Sramota za zakonca Erdogan: Zgradila sta si več kot pol milijarde evrov vredno palačo v zlatu, medtem ko dve tretjini otrok živi v ekstremni revščini

Foto: epa

Turški avtokratski predsednik Recep Tayyip Erdogan živi razkošno življenje kot pravi sultan. Na obrobju Ankare si je dal zgraditi več kot pol milijarde evrov vredno palačo s 1.100 sobami, ki je celo večja od Bele hiše in velja za največjo palačo, zgrajeno v zadnjih sto letih. Kritiki opozarjajo, da razkošje v državi, kjer dve tretjini otrok živi v ekstremni revščini in več kot dva milijona Turkov preživi z manj kot 3,5 evra na dan, ni upravičeno.

Turški avtokrat Erdogan kot predsednik uživa izjemno razkošno življenje, ki ga seveda krijejo revni davkoplačevalci. Na obrobju Ankare si je postavil Ak Saray – Belo palačo s 1.100 sobanami, od katerih jih je samo zanj in ženo 250. Predsedniška palača je 30-krat večja od Bele hiše v ZDA in je opremljena z najbolj prestižno opremo: tla iz marmorja, zlate pipe in neskončne površine rdečih preprog.

Samo za preproge so morali davkoplačevalci odšteti več kot osem milijonov evrov in šest milijonov evrov za 400 stavbnih vrat. Tapete so iz najbolj kakovostne svile, ki stane več kot dva tisoč evrov na zvitek, vsak kozarec v palači pa je vreden kar 300 evrov. Kot se za vsako palačo spodobi, ima tudi Erdogan svoje terme: bazene in turške savne, za katere samo za ogrevanje porabijo 600 tisoč evrov vsako zimo.

Foto: epa

Bela palača stoji na vrhu hriba nad štiri in pol milijonsko Ankaro ter sporoča, da ima predsednik Erdogan absolutno moč. Turško vrhovno sodišče je še leta 2015 odločilo, da je ogromna stavba dejansko nelegalno postavljena in flagrantno krši načela okoljskega prava, saj je postavljena ravno na območju zaščitenih gozdov. Vendar Erdogana to ni zmotilo in je z gradnjo nadaljeval. Tesna nedeljska zmaga na referendumu mu je podelila še več ustavnih moči, saj bo na predsedniškem mestu lahko ostal do leta 2029, imel pa bo velike pristojnosti pri imenovanju najvišjih državnih in vojaških uradnikov, zamenjal bo lahko tudi tiste sodnike, ki mu ne bodo povšeči.

“Kozjejebec z majhnim penisom”
Analitiki opozarjajo, da njegova referendumska zmaga ni le katastrofa za zahod in turško demokracijo, temveč tudi za tisoče novinarjev, opozicijskih politikov, akademikov in vse ostale običajne državljane, ki so kritični do Erdoganovega režima in jim grozi, da bodo končali v zaporih. Tako kot za vse druge tirane iz preteklosti in sedanjosti je tudi zanj značilno, da je kratkega potrpljenja in ne mara kritike na svoj račun. Nedavno je od nemške kanclerke Angele Merkel zahteval, naj kaznuje satiričnega komedijanta Jana Bohmermanna, ki je v eni od svojih oddaj Erdogana oklical za “kozjejebca z majhnim penisom”. Nemške oblasti so mu zaradi strahu pred velikim migrantskim valom delno ugodile in proti njemu sprožile kazenski postopek, kar številni označujejo za sramotno servilnost Nemčije.

Zapravljiva žena, ki uživa v razkošju
Iz Londona pa prihaja vest, da je neka odvetniška družba želela utišati časnik, ki je objavljal kritične članke o Erdoganovi ženi Emine. Njo se še posebno drži sloves zapravljive žene predsednika, hkrati pa v javnosti dvolično zagovarja islamske vrednote skromnosti. Že samo dejstvo, da kupuje čaj, ki stane 1.800 evrov za kilogram in ga pije iz zlatih skodelic, govori o njeni hinavščini. Mediji so jo večkrat ulovili nakupovati v najdražjih dizajnerskih trgovinah, rada pa kupuje drage kamne, kot so diamanti. Čeprav imata zakonca Erdogan zakonsko določeni plači predsednika (60 tisoč evrov) in prve dame (40 tisoč evrov), pa naj bi bilo njuno osebno premoženje v resnici vredno okoli 100 milijonov dolarjev. Wikileaks razkriva, da Erdogan poseduje kar 8 bančnih računov v Švici, najbolj pa je obogatel s privatizacijo državnega naftnega podjetja.

