bi omejili rdečebogoskrunstvo_jih obletavajo podobne misli;kit istega verskega fanatika tam:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!