Teroristična skupina Al Kaida svoje džihadistične rivale IS razglasila za lažnivce

Foto: epa

Vodja teroristične organizacije Al Kaide, Ayman al-Zawahiri, je sporočil, da rivalska skupina IS proti njim širi zahrbtno kampanjo. 

V video posnetku, ki so ga objavili v četrtek, se je Zawahiri pritoževal nad voditeljem Islamske države Al-Bagdadijem, ki je obtožil Al Kaido, da nasprotuje sektaškim napadom na šiite in da so pripravljeni sodelovati s krščanskimi voditelji.

“Lažnivci vztrajajo pri svojih lažeh, da ne nasprotujemo šiitom,” je povedal prvi mož teroristične mreže Al Kaida, ki jo je ustanovil Osama Bin Laden. Znano je namreč, da se ti dve organizaciji borita za prevlado v svetovnem džihadu. Zawahiri je nato še zanikal, da bi kristjani lahko bili partnerji pri upravljanju islamskega kalifata.

IS in Al Kaida sta odgovorni za stotine napadov na civilne tarče, toda nekateri člani Al Kaide so pozivali k manj brezglavim akcijam.

Zawahiri je vodstvo Al Kaide prevzel po smrti Osame Bin Ladna, ki so ga v vojaški akciji ubili ameriški komandosi. Po podatkih obveščevalcev se pred lovci na glave skriva nekje na območju Pakistana, s svojimi podporniki pa komunicira preko video posnetkov. Še vedno so glavna tarča islamistov ZDA, poroča Daily Mail.

Miha Pirih

 • tarantela

  Majo tud tam partizane pa domobrance.

  • tramal

   Je razlika.Partizani so pobijali svoje ljudstvo in to toliko da jih džihajisti ne bodo pedeset let.

  • stajerc5

   Pri tebi je vse zastonj, nje?
   Partizani pa domacini- domoljubi, OK?

 • samsara

  Napadite jih in se pobijte med sabo, drhal morilska.
  Prihranite nam delo, stroške, energijo, nedolžne žrtve…

  • Kat Wilson

   hahaha… bi blo fino ja če bi se tile kozjejebci poklali
   med sabo, potem bi bil mir. nekdo jim mora to predlagati. zraven pa naj
   še zionistično bando vzamejo s sabo. pol bo svet rešen

 • Anonimni_Profesor

  V zvezi z napadi Al Kaide 11.9.2001 se pojavljajo tudi t.i. teorije, da je bilo to dejanje zrežirano v ZDA. Lažni strokovnjaki so napletli cele pole kvazi teorij. Ta stran se ukvarja z razkrivanjem neznanstvenosti in nestrokovnosti teh teorij. Ob tem moram poudariti, da ne gre samo za razlage ali ali, ampak je velika razlika, ker so bile razlage, ki zavračajo t.i. teorije zarote objavljene tudi v strokovnih revijah s FV, kar je edino primerno pri verodostojni debati. Publish or perish načelo je povozilo teoretikarje zarot.

  http://www.debunking911.com/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!