Foto: epa

Grozljiva statistika za turško družbo
Turške razmere so se po neuspelem “državnem udaru” močno spremenile za novinarje, saj jih je kar 81 zaprtih zaradi kritičnosti do oblasti, 2.500 pa jih je zaradi nekompatibilnosti z režimom izgubilo službe. Erdogan je dal namreč zapreti in utišati kar 180 neodvisnih medijev: 28 televizijskih postaj, 66 časnikov, 19 revij, 36 radio postaj, 26 založniških hiš in pet tiskovnih agencij. Poleg njih na sodne procese čaka še 2 tisoč drugih državljanov, ki naj bi žalili predsednika Erdogana. Skupno je bilo po isceniranem državnem udaru pridržali kar 71 tisoč ljudi, 41 tisoč pa so jih aretirali. Nič bolje niso odnesli akademiki in izobraženci. Kar 6 tisoč jih je izgubilo službe, njihovo usodo pa je delilo še 4 tisoč sodnikov in tožilcev, zaprli pa so 15 univerz in tisoč ostalih šol, piše Daily Mail.

C. Š.

 • garfi

  in to iz uličnega prodajalca
  zgodba o uspehu ni kaj
  poznamo še enega zločinskega šlosarja ki je z dobro plačo zaslužil ladjo, vlak, palače, deset mercedesov, živalski vrt……
  maršal press

  • KIKI

   Benti, a misliš, da bo Janković sedel na kupu svojega lastnega dreka?
   Potem bo res zelo visoko!

   • garfi

    njega so jurišniki iz host iz prodajalca zelenjave naredili za prvega mafijca glavnega mesta

 • RATATA

  Kaj se pa njegova babura kaže v javnosti s temi obvezami, namesto da bi po operaciji glave v šok sobi ležala. A ni zavarovana?

  • KIKI

   To je nova moda, ki jo je že prikazala komisarka- šamanka Bulčeva.
   Tudi ti si kakšen “tihl” nabavi, da ko pridejo “musliji” ne boš prva na vrsti…

   • RATATA

    Jaz bom prvI na tisti tadrugi – Naši / obrambni strani.

  • karpelec

   Je zavarovana, pa še bolj mora biti, da ji kakšna nota iz glave ne skoči in zvečer mu ne bi mogla uspavanke zapeti.

 • KIKI

  Glej, glej, če me spomin ne vara, je tema zelo aktualen približek in potrditev
  za razkošna življenja vseh diktatorjev na svetu, predvsem v komunistično-
  socialističnih beznicah, kjer se dobro ve “kdo pije in kdo plača” .
  Balkanske in bljižnjebalkanske diktatorje poznamo vsi in vemo,
  da njihove zgodbe o njihovem “čudovitem” življenju še niso končane!
  Še vedno strastno žerejo ob istem rdečem koritu, še vedno ljudstvu mečejo
  drobtinice, da ne bi pocrkali…Ljudstvo je še vedno ustrahovano, mladi v šolah
  indoktrinirani, starci in upokojenci nemočni in zavrženi. To je slika diktatorstva
  in “diktature proletariata” kot so nas v preteklost “nazivali”.
  Kopičenje nakradenega denarja se vleče še iz “železnih” časov, samo, da so
  se računi v novejšem času malo razpršili, ker je Švica postala “prešibka” za vse
  kriminalne mafijske posle naših in tujih “kapitalcev”. T.i. oaze so pribeželišča
  umazanega, neopranega denarja in funkcionirajo brez nadležnih zahtev in vprašanj
  o pojasnitvi pridobitve le.tega.
  Žal mi je, da ljudje ne zmorejo in ne upajo dvigniti svojega glasu, svojih pesti ; v vsakdanji
  bitki za preživetje tudi moči nimajo več in to naši vladarji in njihovi pajdaši v združenju
  pod krvavo rdečo zvezdo zelo dobro vedo in v svoje dobro izkoriščajo!

