Prva muslimanska poslanka v Avstraliji se levje bori, da bi bi bila kakršnakoli kritika proti muslimanom prepovedana

Foto: iStock

Avstralska poslanka se je zavzela za strožjo zakonodajo, ki bi kaznovala govor, ki je usmerjen k žalitvi muslimanov na podlagi njihove vere. Ni presenetljivo, da gre za Anne Aly, prvo muslimansko poslanko, ki poudarja, da bi bilo zakone o rasni diskriminaciji nujno potrebno razširiti do te mere, da bi pokrivali tudi področje žalitev, nastalih na podlagi veroizpovedi. 

Avstralska vlada je po poročanju Heat Streeta že pričela z dopolnjevanjem zakonodaje, avstralski premier Malcolm Turnbull pa je izpostavil, da je obstoječa zakonodaja pod vprašajem in je izgubila svojo kredibilnost, zato je nujno, da se čimprej spremeni. Obstoječi zakon prav tako ne kriminalizira tistih, ki so v nasprotju z zakonom, lahko pa naloži plačilo globe v vrednosti več kot 40 tisoč ameriških dolarjev.

Foto: iStock

Alyjeva naokrog razglaša, da imajo ženske enake pravice
Alyjeva predlaga ravno nasprotno od premiera Turnbulla, in sicer da se obstoječi standard še naprej ohrani ter se obstoječim kriterijem, kot so: rasa, barva kože in nacionalna ali etična pripadnost, pripiše še vera. Alyjeva je za Australian povedala, da je naravnost smešno, da je oznaka umazani Arabec kazniva, umazani musliman pa ne. Jihad Watch poroča, da je poslanka že več let znana po promoviranju islamske nadvlade in kot sovražnica svobodnega diskurza. Leta 2014 je celo trdila, da islam ženskam nudi enake pravice kot moškim, na očitno lažne navedbe, ki so jasne celo slepcem, pa se je, namesto da bi priznala svojo zmoto, odzvala s trditvijo, da je prejela sovražno pošto. V primeru, da bi njen predlog stopil v veljavo, bi to pomenilo, da bi muslimani postali posebej zaščitena skupina, ki je ne bi bilo dovoljeno kritizirati.

N. Ž.

 

 • Lord H.

  več islama = manj svobode

  tako preprosto je

 • Franc Šink

  Tako kot romi pri nas.

  • janez.pokoncni

   Res je.
   Cigani sicer sami sebe naslavljajo s cigani, Romi so zgolj takrat, kadar se v RTV kamere derejo, da jim jebeni Slovenci dajejo premalo socialne podpore ne glede na to, da res vzgledno skrbijo za nataliteto. Večina njihovih punčk do 18tega leta rodi že petega otroka. Par idiotskih zmešanih bebcev se je odločilo, da je cigan žaljiv izraz, enako velja za šiptarje – koga zanima in se mu ljubi, si lahko na temo zakaj so šiptarji šiptarji in zakaj imajo tudi sami sebe za šiptarje več prebere tule : http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/1276031-zasto-albanci-sebe-zovu-siptari-sve-misterije-imena-crnih-orlova-foto

   • RATATA

    Ne vem sicer kdo je napisal besedilo, vem pa, da ga znotraj lepe melodije prepeva Oto Pestner; gre pa takole: “ciganska kri me vleče naprej….”.

    • janez.pokoncni

     Malo je jeba, ker je Oto cigan in bi bilo čudno, če bi ga preganjali zaradi žalitve samega sebe, ampak po mojem je pesem že prepovedana. Morda danes poje : “romska kri, me vleče naprej …”

     • RATATA

      Sem najini kolegici Nati že povedal, pa bom na kratko še tebi.
      Janko, očetov prijatelj je kot pobič, v tazadnjo nabrcal ciganskega fanta, ker se mu je obešal na voz. Kmalu ga je prepoznal kot odličnega pevca po imenu Oto. Zelo se mu je zdelo, da je imel tudi on (Janko) nekaj pri Otovem petju. Če ga ne bi v rit sunil, pevec bi ne bil. Takšen.

