Trump v Varšavi: “Ključno vprašanje je torej, ali ima Zahod željo, da preživi?”

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je skupaj s prvo damo slovenskega rodu Melanio Trump v okviru uradnega obiska obiskal tradicionalno zaveznico Poljsko in okrcal ravnanje Rusije v primeru Ukrajine ter ga označil kot destabilizacijski dejavnik. Vladimirja Putina je pozval, naj se Rusija pridruži ZDA in njenim zaveznikom v boju proti nasilnemu ekstremizmu. 

Glede ruskega hekanja in njenega vpliva na ameriške volitve je Trump povedal, da je možno, da je Rusija res vplivala in poleg tega dodal, da je možno, da so to počele tudi nekatere druge države. Pomemben poudarek je v svojem nagovoru pred spominskim obeležjem varšavske vstaje proti nemški okupaciji namenil tudi grožnjam, ki pretijo Zahodu, med katerimi je omenil radikalni islamski terorizem in sile, ki se zavzemajo za preizkušanje volje Zahoda.

Obramba Zahoda se skriva v volji ljudi
“Če se želimo soočiti z novimi oblikami agresije, vključno s propagando, finančnim kriminalom in kibernetsko vojno, je nujno, da naš način življenja prilagodimo v vseh oblikah in na vseh novih bojiščih,” je dejal Trump in dodal, da so Poljaki ljudje, ki v svojih temnih dneh, torej v času izgube države, nikoli niso izgubili svojega ponosa. “Izkušnja Poljska nas opozarja, da obramba Zahoda ni le v sredstvih, ki so na voljo, ampak tudi v volji ljudi, da prevladajo.”

Foto: YouTube

“Zgodba Poljske je zgodba ljudi, ki nikoli niso izgubili upanja, ki nikoli niso bili zlomljeni in ki nikoli niso pozabili, kdo so. Tukaj nisem samo na obisku tradicionalne zaveznice, ampak tudi zato, da prikažem primer za tiste, ki so v lovu za svobodo in so pripravljeni izkazati pogum in željo za varovanje naše civilizacije. Američani, Poljaki in ostali Evropejci cenijo individualno svobodo in vladarje, zato je nujno, da postopamo skupaj in med seboj soočimo sile, ne glede na to, od kod prihajajo, in si prizadevajo za spodkopavanje vrednote zaupanja in tradicije, ki je odgovorna za to, da smo takšni kot smo. V primeru, da nam ne uspe ohraniti tistega, kar smo podedovali od naših prednikov, potem ne bomo nikoli več obstajali, zato je nujno, da nam ne spodleti. Ključno vprašanje torej je, ali ima Zahod željo, da preživi? Ima dovolj zaupanja v naše vrednote, da jih zaščiti ne glede na ceno? Imamo dovolj spoštovanja do naših državljanov, da zaščitimo naše meje? Imamo željo in pogum, da zaščitimo našo civilizacijo? Tako kot ni bilo mogoče zlomiti Poljske, tudi ne bo mogoče Zahoda in danes razglašam celotnemu svetu, da Zahoda nikoli ne bo mogoče zlomiti! Naše vrednote bodo prevladale in naše ljudstvo bo uspešno. Skupaj se borimo kot Poljaki, in sicer za družino, svobodo, državo in za Boga!”

Pri navezavi na poljsko vztrajanje je Trump poudaril, da poteka močan boj proti radikalnemu islamu in dodal, da bomo v boju zmagali. Spomnil je, da sta ZDA in Evropa utrpele teroristični napad ena za drugo in napovedal, da bomo ta trend ustavili. “Medtem, ko bomo vedno izkazovali dobrodošlico novim državljanom, ki delijo iste vrednote in izražajo naklonjenost do našega naroda, bodo naše meje vedno zaprte za terorizem in ekstremizem v vsakršni obliki.”

Članice Nata pozval k uresničevanju zavez glede obrambnih izdatkov
Ameriški predsednik je napadel tudi tiste članice Nata, ki ne izpolnjujejo zahtev glede obrambnih izdatkov in jih pozval k temu, da morajo povečati svoj prispevek zavezništvu. Povedal je, da stoji za 5. členom Severnoatlantske pogodbe, ki zagovarja kolektivno obrambo članic zavezništva. “Rad bi izpostavil, da ZDA niso le z besedami, ampak tudi z dejanji dokazale, da trdno stojijo za 5. členom” in poudaril, da mora Evropa narediti več. “Evropa mora dokazati, da verjame v svojo prihodnost in to bo storila tako, da bo denar investirala v varovanje te prihodnosti.”