  • pajot

   Ko bomo dvignili svojo pest,bo krvavo. še zmeraj je bilo. Zgodovina uči.

 • Johan

  To pa je radikalni levičar, kar poglejte v Sloveniji so pokradli več kot 150 milijard

 • Franc Šink

  Da bi vi videli kaj je ona počela Na Zagrebški tržnici.Spominjala na Eleno Čaussešu.Daj Bog da toliko pameti Turškemu narodu, kot so ga imeli Romuni.

 • Viktorh

  včasih je to počenjal broz, le da jih je on imel več v vsaki republiki.

 • tarantela

  Lepo prosim za pojasnilo!
  Učili smo se, da je tisti, ki grabi kapital kapitalist. Se pravi redki kapitalisti z veliko premoženja, večina državljanov živi povprečno ali podpovprečno ali celo revno življenje.
  Da naj bi bil komunist po pravilu izenačen po premoženju z vsemi državljani.
  Nacisti in fašisti so lomastili po Evropi, demokratski Zahod jim je to med drugo vojno preprečil.
  Zdaj pa vse vprek zmerjate tako revne kot bogate s komunajzarji, fašisti, nacisti islamisti itd., oprostite, se ne spomnim vseh besed.
  Kdo je zdaj kdo?
  Pa še to: kaj ali kdo je zdaj Trump, ker je čestital Erdoganu ob zmagi na referendumu? To me zares zanima, vidim, da postajam čedalje večji butelj glede označevanja posameznih politikov.
  Prosim za razsvetljenje!

  • Olga

   Kapitalist je tisti ki ustvarja kapital in ga v ima v lasti! Komunist je tisti, ki grabi kapital drugih in ga dobi last po krivici, s krajo, goljufijo, skratka nepošteno! Pozabila ste, da so s fašisti in nacisti tudi komunisti lomastili po Evropi! Sedaj lomastijo pa s pomočjo levakov po Evropi še Islamisti!

  • pajot

   Naivna baba…he.he..he

  • Capi

   Res postajaš čedalji večji butelj, s svojim prispevkom dokazuješ, da res toneš še globje…..

 • Viktorh

  Bo pa tunek vesel, ko bo prebral “Kozjejebec z majhnim penisom”

  • MEFISTO

   Sem vedel, da ne boš povedal vsega.

   Naš Tunnek ima tudi mehkega.

 • rubec

  To da erdogan svojo babo kuje v zvezde tudi nosi določene finančne posledice. Takoj si je omislila skafander.

  • indijanka

   :) luškana. Samo ona ni vesoljka. Včasih imam občutek, da ji boste ploskali, ko ji bo uspelo uresničiti obvezno šolanje deklic v haremu kot edino primerno šolanje in skušali dobro prakso prenesti v domače loge.

   • Jefferson Vendski

    Hah, Lolita je že v akciji, ravnokar pridobiva certifikat iz Istanbula, da bo lahko izvajala tovrstno izbraževanje, vse halal.

    • indijanka

     Ooo super. Upam, da razmišlja tut o nadaljevalnih tečajih. Ko enkrat prepovejo dekolte, kratko kiklo, samostoječke in pete in bom mogla hodit v rjuhi bom v škripcih. Tko, da računam, da boš kakšen popust zrihtal, glede na všečke, ki ti jih poklanjam.

     • Jefferson Vendski

      Hvala za prijazne besede, se razume da boš deležna posebne ponudbe. Tvojemu dekolteju se bom po potrebi osebno posvetil. Se bova lahko tudi igrala kavboje in indijanke.

     • RATATA

      Kam pa ti rineš?
      A ne veš?
      Indijanka ne da mira, dokler ga ne skalpira!. ; – ))

     • indijanka

      Kavbojce in indijance? Zanimivo. Vedno se prepuščam domišljiji.

  • Jefferson Vendski

   Saj bo rabila skafander, ko pride na obisk v Zokijev Bajkonur na Parmovi.

   • rubec

    Bi bilo bolje da tja pride korejski odojek na obisk . Še vsako raketo je dosedaj uničil.

