Strelec, ki je izvedel strelski napad na republikanske kongresnike, je bil levičar z zgodovino nasilja

Foto: YouTube

Strelec James Hodgkinson, ki je nedavno izvedel strelski napad na republikanske kongresnike, ki so trenirali za dobrodelno bejzbol tekmo, v kateri bi se pomerili z demokrati, ima za seboj nasilno zgodovino, od leta 2002 dalje pa je bil goreč podpornik demokratov. 

Hodgkinson je delal celo kot prostovoljec v predsedniški kampanji senatorja Bernija Sandersa, ki se je kot potencialni demokratski predsedniški kandidat potegoval za predsedniško funkcijo. Na družabnem omrežju Twitter je delil poglede glede liberalne politike, na podlagi članstva v eni izmed skupin na Facebooku pa se je zavzemal tudi za odpravo republikanske stranke. Strelec je bil povezan tudi z dolgim seznamom skrajnih levičarskih skupin in strani na Facebooku z imeni, kot so: “Sovražim Donalda Trumpa“, “Razkrijmo republikanske goljufije”, Liberalno-demokratska socialistična stranka” itd.

Strelec se je včeraj približal igrišču v mestu Alexandrija v zvezni državi Virginija, kjer so republikanci trenirali, in enega izmed prisotnih kongresnikov vprašal, ali so na igrišču republikanci ali demokrati. Ko je izvedel, da gre za republikance, se je igrišču še bolj približal, nato pa so odjeknili streli. Na srečo sta prisotna policista hitro odreagirala, potem ko sta se pridružila še dva druga policista, pa je bilo obstreljevanje končano v 10 minutah. STA poroča, da naj bi priče povedale, da je bilo med obstreljevanjem izstreljenih najmanj 50 strelov.

Foto: epa

Bil je tudi donator levičarski aktivistični skupini
Sedaj že pokojnemu strelcu je podjetje Facebook tudi izbrisalo uporabniški račun, na dogajanje pa se je že kritično odzval tudi Sanders, potem ko je izvedel, da mu je strelec kot prostovoljec pomagal med predsedniško kampanjo. Po navedbah Breitbarta je Hodgkinson v zadnjem letu razkazoval skrajne liberalne poglede, leta 2012 pa se je udeležil protesta v Illinoisu kot predstavnik 99-odstotne populacije, ki je s svojo udeležbo opozoril na moč in denar, ki je v rokah 1 odstotka Američanov. Poleg tega je osumljenec pred kratkim nekaj denarja doniral tudi levičarski aktivistični skupini ACTBLUE.

James T. Hodgkinson pred 10 leti (foto: epa).

 

Foto: epa

Hodgkinson je bil venomer poln jeze
Strelec ima za seboj pestro zgodovino konfliktov s policijo, Washington Post pa poroča, da je Mike Bost, član republikancev v Predstavniškem domu ZDA, ki je pristojen za območje Illinoisa, izdal, da je bil strelec vedno precej jezen, večkrat pa je poklical tudi policijo z namenom, da se je lahko pritoževal zaradi najrazličnejših stvari.

Trump je po streljanju izrekel sožalje in podporo ranjenim policistom, kongresnikom in osebju kongresa. Med tistimi, ki so se prav tako odzvali na streljanje, je tudi kongresnik Peter Roskam, ki je povedal, da je zaradi dogodka globoko užaloščen, vsem ranjenim je zaželel hitro okrevanje, policiji pa se je zahvalil za izkazan pogum.

N. Ž.

 • Caetano

  Sedaj segajo ameriški levičarji že po orožju in terorizmu po zgledu jihadistov očitno, ki jih želijo uvažati v ZDA.

 • Olga

  Komunisti=Islamisti=teroristi!

  • salma hayek

   fašisti=katoličani=SDS=kriminalci?

   • tramal

    Si samo še en komunističn bedak med mnogimi.

 • garfi

  ravnokar grozljiva levičarsko-pederska propaganda murgelski studio ob 17h

  • anzek

   Naša familija je med prvimi oddala podpise (4 kom). Tudi sam nagovarjam še nekaj posameznikov, ki kolebajo ali bi ali ne bi, da vendarle podpišejo.

   Problem je, da se zaposleni v javnem sektorju bojijo podpisati, ker se bojijo za službe. Nadrejeni jim namreč grozijo.

   • garfi

    saj je anonimno
    razen, če banda raziskuje naše aktivnosti

    • anzek

     Kako anonimno?
     V dobi računalništva v sekundi dobiš rezultate vseh, ki so podpisali in so zaposleni v YU.

     • garfi

      ja vendar ukreniti ničesar pomeni sokrivdo za stanje
      najbrž nas imajo vse preštete že dolgo

 • anzek

  Za levico vedno velja, da CILJ OPRAVIČUJE SREDSTVA.
  V vsaki (četudi slabi) novici je moč izluščiti tudi nekaj dobrega, v tem primeru je dobra novica, da je nasilnež že pokojni.

  • salma hayek

   Geslo je sicer jezuitsko. Ali je to v skladu z izjavo kavarniškega pijančka Brščiča, ki je izjavil, da je papež komunist? Ali so jezuiti glede na klerofašistično linijo SDS postali že levica? Ali gre za isti shizofreni obrat kot pri grosupeljskem kalimeru, ki je bil ortokomi in zdaj hodi k maši in se mu potem prikazujejo levi fašisti, v osami tabletkanja pa tudi črni komunisti? Kadar se pogleda v ogledalo, oboje je namreč on sam

   • tramal

    Kaj si že hoto povedati.?Obrazloži.