     • janez.pokoncni

      ;)

 • šmentanamuha

  Nazadnje bomo ugotovili, da so večji problem kot nasilni muslimani, same muslimanke, ki si očitno želijo biti trpinčene in postavljene v podrejeno vlogo. Verjetno je tale obrezana in zato ne privošči lepšega življenja drugim. Moje sožalje. Medtem ko muslimani grozijo nemuslimanom s smrtjo, nemuslimani ne smemo reči nobene kritične o njihovi zlohotni mizogini religiji. kake bučke!

 • totex39

  Islamizacija se prebuja v vseh državah. Tej poslanki bi pa moral nekdo razjasniti razliko med žalitvijo in krvoločnostjo muslimanov, ki jo izvajajo z to blazno kriminalno versko izpovedjo nad ostalimi ljudmi.

 • Razocarana

  Zanimivo ko se govori o žalitžaljenju vere, se govori samo o Islamu, kot da je napadanje kristjanov in židov čisto sprejemljivo. Samo spomnimo se primera umetnosti ko je Device Marije ki pestuje podgano. Če velja zakon za vse, je to tudi žalitev vere, če pa ne, pa to pomeni da določeni ljdje kot avstralska poslanka zgoraj hočejo diskriminirati druge vere in jih postaviti v podrejenji položaj napram Islamu, kar gre je samo v nasprotju z vrednotami zahoda, ampak kršitev človekovih pravic vseh ne-muslimanov.

  • Nataša Valant

   + + + + + + +

 • Mihilus

  Zgodovina židovskih izgonov nas uči, da ko enkrat začneš lobirati tovrstno zakonodajo (pri nas poteka to v obliki sovražnega govora), vsesplošen pregon ni več daleč.

 • bojan

  Absolutno mi ni jasno kako lahko na visoke položaje devajo islamski smrad … vse kar je islamskega je treba iztrebit pa bo mir od tega gnusa

  • airways

   Žal se moram strinjati!

 • janez.pokoncni

  Dob je že včeraj načel problematiko popolnega odmika od realnosti na temo človekovih pravic. Čisto se nam je odpeljalo. Na eni strani je razvit svet, ki je civilizacijo gradil počasi, tisočletja, na drugi strani podivjani norci, ki imajo standarde slabše kot velika večina naših živali. Vsem fantkom obrežejo lulčke, punčkam klitorise + počnejo milijon stvari (kamenjanje, rezanje glav, razstreljevanje, itd), ki so nam tuja že tisočletja. In potem mi tem bitjem (ne bom jih imenoval živali, ker živali tega ne počnejo) podeljujemo standarde, ki smo si jih skozi zgodovino nekako pridelali zase?

 • xtc

  Neka skupina po ustavi ne more biti priviligirana z predpisi;saj so po ustavi vsi enakopravni ;nihčer ni in nemore biti posebna skupina:;ker se potem krši enakost pred ustavo:
  Teba pa bi bilo sprejeti zakone s katerimi je treba prepovedati vso nasilno islamsko in proislamsko propagando in vsiljevanje le te drugim;saj smo zaenkrat še v demokracijah:

  • Novakec1

   Demokracija ti je naredila vso sranje po celem Svetu

   • xtc

    Narobe!To je naredil izrojen levški um:

    • Novakec1

     Tudi levaki, isto kot desnaki, blejejo o demokraciji. Eno samo sranje.

 • Slovenec 33

  Kder je islam krvava, histerična, agersivna in pedofilska religija je logično, da njeni akviziterji delajo meglo, da se to nebi opazilo na prvi pogled.
  Pri tem se skrivajo za “človekovimi pravicami” .

 • Nataša Valant

  Za tole damo bi pa raje videla, da obleče burko !! Kaj bo druge poučevala ! A se sama drži naukov svoje vere ?
  Takih muslimank je po svetu veliko. Ena je bila celo v Beli hiši.
  Jih je, kot listja in trave. In to je tista nevarnost, ko bodo vsi dvignili glavo !

 • airways

  Za to kurbo bi bilo bolje, da se ne bi rodila!!!!!! Sori to ni Ženska!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!