Podpredsednik socialistične Venezuele je globoko vpleten v trgovino z mamili in terorizem

Foto: epa

New York Times je objavil odprto pismo venezuelskega podpredsednika Tarecka El Aissamija, v katerem je slednji obsodil ameriško ministrstvo za finance zato, ker ga je navedlo kot posebnega prekupčevalca z narkotiki, zaradi njegovih povezav z organizacijami, ki prekupčujejo z drogami. 

V pismu, ki je naslovljeno na finančnega ministra Stevena Mnuchina, je El Aissami sankcije označil kot nezakonite in kot nasprotujoče si z mednarodnim pravom. El Aissami navaja, da navedba o njem kot prekupčevalcu z drogami predstavlja resno kršitev njegovih človekovih pravic in ima negativen vpliv na njegovo dostojanstvo in čast.

El Aissami zavrača vse očitke in jih označuje kot napad na celotno venezuelsko vlado
“Vidi se vam, da ste zavedeni s političnimi interesi,” je zapisal El Aissami in dodal, da je očitno, da so zgradili lažen pozitivni primer zato, da vlado Bolivarske republike Venezuele, kar je uradni naziv za to državo, kriminalizirajo prek njega. Poleg tega je izpostavil, da se sankcije ne nanašajo samo nanj, saj naj ne bi imel očitanega premoženja v Združenih državah Amerike ali v katerikoli drugi državi, in dodal, da je naravnost absurdno, da del ameriške administracije brez dokazov sprejme ukrep o zamrznitvi sredstev, s katerimi on ne razpolaga. Ameriški Miami Herald pa na drugi strani navaja, da naj bi imel El Aissami nadzor nad 3 milijardami ameriških dolarjev, ki so bila zdaj zamrznjene.

Tareck El Aissami (Foto: epa)

El Aissami je povezan z vrsto kartelov
V napovedi novih sankcij pa je ameriško finančno ministrstvo izpostavilo, da so številna pretekla poročila povezala El Aissamija z raznovrstnimi skupinami, kot sta kartel Mexican Zetas in libanonska politična ter paravojaška organizacija Hezbolah. Med sodelavci El Aissamija sta tudi mamilarski lord Daniel Barrera Barrera in venezuelski prekupčevalec z drogami Hermagoras Gonzalez Polanco. Uvedene sankcije pa ameriškim državljanom prepovedujejo poslovanje in kakršnekoli druge stike z El Aissamijem, zaradi česar se poraja vprašanje, kako je El Aissamiju sploh uspelo zakonito zakupiti prostor za objavo pisma v ameriškem New York Timesu.

Foto: epa

Poročila že leta povezujejo El Aissamija z mamilarskimi podjetji in terorističnimi organizacijami. Leta 2001 je Inštitut Gatestone obtožil El Aissamija rekrutiranja mladih venezuelskih Arabcev v Hezbolahovih kampih na jugu Libanona. Različni sodelavci venezuelske socialistične vlade, vključno z nekdanjo vodjo varnosti Huga Chaveza Leamsyjem Salazarjem in dvema nečakoma diktatorja Nicolasa Madura, pa so indentificirali El Aissamija kot preprodajalca kokaina ter kot pomembnega člana kartela de los Soles.

Vpleten je bil v izdajanje dokumentov teroristom
Breitbart poroča, da so El Aissamija imenovali za glavnega organizatorja obsežne sheme, v kateri je venezuelska vlada teroristom iz vrst Hezbolaha priskrbela uradne venezuelske vladne dokumente, kot so potni listi in rojstni listi. Ti dokumenti bi Sircem, Libanoncem in Iračanom omogočili potovanje z manj temeljitim varnostnim pregledom, kot če bi ti pri potovanju uporabljali dokumente iz svoje domovine. Preiskava CNN-a pa je razkrila, da naj bi Venezuela za vsak uradni dokument zaračunala po 15 tisoč ameriških dolarjev.

Foto: epa

Amerika s sankcijami dokazuje namero za boj proti drogam
V odgovoru na kritike venezuelske vlade je ameriški finančni minister Steven Mnuchin dejal, da ta odločitev kaže na resnost predsednikove namere glede boja proti drogam v ZDA  in dodal, da želi Trump s tem poslati jasno sporočilo Venezuelcem, da so ZDA na njihovi strani. Venezuelski predsednik Nicolas Maduro pa je v odzivu na naciolanlni televiziji pohvalil podpredsednika El Aissamija in dejal, da “ima jajca” ter napovedal, da bo odgovoril na ameriško “agresijo” v primeru, če se Donald Trump za sprejete sankcije ne bo javno opravičil.

Sankcije proti El Aissamiju predstavljajo nedavno odločitev Trumpove administracije pri uresničevanju zaveze boja za svobodo v Venezueli. V začetku tega meseca je Trump v Belo hišo povabil Lopezovo ženo Lilian Tintori in objavil sliko z njo, nastalo v Ovalni pisarni, pod katero je zapisal, da bi morala Venezuela nemudoma izpustiti političnega zapornika Leopolda Lopeza iz zapora.

N. Ž.

 • Olga

  Bravo Trump! Kaj pa v Sloveniji? Tudi tu se čutijo mafiozi varne! Še na sodiščih vse pada…!

  • samsara

   Dokler jih ‘naše’ kakšen obupan mafijozo ne potunka med pričanjem v tujini.

 • Aron

  Amerika tudi pod Trampom nadaljuje svojo politiko rušenja demokatičnih držav in njihovih predstavnikov. Nil novi sub sole.