    • salma hayek

     Da geslo ‘cilj opavičuje sredstva’ ni levičarsko, ampak so si ga izmislili jezuiti, Kristusovi vojščaki. Vidim, da je treba zate povedati bolj po osnovnošolsko, to je verjetno zaradi izobrazbene stopnje navijačev SDS – to je daleč najmanj izobraženi del volilne baze

     • tramal

      Brez veze komunajzer ,še vedno ne vem kaj čivkaš.A si iz srbije ,potem ti oprostim,tam so sami taki kot ti.

   • anzek

    To geslo CILJ OPRAVIČUJE SREDSTVA je posvojila komunistična svojat, ki je morila vse, ki niso bili na Stalinovi liniji!! Tudi v Sloveniji!! Več kot očitno je, da si tudi ti na strani te drhali, katerim ČLOVEŠKO ŽIVLJENJE NI SVETO.
    SRAMOTA!!

 • Demonkrat

  Lenin?

 • Hun

  ta idiot se vsaj sprav na “zivino” politicno….desni idiot se spravlja na male otroke oz. deklici

  • FUCK COMMUNISM

   Ker je taka faca, mu ga gres mal pocuzat???

   • Hun

    ti ga bos men dudlal, baje si profi fafn mojster

    • stajerc5

     Kak je to pr teb, se hodis po stirih, al si se ze zravnal?

 • FUCK COMMUNISM

  Kaj je to bejzbol?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

  • stajerc5

   To je tist, ko rabmo namest kock rdecuhov! Ko jo bojo vidl, bojo dal gasa u mocvirsko meglo, de jih bomo moral z lampo podneu iskat!

 • tramal

  Vsi levičarji na svetu se ne morejo sprijazniti z zgubo na volitvah .Takoj začnejo pobijati nasprotnika.

 • Vince Blake

  Ob takih dogodkih se mi kot na pladnju ponuja primerjava med (današnjo) liberalno levico in desnico. Medtem, ko je vsa desnica skoraj brez izjeme obsodila Breivika in ostale strelske pohode po ameriških šolah, se dandanes liberali privoščljivo hahljajo ob zadnjem strelskem napadu. Kao…saj si se zavzemal za drugi amandma, zdaj je pa prav, da si izkusiš še malo svojega zdravila. Liberalni mediji kot vedno hočejo minimalizirati ta dogodek in ga prikazati kot dejanje osamljenega volka kateremu se je strgalo ob politiki nasploh. Skoraj pa ne mine teden, da ne sproducirali kak video, katerega motiv je atentat na Trumpa, skrbno se zavedajoč da bo to prej ko slej padlo na plodna tla. Vsak si lahko pogugla, katere medije je James Hodgkinson spremljal in fan katerih “celebrities” je bil. Upam, da bo enkrat prišel čas, ko bo nekdo CNN in podobnim fake news izstavil račun za to.
  Res vse tako zgleda, da se je današnjim liberalom totalno odpulilo, saj jo kot zombiji kulta smrti.

 • xtc

  Pa Nova?To je nemogoče;kako morete?
  Nasilen levičar?
  Pa to je laž;samo poglejte naše vrle NOB partizane;ki so rotili pokvarjene izdajalce ;da naj ne skačejo v brezna;celo z žico so jih privezali za drevesa da nebi skakalie te pokvarjene desničarake barabe v brezna:In kaj so te barabe še počele?Namerno se pohabljale in poškodovale;zazidovale žive v rove;metale v šahte in jarke;se streljale in pobijale svoje otroke vse to da bi umazale uboge trpeče levičarje;ki so jih n kolenih prosili in jokali od žalosti ;ko so počele vse to samo z namenom ;da bi umazaler dobro ime indobrosrćnost in nenasilnost levičarjev;ki so podobni temule trpečemu levičarju;ptem ko so se desne barbe postelie med sabo obdolžile ubogo nedolžno nenasilno ovčico po krivem:

 • Bozz

  Zgodovina se ponavlja. Sem bral, da so v Nemčiji pred Nacizmom komunisti tudi bili nasilni in so jih Nemci imeli poln kufr. Nasilje levičarjev je potisnilo Nemce k Hitlerju. Torej levičarji so bili delno odgovorni, da je v Nemčiji prišel Hitler na oblast.

  • freedomfighter

   ja njegova rasna politika in nacionalizem je pa res levičarski…ne veš da je hitler genialno združil dve najmočnejši ideji v politiki nacionalizem in socializem oboje neke vrste vire ampak to ne pomeni da je levičar samo bebec ki nima pojma o politiki lahko to reče kot da bi rekel da sta Putin in Savdski kralj levičarja :)

 • MEFISTO

  Ameriški levičarji so začeli z nasiljem, da bi se znebili Trumpa.

  Po nepotrebnem.

  Odstavili ga bodo slovenski rdečkarji, ki imajo tudi več izkušenj z nasiljem.

 • freedomfighter

  tazga takoj pred zid banda pokvarjena zanimivo da ko levičar strelja poročate na veliko ko strelja kakšen desničar kot naprimer v Kanadi pred pol leta tam pa politično prepričanje ni važno…ne razumem zakaj ne morate korektno poročati o vseh stvareh zakaj samo tisto kar vam je všeč a veste ljudje bodo izvedeli za tisto in potem se vprašajo zakaj o tem poročate o tistem pa ne in potem je vprašanje a če te ustreli desničar ni tako hudo kot če te levičar

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!