 • Darko Bukovec

  Kateri predsednik države je pa pošten ? Vsi so isti, hrepenijo po ugledu in denarju.

  • Viktorh

   …drugorazredni. No, le spodnje perilo je kupoval sodelavkam iz proračuna.

  • Zgornji

   Ja, niti nemorem reči da jih je malo, ker se mi zdi da ni Nobenega … morda Vladko Putputinov ? Morda … ?

 • domovina mili dom

  Skupni imenovalec takšnega razkošja so tirani, diktatorji, samodržci, bunkeraši s slabo vestjo.

 • Borut Stari

  Kaj, vas preseneča? Od 1943-1980 je pri nas vladal podobno bolan.

 • Darko Bukovec

  Slovenija vsako leto plačuje Svetovni banki cca 5 milijard evrov…zakaj že? Svetovna banka je privatna banka, ta elita ki kontrolira celi svet( banke, medije, gospodarstvo) in ki iz zraka tiska in posoja denar.

  • Viktorh

   no, no…

  • Olga

   Tovarišija ima zunaj vsaj 50 miljard evrov našega denarja v raznih oazah na udbaskih računih?

   • pajot

    samo 50? Premalo.

    • Olga

     Vsaj, pomeni najmanj… Verjamem, da je še več! Drnovšek je rekel, da so že takoj ob osamosvojitvi denar, ki ni bil poslan v Beograd preusmerili na svoje račune! Pa petindvajset let ….

   • Aresnica

    Olga – banda jugoslovanska – reči in piši -_- 63 miljard.
    ______________
    Lep pozdrav

  • rubec

   To samo pomeni da so nam tarifo znižali. Dosedaj je bilo 50.

 • Dragan Krstič

  In koliko Slovencev mora živeti s 5 Euri na dan po zaslugi rdeče kleptomanske mafije?

  • Olga

   Vsi, razen 10%!

  • Resnica boli

   Noben, ker je najslabši dohodek, ki ga dobi vsak Slovenec, če se prijavi na CSD 189,00€ oz 6,03€ na dan.

   • Dragan Krstič

    Samo dopolnilno zdravstveno zavarovanje je okoli 25.-€. A ti lahko to zavarovanje ješ in piješ? No, če je tako pa to nemudoma patentiraj.

    • Resnica boli

     No ja, če si na CSD-ju, ti CSD plačuje osnovno in dopolnilno zavarovanje, preverjeno. Drugače pa je minimalni strošek za življenje v mestu 10,00€ na dan, če živiš v hotelu mama. Ampak ne smeš kaditi niti piti drugega kot vodo iz pipe.

     • Dragan Krstič

      V osnovni šoli sem imel sošolca Jožeta, mentalno precej hendikepiran ni zmogel več kot do 3. razreda osnovne šole. Tam okoli 1968 leta je odšel v Avstralijo in tam do l991 delal na črno pri farmarjih za hrano, pijačo in nekaj zaslužka. Ko se je vrnil v Slovenijo je klošaril in delal v komunalnem podjetju kot honorarni pogrebnik. Ko je izpolnil leta za starostno avstralsko pokojnino mu je padla sekira v med. Dobiva nekaj manj kot 900.-€ mesečno brez da bi samo en dan v Avstraliji bil uradno zaposlen. Kolko je pri nas v takoopevani socialni državi takšno pokojnino za 40 let delovne dobe. KDO NAS JE OKRADEL IN NAM ŠE NAPREJ KRADE? A JE TO JANŠA ALI RDEČA MAFIJA?

     • RATATA

      Ker se tistega, kar ti napišeš lotim brati kot resnico, mi je vzelo sapo. Fak.

     • Dragan Krstič

      Verjemi mi, to je živa resnica. Zato vsakomur mlademu priporočam: samo ven ampak s poklicem ter kolikor toliko znanjem jezika, Avstralija, Nova Zelandija, Kanada. Slovenija prihodnosti nima, poleg kleptomanske rdeče mafije ki se je ne bomo rešili je tu tudi nataliteta. Čez 50 let bo narod star, verjetno s povprečno starostjo čez 40let na prebivalca in tedaj povratka ni več edino če vlada ukaže da mora vsaka mlada ženska roditi vsaj recimo 5 otrok. In čez 50 let kdo bo današnji mladini dal kolikor toliko spodobno penzijo.