  • rrrrr

   Amerika, da nadaljuje politiko rušenja demokratičnih držav? Slovenija to počne sama s seboj že od 9.maja 1945. Nihil novi sub F21.

  • stajerc5

   Venezuela pa demokraticna, ajajaj!? Se vidi, da je pustni cas- cas norcev…

   • Demokratična, z demokratičnimi volitvami.

    • stajerc5

     Tebi bi se se enonogi smejal!

     • primsek

      bi ga pa zato plešasti jajceglavi na vse kriplje hvalil

 • rrrrr

  Ja, Nova24TV, to pa je novica, da je podpredsednik neke socilistične države vpleten v kriminal, ta je pa res bosa!
  Raje poiščite enega samega socialističnega liderja na svetu, ki ne krade, laže, podkupuje, pobija, posiljuje, zlorablja svoje privatno sodstvo in na svojem dvorišču ne futra presstitutnih kur.
  Če ga najdete, se bom po svojih artritičnih kolenih in s pesmimi borbe in dela odplazil na romanje na Dedinje in se poklonil praznemu grobu prvemu med komunističnimi kriminalci in njegovi propadli državi.

  • Aron

   Costa na Portugalskem, Correa v Ekvadorju.

  • pajot

   A ja? Grob,da je prazen? Veš o tem kaj več?

   • rrrrr

    Pri tem morilcu je vse zlagano: dan rojstva, kraj rostva, dan smrti, celo njegova identiteta oziroma nacionalnost. Le njegove žrtve niso zlagane: 1,0 milijon umorjenih in 2,0 preganjanih na tleh bivše juge in nekaj manj kot 100.000 umorjenih Slovencih ( cca 6,7% žrtev)
    Tudi o njegovem grobu, kot vse v njegovem zločinskem življenju, je zavito v dvom. Prilagam povezavo:
    http://www.hazud.ch/2011/05/osvrt-na-dvojicu-zlocinaca-uz-neslavne-i-pogubne-obljetnice/

  • Anonimni_Profesor

   To znajo komunajzerji rdeči!

  • stajerc5

   Hehe, jaz sem ga nasel, sem JIH nasel; ti pises v sedanjiku:
   Mao
   Stalin
   Hitler
   Causescu
   in seveda nas nepozabni
   Enonogi sloser

   • rrrrr

    Pa si me našel. Pri teh človekoljubnih angelčkih bom moral res na kolena in na zemljo. …..Da se prpričam, ali so res v peklu.

 • samsara

  Tovariši in tovarišice v socialističnem paradižu Venezueli in kjerkoli drugje v podobnih deviantnih, patoloških državnih tvorbah pač ne morejo biti taki kot pišete.
  Ne verjamete?
  Poglejte si torej naše tovarišijske relikte in polpretekle zgodovine.
  Npr. tovariša, janeza zemljariča, dragana isajlovića, milana kučana, ljuba jasnića…
  Zraven pa še trume njih podmladka, vazalov in oportunističnih podrepnikov.

  • primsek

   slaboumneži s tega portala zaradi Chaveza ne poznajo nobene države v Karibih razen Venezuele. ne vedo, kaj je Cia naredila v Nikaragvi, ne kaj v Kolumbiji, ne dejstva, da na Haitiju in v Hondurasu živijo bistveno slabše. ker so pod ameriškim patronatom, banana republika, več je tolp in več tistih, ki jenkije in njihove domače izdajalce jemlje za vsiljivce in tatine narodnega bogastva

   • stajerc5

    A bejz no:
    Nigerija- plava na nafti, redke kovine, uradno razglasena drzavna lakota
    Venezuela- plava na nafti, turizem na visku, dokler se niso zasocializirali, nimajo kaj za kupiti- se manj pa denarja, devalvacija (2300%) ala “Zlata yuga”, zaprte meje- izpust kot iz Zoo-ja v tujino po najnujnejse-za zivljenje potrebne stvari

    …in ti bi meni o drzavljanski vojni v Nikaragvi in kartelsko-drogaski vojni v Kolumbiji???
    Poznal sem samo enega Primska, ki je bil vreden svojega imena, Jureta, ampak vem, da si ti dalec od njegovega DNA!

 • Venezuela, država na spisku držav kjer amerosi hočejo menjavo oblasti, za vsako ceno, tudi za ceno tisoče in tisoče trpečih kot poznamo iz primera Libije, Sirije, Iraka.. ..itd.

  • stajerc5

   USA ne more zamenjati oblasti, sploh pa ne sedaj, ko je menda kompletna Zveza Lenuhov (ZL) zaprosila za njihovo drzavljanstvo in bo kandidirala na naslednjih “demokraticnih” volitvah.
   Maduro ze posilja letalske karte…

   • Ne, kot tega nikoli niso počeli in nikoli ne bodo – LOL !

  • Vrhovni sodnik

   šejtan, tišoči trpečih so zdaj v tem trenutku so lačni, kot psi.

   • trgovske verige v rokah desnosučne opozicije
    ki ruši vlado na račun lačnih ljudi, še bolj pa jo veseli da lahko nabija cene v nebo

    • xtc

     Ti si navadn butl Bilderberg in nehaj s****** po portalu:

     • Ne sodi drugih po sebi, rajše se informiraj.

 • xtc

  Tipični socialisti(komunisti) z vsemi manirami;kot Yugoslovanski in slovenski sedaj z vsemi priteklinami:
  Ti ne morejo iz svoje kože_kreiminalci:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!