Policija v Franciji že več dni na lovu za islamistom, ki je kar tri dni zapored izvajal strelske napade

Foto: iStock

Policija v francoskem okraju Yvelines blizu Pariza je že več dni na lovu za islamskim napadalcem Malikom Abadio, odgovornim za tri strelske napade in smrt ene osebe, dva pa je ranil.

Francoski okraj Yvelines blizu Pariza so v nedeljo pretresli kar trije incidenti s streljanjem z jurišno puško, za katere policija sumi 33-letnega Malika Abadio. Zaradi posledic streljanja je umrla ena oseba, dve pa sta bili huje ranjeni.

Abadia je po poročanju policije njihov stari znanec, saj ima za seboj že 14 različnih ovadb. Psihološko potrdilo zanj potrjuje, da je oseba hitrega besa in kratkih živcev, poroča Jihad Watch.

Tri dni je streljal po ljudeh
Prvo streljanje se je zgodilo v nedeljo zvečer pred restavracijo s hitro prehrano Burger King, moški pa je na parkirišču svojo kalašnikovko usmeril v 35-letnega moškega in povsem prerešetal njega ter njegov avtomobil. Naslednji dan se je zgodilo novo streljanje le nekaj kilometrov stran od prvega, tarča je bil 31-letni moški, ki pa je kljub strelni rani na nogi uspel pobegniti. V torek je napadalec nadaljeval svoj strelski pohod in puško usmeril v 21-letnega policista in ga ranil v spodnji predel telesa, življenje pa so mu rešili policijski kolegi, ki so ga odpeljali v bolnišnico.

C. Š.

 • Argentinec

  PRVI!!!

  • AlojzZ

   Drugi!!!

 • Caesar

  To so bili samo streli veselja, ker je zmagal Makaron. Treba je sprejemati drugačno kulturo…

 • Nata

  Življenje policistu bi lahko rešil en sam kolega. Ostali pa bi morali na lov za barabo !!

 • WatsonForus

  sam šus v sredino čela !

  • KAPIBARA

   Recept Izraelcev

 • Olga

  Vsi, ki uvažajo te horde, bodo morali kazensko odgovarjati, zaradi ogrožanja lastnih državljanov!
  14 ovadb, pa divjak na prostosti strelja po nedolžnih ljudeh in ni zaprt ali izgnan???? Ima kratke živce???!!! Najbolje, da se zberejo državljani in mu jih “podaljšajo” s pestmi!!!

 • cosmosjasnovidec

  Kar so si Francozi izvolili naj tudi žanjejo in se naj ne pizdijo.Naj najbolj tumpast predsednik Macron kar ga je do sedaj imela feancija uredi zadeve in se poda nalov za đihadisti kreten zahojen.
  Z sabo pa naj vzame svojo staro ženo katera pa ima več izkušenj od njega.

 • garfi

  murgelski mediji molčijo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!