 • lambizer

  Če mu je Trump čestital za zmago na referendumu, potem si zasluži takšno razkošje …

 • Olga

  Tito in Jovanka Broz = Recep Erdogan in Fata! Samo jahte sultana se nisem videla!

  • mirodel

   Morda bo pa prenovljenega Galeba kupil od Hrvatov …

   • Olga

    Ja, kje bi jo pa parkirali? Je v Murglah vsaj kako jezero?

 • milanček

  Romuni so to počistili, mi dregači pa gledamo, kako se člani forum21 zidajo vile in se vozijo z jahtami, da se ti v riti zmeša! Torej, po romunski poti, potolč to golazen!

 • FORT WORTH

  Ce ni ze pa bo,tudi tale turski pobalin arhive skuro.
  A ni maslesa enmal podoben temu lopovu ?!
  Da sta oba turcina sn ze itak slišo…

 • xtc

  Tu je lep dokaz kaj dela prazna glava naroda:
  Seveda pa se mora Eu zavedati;;da je vojaški in drug konflikt z Erdoganom neizbežen in z vsakim njegovim uspehom realnejši:
  Seveda Erdogan ne peljeTurčijo v napredek in prihodnost;pelje jo v Osmansko cesarstvo in na koncu ;če ga preje ne bodo zmaknili lastni v razsulo Turčije in izbris:

  • tomven

   Mislim, da ni problem v praznih glavah naroda, ampak v strahu, ki ga ima narod pred vsem.
   Preprosto ne upajo tulit drugače, ker nihče ne ve, kaj bo z njim, če….
   Zadnjič sem na TV gledal, kako so tulili “smrtna kazen, smrtna kazen”. Samo norec lahko tuli take bebavosti, vedoč, da kaj takega lahko brez težav, brez kakršnega koli posebnega razloga, doleti tudi njega.
   Ređepi bo uničil turško gospodarstvo, naredil iz ljudi še večje reveže… v turizmu se je že začelo.
   Udri majmune.

   • pajot

    Imaš prav. Kdo pameten bo zdaj,po vsem tem še rinil v Turčijo? Morda kakšnih deset ali petnajst rdečeglavih slovencev…

 • Silka

  Izgleda natanko tako kot je bilo pri nas v Jugoslaviji, ko je vladal Tito in njegova klika: Brijoni, ladja Galeb, plavi vlak z dvema lokomotivama Sutjeska in Neretva, posebna lovišča in v vsaki republiki mesto, ki se je imenovalo po njem, seveda s posebnimi rezidencami. Celo dragulji kralja Petra mu niso smrdeli, čeprav je bil “komunist”.

  • pajot

   Točno to. Komunist s šlosarskimi rokami in kapitalističnim žepom.

  • karpelec

   …pa še medveda so mu prištimal, da ga ustreli.

   • KIKI

    Pa Jelena prvezal za drevo v Belju! Še pomnite tovariši?
    Kako smo se smejal!!!

  • KIKI

   Komunist pa “gnar” je ista stvar!!!

 • MEFISTO

  Naš diktator je bil pa lastnik cele države.

 • MEFISTO

  Kakšen diktator je Erdogan, če je zadovoljen z 51%.

  Naš diktator ne bi šel na referendum, če ne bi imel zagotovljenih vsaj 115%

  • KIKI

   Na volilnem listku je 10 kandidatov, obkrožite 10 kandidatov!
   Ostali volilni listi so neveljavni! Še pomnite tovariši?

 • Resnica boli

  Najbolj je obogatel s švercom nafte iz Sirije in prodajo orožja “zmerni opoziciji”. Kot krivec za 100.000-če mrtvih v Siriji in Iraku in krivec za uboje Kurdov, bi moral res v Evropo. Na sodišče za vojne zločine. Če si pa postavi tako hišico, ga pa je ne kregat, žena je sofinancirala s prihranki v gospodinjstvu.

  • Dragan Krstič

   Tudi Štefka.

  • KIKI

   Veliki diktatorji! Drug drugemu prijatelji in sovražniki! Že za Stalina do danes!