Foto: epa

Po pogovorih s poljskim predsednikom Andrzejem Dudo je Trump povedal, da se bo morala Severna Koreja soočiti s posledicami svojega ravnanja, pri čemer je imel v mislih nedavni test medcelinske balistične rakete. Washington ima po njegovih besedah v mislih ostre ukrepe, pri čemer je poudaril, da to ne pomeni, da jih bodo tudi izvedli.

Poleg tega se je Trump v okviru včerajšnjega obiska v Varšavi udeležil tudi srečanja voditeljev Pobude treh morij, katerega namen je okrepiti sodelovanje med 12 državami, ki se nahajajo med Baltikom, Jadranom in Črnim morjem, med katerimi je tudi Slovenija, z namenom, da bi se zmanjšala odvisnost regije od ruske energije. Med srečanjem je Trump poudaril, da ZDA nikoli ne bodo uporabile svoje energije kot sredstvo za prisilo, usmerjeno proti srednjeevropskim in vzhodnim državam ter dodal, da je ponosen, da ima regija donos zaradi energetskih zalog ZDA. Po besedah Trumpa mu ta regija veliko pomeni, saj je bila njegova žena Melania Trump rojena v Sloveniji, ki je del omenjene skupine.

N. Ž.

 • Franc Šink

  No vidite. Slovenija ni tako nepomembna.

 • garfi

  celo radio ognjišče trobi za globalizacijo
  naj se ukvarjajo z rkc pederskimi in pedofilskimi svinjarijami

 • Anton

  zanimivo
  https://www.youtube.com/watch?v=O8HMUkBUZuA

  za levake kajpak ne oni so samozadostni glede svojega znanja, zato pa imamo tako kot pač imamo

  sarkazem press

 • Megatron Arrows

  Slovenci mormo biti ponosni, da je naša rojakinja poročena z Marsovcem, ker noben zemljan ne bi takih neumnosti klatil. ZDA so glavni krivec za terorizem in destabilizacijo, to mu mora Pahor povedati, Trumpl pa naj TAKOJ potegnevojaškesileiz vseh državm, ki so vojni. Mir bo tako takoj zagotovljen.

 • soc

  Zakaj je že prišel Trump v Varšavo? Na sestanek Pobude treh morij (Baltik – Črno morje – Jadran), ščitom med Rusijo in Zahodno Evropo, predvsem Nemčijo. Čudovito razširjeno Avstroogrsko, kamor pa Bolgarija in Romunija niti pod razno ne sodita in razvodenita smisel obujanja zgodovinskih in katoliških korenin. Najprej je bil sestanek, draga Nova24, nanj je prišel v podporo Trump in ne kot tule: ob Trumpovem obisku je bil še nek (naključćen?) sestanek voditeljev 12 držav. Očitno se torej ZDA pod Trumpom za razliko od škodljivca Obame postavljajo ob bok srednjeevropski samostojni iniciativi brez nemško-bruseljskega diktata. Izvrstno!

  In ker je to tako izvrstno za Slovenijo in slovenstvo, škodljivo pa za levaško balkanizacijo, so slovenski mainstream mediji dogodek poraktično zamolčali, pojavil se je le ob sprejetem Pahorjevem povabilu Trumpa v Slovenijo. Beda slovenskih levih medijev in njihovih uredniških podgan…

 • Caetano

  Jaka je nas clovek! In zaveznik proti islamizaciji Evrope ki poteka v navezi Arabcev in Erdogana skupaj z EU filoislamsko elito in USA filoislamisti, ki pa so za razliko od nasih izgubili na volitvah.

  Upam, da bo Trump dobil cim bolj trdno oporo med Visegrajci in da bomo pod Janso tudi mi sli v ta tabor.

  Trump je ze uspesno spravil IS na kolena na BV in uspel mocno omejiti vpliv katarsko-turske naveze ceprav je sele dobro zacel mandat.

 • Aron

  Ah ja, sveta preproščina. Prvi terorist na svetu bo Evropo učil o boju proti terorizmu. Odgovorni za miljone vojnih beguncev bo zahteval zaprtje meja in ohranitev zahodne (?) civilizacije. Trump klati prazno slamo, nihče, ki se spozna na geopolitiko ga ne more jemati kot resnega sogovornika in partnerja za umiritev vojnih žarišč.
  Predvsem pa gre za načrt zahodnih neoliberalcev, da bi osamili Rusijo, jo ekonomsko oslabili, pa čeprav za ceno precej dražjega plina, ki bi ga dovažali Američani. Norost brez primere, a se ne čudim, da ima na Poljskem toliko oboževalcev, saj gre praktično za ameriško vojaško bazo s stalnimi ameriškimi vojaki, Poljaki pa temu navdušeno ploskajo.

