Salvini bo Italijo očistil tudi nezakonitih romskih naselij

Foto: epa

Italijanski notranji minister in vodja desne Lige Matteo Salvini želi v prihodnjih letih zapreti vsa nezakonita naselja, kjer živijo Romi. “Naš cilj je nič romskih naselij do konca mandata,” je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA danes poudaril Salvini na novinarski konferenci v Rimu.

Salvini je že junija vznemiril javnost, ko je napovedal popis pripadnikov romske manjšine v Italiji. Kot je dejal, želi preveriti, koliko Romov živi v Italiji in v kakšnih pogojih. Julija so v Rimu izpraznili taborišče, v katerem je živelo več sto Romov.

V Italiji živi 150 tisoč Romov, med njimi 30 tisoč v nezakonitih naseljih. Samo v prestolnici Rim jih živi 8 tisoč, med njimi polovica v barakarskih naseljih.

Foto: epa

Salvini torej ni napovedal samo deportacije nezakonitih migrantov, Italijo želi očistiti nezakonitih romskih naselij. Če mu bo to uspelo, mu bo priljubljenost še dodatno narasla.

C. Š., STA

 

 • samsara

  Pa tako ‘plemenitijo in bogatijo’ Italijo…
  Le kaj bi bila Italija in Italijani brez njih?

 • I rom italiani, purtroppo, li dovete tenere.

  • Steiermark

   Saj ne govori o izgonu, verjetno jih bo poskusil “civvilizirati” in preseliti izpod šotorov v stanovanja, upam, da skupaj z “migranti” – ker po kulturri in civilizacijskih normah, pašejo skupaj!

 • zoltan

  Končno eden pameten v tej Evropi.

 • xtc

  Definitivno pravilno tudi iz SLo deportirat madžarske rome,k Orbanu on bo vedel kako in kaj z njimi in potomci.

  • KAPIBARA

   Pa misliš, da mamo samo madžarska neĆivile.. ??

 • cosmosjasnovidec

  Nasplošno so cigani tudi pri nas ogromen problem kar se tega tiče.
  Osebno sicer nimam veliko proti njim sem pa obiskal nekaj ciganskih naselij tukaj v Sloveniji in zadeva je katastrofa.Izvedel sem,da se namensko parijo kot podgane tako,da za otroke dobijo ogromne vsote denarja nekateri tudi čez 2.500 eurov.Potem še pa socialne pomoči za sebe.Ko dobijo ta denar so po nekaj dni pijani kot klade,prirejajo razne žurke z otroki pa živijo v majhnih avto prikolicah ter nekakšnih za silo skupaj zbitih barakah tudi čez zimski čas.
  Socialnih služb to ne zanima podpira jih pa na račun davkoplačevalcev,ker delati seveda nočejo ničesar.
  Popolnoma me je motila zadeva,da si ob tolikšnih prejemkih denarnega nadomestila ne postavijo vsaj ustreznih izoliranih lesenih barak,če že ne kaj drugega saj so jim občine dodelile tudi parcele ampak celoten denar zapijejo v nekaj dneh potem pa beračijo za otroke katerim nimajo dati niti mleka.
  Slovenski delavci trdo garajo za minimalne plače cigani pa prejemajo cirka enkrat višje socialne podpore potem pa seveda otroške dodatke kateri niso majhni pa še zraven razne pomoči in vse to zapijejo v cirka treh dneh.Kdo je odgovoren da se to dogaja in zakaj ni nikakršnega nadzora nad njimi saj bi jim bilo treba odvzeti otroke ter dati v rejo.
  Namesto tega se pa parijo kot podgane saj imajo ženske oziroma še navadne 13.letne smrklje že nekatere tudi po 4 otroke.Kolikor sem opazil pa ene že živijo skupno z moškim ter sexajo pa nisem siguren,če imajo cirka 8 let.Veliko fantov je usmerjenih istospolnih buzičev ostalo pa je vse pedofilija in nad tem nihče ne dela nadzora.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Van Der Waals

  pravilo salvini!!!!

 • KAPIBARA

  Druga fotka: Kaj si neĆivili kupili od vsega tega videnega..??

  NIČ.. !!

  Samo državljanstvo..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!