 • Janez

  Tudi Slovenija premore lepo število “ERDOGANOV”,ki kradejo narodu.

  • MEFISTO

   Tunnek je že een od njih.

   Pa še Bogu cajt krade.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

   • karpelec

    …in denar.

 • Nataša Valant

  Ja kdaj pa ta ženska nosi, oz. , kje ima te dizajnerske stvari ?

  Imata privaten show ?
  Kaj se sploh čudimo. Taki so prav vsi diktatorji.Za svoje riti vse najboljše, za ljudstvo pa palica.V strahu, da bodo tepeni, so samo tiho in kimajo.
  Če Evropa ne bo zaropotala . . . . . . .

 • David Lokatos

  Janeza Janso na povelstvo Slovenije in kriminal,korupcija,itd,itd izginejo v 1 letu! JANSA je se edini poten politik!

  • pajot

   od kje si ti 98 plusov nabral?

   • Olga

    Sam sebi si jih je naštancal!

    • Zgornji

     ;-)

 • Vrhovni sodnik

  Sam pri nam poglejte, kompanija ponya je odnesla 84M, pa se kle razburjate za 500m za hiško, saj jo ne bo sabo odnesel, ostala bo Turčiji.

 • Dostmamrecesije

  Putin-Putout, ErdoGnan, Nassad bodo vladali še po smrti.

 • Dostmamrecesije

  Vlada jim bogati Turek,
  a kaj ko drugi nima nit za burek,
  raja ljudi je zelo lačna,
  prihodno zna biti zelo mračna.

  Vladal bo še več kot desetletje,
  pokvarjeno bo vsako njihovo poletje,
  ErdoGnan počuti se mogočno,
  uro do 2029 nastavil je na točno.

  To je njihov turški komunist,
  v podzavesti niti malo ni še čist,
  žensko spravilo je v zavest,
  ko nad njo je dvignil pest.

  Vsi ga imajo za odločnega
  mnogi za mogočnega,
  a on navaden je zemljan,
  ki hoče biti celemu svetu znan.

  Tako kot naš predsednik,
  ki kar naprej prebira Tednik,
  to je seveda naš maneken,
  ki kar naprej uporablja sušilni fen.

  S Erdognanom sta odlični par,
  ki rad zaide v slovenski bar,
  poti se jima pridruži še Putko,
  ki od Trmupa dobil je že klofutko.

  Skupaj se ga fajn napijejo,
  skupaj se ga fajn nabijejo,
  skupaj imajo odlično žurko,
  na kateri jim poje odlični MURKO.

  • tomven

   No, le tako naprej, poezijo imamo v krvi… menda.

  • sodnikisozločinci

   End sou vot? Danes je pa res en fantastičen dan!

 • Svadreb

  Ni slučaj,da imamo tudi Slovenci svojega Erdogana-Kućana,ki preko svojega Foruma 21,Adita in Saftija obvladuje in to brez volitev celotno upravno,bančno,sodišča in celotno mafijsko strukturo.Vse ima pokrito in prikrito,samo s to razliko,da se njega ne vidi,ker ima na vsakem področju svojega človeka.

  • učko

   Njegove milijarde kontrolira v mehiških bankah Marko Voljč, ki je svoje čase v NLB šopal milijone za svojega šefa !!!! Sedaj se vozi na seje nadzornega sveta iz Mehike z avionom, ker je namreč predsednik nadzornega sveta, Gorenje pa pod okriljem F21 oziroma Kučana !!!!

  • pajot

   O ne,kućana se vidi,zelo se ga vidi. Tud on bo prišel na vrsto,nč bat.

 • Olga

  V Pošti Slovenije “vre”? So komunisti aktivirali “sindikat” – politkomisarje, ko niso mogli zrušiti direktorja?

  • učko

   Oni to znajo. Naš naduvani in domišljavi JaJo pa sam nekaj po twiterju nadrkava, pa še za tist plačuje kazni !! EEEEEEE bebo jedan !!!!!!!!!

  • komar marko

   čak mal. kaj pa granitne kocke in obešanje lutk. A tega dejanja še niso izvedli?