  • geopolitika je recimo to, da židovski izrael vsak dan napada Sirijo. Že najmanj 30 let. Ne samo Palestino. Amerika pa mora ubogat izraelske cilje na Bližnjem vzhodu.

   • Aron

    Točno. Trump je samo klovn v celi igri.

    • slika pove tisoč besed
     • Aron

      Mene bolj kot ortodoksni Židje skrbijo ateistični Zionisti iz AIPACa.

     • AIPAC je judovska organizacija, ki ima popolno oblast nad ameriškim kongresom in senatom. Drži.

  • tarantela

   Poljaki so bedaki!

   • evropa ni amerika

    Tako je. Prodali so se izraelski ameriki. Dali so svoje ozemlje njihovi vojski.

   • tramal

    Ti bedaki kot jim ti praviš so prehiteli slovenijo sto km na uro.Oni strmo navzgor ,slovenija strmo navzdol.

 • Seveda želi vsak preživeti, ampak, če izr. Soros podtika probleme je pač vsem težko preživeti.

 • tarantela

  Tale možakar ne hodi v Evropo zaradi skrbi zanjo, ampak kot orožarski trgovec in tovarnar. Ponuja orožje, seveda za denar, ki ga bodo pobrali Američani. Čimveč bo ZDA prodala v EU, tem revnejši bodo tukaj ljudje.

  • Bravo za komentar!

  • karomio

   ti se razumeš na svetovno politiko, ko kraljević marko na frulico.

   • tarantela

    Po Tvojem hodi Trump v EU zaradi same globoke ljubezni do Evropejcev.

   • valentin

    Na kakšni osnovi kritiziraš komentatorja, ki je zapisal resnico, dejstvo. Naj ti zapišem še jaz, Trump je poslovnež in trgovec ter v zadnjem obdobju še predsednik ZDA, ki trguje z orožjem !

    • karomio

     To je tvoje nakladanje. Dokaze pokaži in ne šinfaj, kar na pamet.

     • valentin

      Kdo si, da zahtevaš od mene dokaze, če si slep in gluh !
      In definiraj šinfanje na pamet.

  • tarantela BRAVO za komentar!!!!! Čimveč bo ZDA prodala v EU, tem revnejši bodo tukaj ljudje.

  • Janez

   Ah !
   DAJ NO – PRETIRAVAŠ !
   EU “REVČKOM” KI NE OBVLAADAJO VODENJE DRŽAV !
   Ki
   PREVAŽAJO
   “HLODE S KOLESOM” – JE PA – JA. – TREBA POMAGATI ! A ne ? L.r. Janez KOMENDA

   P.S.
   TRUD EU POLITIKOV?

   http://www.mojvideo.com/video-dva-pijanca-in-hlod-za-crknit/bb2a95e79248486a5f6d

   • tarantela

    Najbrž nujno rabimo orožje, da se čimprej pobijemo med sabo. Rešitev za svetovno revščino lakoto in vse bolezni tega časa. Genialno!

    • valentin

     Za nekatere je trgovanje s smrtjo donosen business.

    • karomio

     Ukvarjaj se z ženskimi posli in ne mešaj se v politiko, ki jo ne razumeš, ja ?
     Bo šlo ?

   • karomio

    Pravilno sklepaš prijatelj.

 • Izraelska amerika želi prodajat orožje Evropi. O tem se gre. Evropejci tega nočemo.

 • valentin

  ZDA naj že enkrat preprosto dojamejo, da niso prvorazredni in da, nimajo pravice krojiti sveta po svoje, brez upoštevanja ostalih prebivalcev planeta Zemlja. lahko ozaveščajo, pomagajo z znanjem in tehnologijo, ki jo imajo, nikakor pa naj ne posiljujejo s svojo politiko, njihovim pojmovanjem demokracije, sreče, zadovoljstva in nadpovprečnim izčrpavanjem in onesnaževanjem planeta. Še je nekaj civilizacij v odročnih predelih zemlje, ki nimajo TV, PC-jev, mobilnih telefonov, se ne vozijo z avtomobili, ne letijo z Boeing-i, ne pijejo Coca Cole in ne jedo hamburgerjev, a so nadvse srečni in zadovoljni, nas ne potrebujejo, da jih bi jih mi osrečevali z našo “kramo” in balasti.

  • stop izraelski ameriki

   ZDA naj že enkrat tudi dojamejo, da je izraelski izvajalec. Na račun lastnih ameriških prebivalcev in tudi Evropi podtikajo probleme.

