“Sodobna” Nizozemska: Mohamed že drugo leto najbolj priljubljeno ime za novorojenčka

Slika je simbolična. Foto: iStock

Nizozemski mediji so poročali, da je eno najbolj priljubljenih imen za novorojene dečke v letu 2017 Noah, vendar pa je migrantska kriza, ki jo občutijo tudi tam, spremenila trende …

Ime Noah je namreč lani dobilo kar 635 novorojenčkov na Nizozemskem. Vendar pa je novinar Powneda opravil nekaj raziskav in opazil, da je bilo ime na drugem mestu, ki je netradicionalno nizozemsko, malo bolj razširjeno. Voice of Europe piše, da je novinar preveril ime Mohamed in njegovo alternativno črkovanje ter naletel na šokantno odkritje:

Mohammed 221, Mohamed 211, Muhammed 110, Mohammad 51, Muhammad 43, kar skupno pomeni 636 dečkov z istim imenom in črkovnimi različicami, rojenih v letu 2017, na Nizozemskem.

Novinar je še ugotovil, da je tako Mohamed že drugo leto zapored najbolj priljubljeno ime za dečke na Nizozemskem. Leto poprej se je namreč tam rodilo kar 724 otrok, ki so jim starši dali takšno ime. Podobno pa drvi v prepad tudi Anglija, kjer je prav tako najbolj priljubljeno ime Mohamed, ki je izpodrinilo sicer tradicionalno angleško ime Oliver.

M. S.

 • Janka Kranjka

  Katastrofa.

 • Tone

  Kaže, da imajo z Mohamedi na Nizozemskem in v Angliji dobre izkušnje.
  Sicer pa je za moj okus Meho lepše ime. Morda se bo udomačijo v Sloveniji.

 • Severno od raja

  Hm to me je spomnilo na filem Oliver Twist.

 • Morala

  Ma briga me Nizozemska – pa naj bodo vsi Mohamedi in Ahmedi…le upajmo, da Slovenija ne postane “Sodobna Slovenija”!

  • Bla

   Slovenija je na poti do tega…zivim na Nizozemskem 4 leta in mi nic ne manjka. Zivim v sodobni Nizozemski in mi je cisto prijetno. Tudi nekateri Janezi niso prijetni, pa ceprav so slovenski Janezi. Ni odvisno od vere, ampak od cloveka. Nekateri slovenci so bolj pokvarjeni in nevoscljivi kot Mohamedi…

 • David Majcen

  Grozno.

 • Gobec od Tanje

  Ponavljata se Kosovo in Makedonija. Ob takšni nataliteti…

 • Luka amer

  na češkem,slovaškem,madžarskem,poljskem muslimanov ni in hvalabogu, tudi multikulturni niso, vse kar se dogaja na zahodu je posledica 1. kolonizacija, 2. odprta politika priseljevanja, lažna humanitarnost,strpnost, toleranca, delež muslimanov je za zdaj v sloveniji precej manjši od zahodnih držav tudi državljanstvo se težje dobi in hvalabogu, saj je naša zgodovina tudi neprimerljiva z zahodom in hvalabogu, vse je za nekaj dobro

  • Tone

   Kdor ima rad pse ve, da so mešančki najbolj pametni, čiste pasme ba bolj preseravanje in degeneracija. pri ljudeh ni nič drugače.

   • pajot

    To se najbolj pozna na tebi. Pameten si kot ajnštajn. Ziher te je delal kakšen zamorc.

    • Tone

     Morda nisem pameten kot Einstein, sem pa postaven kot zamorc.

 • Olga_10

  Častiti zločinca in pedofila in nadeti otroku njegovo ime, marsikaj pove o družini…

  • Tone

   Zakaj se ne zgražate nad družinami, ki dajejo imena kot Josip, Boris, Adolf, Benito, Janez?
   Ta vaša obsedenost je bolna.

   • BorisDe

    mohamed nikoli ni bil na EU tleh oz. smo ga uspešno odgnali. Adolf/Benito/Broz komunistek/Janez so del naše EU kulture iz osrčja EU, mohamed je del pedofilizma in primitivne kulture z Bližnjega vzhoda in ne paše v EU prostor in s tem, ko imajo kakršenkoli vpliv v EU prostoru, dejansko ščijemo na prednike, ki so se borili proti mohamedovi invaziji primitivnega šeriata. Uporabi logiko, hvala.

    • Tone

     Tebe ne vodita logika ali znanje, ampak iracionalno sovraštvo.
     Imena Janez, Ana, Jožef, Marija, Luka, Marko, Pavel, Matej, Izak, Sara, … So bližnjevzhodnega izvora.

     • BorisDe

      Briga me izvor imen, briga me kdo je deloval na naših tleh. Muslimane smo skupno, ne glede na imena, poslali nazaj tja kamor spadajo, v EU se oni prilagajajo nam in našim pravilom in ne mi njim.

 • samsara

  Ko sem pred časom bral podoben članek na portalu Breitbart, je pisalo, da je bil Mohamed (skupaj z vsemi variantami/izpeljankami ) v preteklem letu tretje najpogostejše moško ime novorojencev v Avstriji.
  Za Anglijo, ki jo tudi tukaj omenjate, pa je bilo napisano, da je Mohamed (skupaj z vsemi variantami) najpogostejše moško ime novorojenčkov že od 2011 ali morda 12, če se ne motim. Pa tudi, če je prevlada začela kakšno leto pozneje je vseeno, da od takrat do danes ni sprememb.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!