 • janez zorman

  En tak bolnik lahko zakuha tudi svetovno vojno. Ne bi bil prvi. Zato ljudje, ki ne poznate arabskih navad in njihovega razmišljanja, roke stran od Arabije in Arabcev. Slovenija ima to smolo, da jo delno prečka turška magistrala, zato se Arabcem iz Anatolije popolnoma ne moremo izogniti. Vedno bolj razumem Kurde.

  • pajot

   Kurdi so zakon. Pojedli bojo erdogana za ta malo malco.

  • b323130

   Mene preseneča, da je med Turki veliko ljudi s popolnoma evropskih izgledom in barvo kože. Predvidevam, da so taki večinoma glasovali proti…

   • Dragan Krstič

    To so lahko tudi potomci otrok evropskih narodov ki so jih Turki ugrabljali med roparskimi pohodi.

 • Artur

  Bravo Trump zelo “demokratična” poteza no pa Putin mu je tudi čestital, vsi so v istem “klubu” in igrajo vsak svojo vlogo, vse je en velik podli teater ki semu reče je..li ludi zbunjene žrtve tega teatra smo pa tisti navadni smrtniki , ki jih je treba še več depopulirat , maske padajo http://www.vecer.com/trump-cestital-erdoganu-za-zmago-6257784

 • Vrhovni sodnik

  Evropska agencija za varnost in informiranje (DESI) je objavila, da je prejela informacije, da so ruske in sirske sile aretirali vodjo ISIS Abu Bakr al-Baghdadi

 • Zgornji

  NOOOOOOO EEEEEVO TI POKVARJENCA TURŠKOMUSLIMANSKEGAAA … :-P :-P :-P

 • RealRevolution

  Ne se bati za Turcijo oni bojo ze.
  Glejmo na nase politike,strahopetce,ki bi podprli vse ko kdo vrsi pritisk nad njimi.
  Nas Cerar je v Sloveniji bluzil da bo sprejel samo nekaj deset migrantov.Kasneje sel v bruselj in bil cmerar in se je strinjal z nekaj sto.Zdaj vemo ,da je to zraslo na nekaj tisoc .

  Morda so turki kot drugi evropski narodi nezadovoljni z politiko in predsednistvi.
  Pokazalo se je zelo dobro katere luknje ima politika in predsednistva.
  Vec ko se jih odloca majn se zmenijo.
  Vsak vlece v svojo smer.
  Rezultat je neodlocnost.
  Politika rusi izvirni Irski kapitalizem.Delo gre na kitajsko ….
  Morda bi mogli imeti kapitalizem z kraljevino,knjezevino.Ampak ne kar njihovih naslednikov .Izbirali bi ljudje.
  Ker drugace bi se imeli za nekaj vec,kar niso.
  Majn ljudi bi se odlocalo.Oz vodje bi imele vec pooblastil in prej bi se neki spisal.In tudi “pod vodje” bi imeli besedo.
  Ampak politika se je zagnala z levicarstvom in ze v zgodovini so ukuzili desnicarje.Tako da danes so redki iz pravega testa,ki so v politiki ali blizini nje.Je pa res ,da so v Evropi takrat prepoznali nevarnost leve politike(iluminate) in sami sli v politiko in boj za oblastjo,da niso prevzeli oni.Izgnali so jih v Ameriko .
  In so bili vseeno vsepovsod.Sedaj je pa vse razkropljeno .Nekaj teh ,neki teh nekaj domoljubov.
  Kje je vec katerih vidimo po zadovoljnih drzavljanih in po razlicnih standardi(ne samo financno).
  Nasi ljudje se pa strinjajo da pri nas vodijo drzavo ljudje ,ki izplacujejo majn kot delavec pridela.Obcutno majn,potem pa se stroski…
  Za vojsko dajo samo scepec(da se ne pogovarjamo o vojakovi placi) in v Sloveniji,ki se je osamosvojila dopuscajo javno paradiranje yugoslavije in tolcenje po Sloveniji.

 • Svinsk zrezk

  Ja pol mu pa se vas amerikanec krump cestita za zmago na referendumu.OBraca se kamor vetr pihne.

 • komentiram

  se vam ne zdi da tale vas besedni zaklad ni ravno primeren za javno blate je tujega predsednika? da ne bo kaksna tozba padla !

