Previdno pri izbiri potovanj – v tajskih letoviščih odjeknilo 11 bombnih eksplozij

Foto: epa

V več tajskih letoviščih je včeraj zvečer in danes odjeknilo 11 bombnih eksplozij. Ubiti so bili štirje ljudje, več deset pa je ranjenih. Med mrtvimi in ranjenimi ni slovenskih državljanov.

Najprej sta včeraj zvečer eksplodirali dve bombi v letovišču Hua Hin nedaleč od prestolnice Bangkok, pri čemer je bila ubita ena ženska. Več kot 20 ljudi, med njimi devet tujih turistov, je bilo ranjenih. Danes pa sta eksplodirali še dve bombi na priljubljeni plaži Patong na otoku Phuket. O dveh eksplozijah so poročali še iz mest Trang in Surat Thani na jugu Tajske. V vsaki je bil ubit po en človek.

Za napad izključili terorizem
Tajska policija je sporočila, da ni še jasno, katera skupina bi lahko bila odgovorna za napad, znano pa je, da niz ni bilo teroristično dejanje. Napadalci želijo v državi ustvariti kaos in zmedo. Pozivajo k mirnosti.

Tajsko policija in tudi vojska sta sicer okrepili varnostne ukrepe v državi, zlasti varovanje pomembnejših vladnih stavb, spomenikov, avtobusnih in železniških postaj in drugih krajev, kjer se zbira veliko ljudi.

Ministrstvo za zunanje zadeve priporoča
V kolikor ste na Tajskem ali nameravate tja potovati, z ministrstva za zunanje zadeve priporočajo izogibanje krajem, kjer se zadržuje več ljudi, spremljanje aktualnih dogodkov in upoštevanje navodil lokalnih oblasti. ​

Kot so z MZZ še sporočili, razmere na Tajskem spremljajo, popotnikom pa svetujejo izredno previdnost.

Priporočila so dostopna na povezavi:
http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/azija_kavkaz_in_bliznji_vzhod/tajska/

I.K., STA

 

 • garfi

  Po zaslugi multikulti protislovenskih levakov bomo potrebovali teroristično
  napoved pred vremensko.

 • totex39

  Tudi tukaj oblasti ne priznavajo, da bi šlo za terorizem, ampak gre za nekaj psihično labilnih oseb, ki so se malo “igrali” s bombicami.

 • pajot

  jebeš tajsko,moja destinacija je Banjška planota.

 • soc

  “Tajska policija je sporočila, da ni še jasno, katera skupina bi lahko bila odgovorna za napad, znano pa je, da niz ni bilo teroristično dejanje. ”

  Skupina? Ki nastavi enajst bomb? Kar je znano, da ni teroristično dejanje? E, ljudi moji, opet lud jebe zbunjenog.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!