 • Spartan

  Nova runda: Recep Tayyip in Emine Ceausescu! Zdaj pa malo glasbe njihove bodoče mladosti!: https://youtu.be/JCTrNBBqNKA

 • Krtača17

  Drgač pa tko – nato že brusi tomahawke? So tanki že na meji? Letalonosilke na poskok? A ne? Ja kako pa to?

 • Bostjan Voje

  Ista diktatorska podgana kt ćefurski klavec titović

 • garfi

  “Kozjejebec z majhnim penisom”
  tunek press

 • garfi

  Ceausescu studied only four years in his life – he went to elementary school. That was all of his education. In his teenage years, he worked as a shoemaker. Shortly after, as a young man, he got arrested and imprisoned for communist propaganda which was illegal at that time.

  Erdoğan was a semi-professional footballer playing for Kasımpaşa before being elected as the Mayor of Istanbul from the Islamist Welfare Party in 1994

  Josip Broz se je rodil v številni družini Franja Broza, bogatega kmeta in Marije (rojene Javoršek),ki je bila doma iz Podsrede. Bil je sedmi od petnajstih otrok. Osnovno šolo je končal v Kumrovcu, leta 1910 pa se je v Sisku izučil za strojnega ključavničarja. V Zagrebu se je zaposlil kot kovinarski delavec in oktobra 1910 postal član Socialnodemokratske stranke Hrvaške in Slavonije. Med letoma 1911 in 1913 je delal v tovarnah po Sloveniji, Češki, Nemčiji in Avstriji. Od jeseni 1913 je služil vojaški rok na Dunaju in v Zagrebu, kjer je leta 1914 končal podčastniško šolo s činom vodnika.

 • sunday

  ja po prebranem je popolnoma jasno, da je er dogy čisti levičar, vse dela tako kot to delajo levaki, ljudje trpijo pomanjkanje on bi pa najraje še zlati drek sral ne samo žrl – čisti levičar – tudi za poštene in pravične se imajo vsi ti!!!

 • Hun

  ego in pohlep podoben kot pri Trumpiču

 • črnaovca

  Kaj pa Trump tower v državi kjer nimajo vsi niti zdravstvenega zavarovanja kaj šele pokojnino. Erdoganu je za zmago čestital tudi Trump zato prijatlji previdno pri kritikah

 • mona lisa

  To so novodobni bogataši medtem ko narod crkuje.

 • Kat Wilson

  Obup, in hudič je spet zmagal. Se mi smili slaba polovica Turkov ki je glasovala proti njegovemu režimu, a ga mora trpeti. Kaj ko bi menjali evropske musliče z njimi? Potem bi bil zahod spet normalen. Naj v šarijske režime odidejo tisti, ki se jim toži po njih, tisti ki bi radi eomokracijo, sekularno državo in kapitalizem pa naj pridejo na zahod.

 • plamen100

  to je tipicna odlika komunisticno-muslimanske oligarhije. Secer pa bogate muslimanske drzave, pa ne zaradi dela ampak nafte, niso hotele sprejeti nobenega begunca, migranta in raje dajo, ce ze morajo, denar za oskrbo samo da ostanejo cim dalj od Katarja, Saudske Arsbije..saj vedo da so s tem narodom same tezave. Neumna Evropa pa se gre po eni strani ali neumno clovekoljubje ali pa to nekdo nameroma pocne, nenadziran masovni uvoz teh midrantov, ki so popolnoma nekoristni po drugi strani pa na svojih juznih mejah maltretira svoje drzavljane po pet ur ko hkrati na dan vstopi preko sredozemeljskega morja po nekaj tisoc migrantov brez vseh papirjev!

 • samsara

  Tole na sliki, ha, mokre sanje veletovariša ‘drugorazrednega’.

 • Peter

  A zdaj je pa insceniran državni udar, ko pa je Erdogan komaj pobegnil likvidatorjem – malo hecno a ne????
  Zgražate se nad njegovo utico za + pol milijarde – malo pobrskajte po naši polpretekli zgodovini. Je pa res, da naš dragi maršal praktično ni nič zgradil, ampak samo konfisciral!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!