 • Slovenec

  Zadnji vzdihljaji starega imperija … prihaja nov.

 • ,

  On je pač povedal to kar so mu zapovedali izraelski šefi katerim nekoč krščanski ameriški narod mora služiti že leta in leta, na Bližnjem vzhodu ( ubijanje arabcev na arabskih domovih), ter doma ( v kongresu, v bankah). https://revisionisthistory.org/page1/files/page1_14.jpeg

 • if

  Trump: “Ključno vprašanje je torej, ali ima Zahod željo, da preživi?”

  Zelo aktualno vprašanje za Slovenijo in slovenstvo!

  Slovenstvo in Slovenija demokratično nimata možnosti preživeti, če bo levičasrski tip politike dobil še dva mandata.

  Ta hip je slovenstvo močno napadano iz vseh levičarskih topov po Kardeljevem načelu zapisanem v njegovi knjigi Razvoj slovenskega narodnega vprašanja: “Komunizem bo odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov.”

  Trumpovo naslovno stališče za Slovenijo ponazarjata dve dananšnji izjavi slovenskega delodajalca:
  “Ljudem iz BiH, ki delajo pri meni in imajo svoje otroke doma v BiH, RS plača 150 evrov po otroku, BiH 5 evrov po otroku.”
  “V mojem kraju živi družina sedmih otrok, mati Hrvatica ne dela, oče Albanec občasno. Živijo od sociale, slovenščine ne obvladajo, otroci dnevno razseljeni po celem kraju. Slovenija je ogožena.”

  • valentin

   To vprašanje je resno in aktualno.

 • Morala

  Zahodni politiki nimajo želje in ne jajc za preživetje! S tem pa tudi sami in njihovi otroci ( če jih imajo) ne bodo preživeli! Ker pa vladajo skoraj sami starci, jim je vseeno za zahod in namerno z migracijo iz BV in Afrike uničujejo Zahod!

  Se mi je pa zasmilil naš predsednik, ko je mislil pristopiti k Trumpu, ampak mu je preprečila Hrvatica! Pahor je zadrego skril z nasmeškom in se umaknil!

  • anzek

   Otroci so naša bodočnost. Tisti, ki jih nimajo, jim za prihodnost ni mar. Še več! Sovražijo vse, ki otroke imamo, zato tudi taka proti družinska politika!

   Evropski voditelji brez otrok:

   – Francija – Emmanuel Macron
   – United Kingdom – Theresa May
   – Scotland – Nicola Sturgeon
   – Italy – Paolo Gentiloni
   – Germany – Angela Merkel
   – Luxembourg – Xavier Bettel
   – Sweden – Stefan Lofven
   – Netherlands – Mark Rutte
   – European Commission – Jean-Claude Junker

   • RATATA

    Majo otroke, le da ne skrbijo zanje

 • Tanja Larsson

  https://www.youtube.com/watch?v=xMRlBSiumB8
  Koliko časa rabi za pot z Golega otoka do Lampeduse?

  • Krasna pesem! Hvala.

 • Hun

  Trump predatorji imajo se kako krvolocn apetit prezivetja

  • karomio

   Poglej se v ogledalo in ne trapaj neumnosti !

   • Hun

    zakaj? Trump naj pogleda da je na Vzhodu Evrope na obisku

   • valentin

    Bistri polž ! Tebi še ogledalo pobegne ne, da bi ga opazil.

 • Caetano

  Medtem ko so Poljaki Trumpa sprejeli dostojno in tako kot se zagre levičarski Nemci delajo štalo po Hamburgu. Antifa je res pravi projihadistični softcore terorizem na jeziku in v dejanjih!

  • Slovenka

   Vsak dela tisto, kar najbolje obvlada.

 • Olga

  Soočiti se bomo morali z zločini komunizma in zločince kaznovati na mednarodnem nivoju!

 • Ja gre se za dolar, ki ne bo preživel, če se svet pretežno obrne v trgovanje z nafto a alternativnih valutah in to se že dogaja. Drugače pa so ta Zahod skrivne združbe pokvarjencev, ki jih ne skrbi za ljudi, pač pa za nov najhujši suženjski red zgodovini. Ljudje, te stvari se dogajajo po tem scenariju in dokler nismo čipirani je še čas da se rešimo pred zlom, ki ga pripravljajo.

  • valentin

   In to je planirano, v ZDA je testno čipiranje že preteklost in zdaj je v izvajanju.
   ( podkožni implantant v velikosti buckine glavice )
   http://markom.watoc.org/2015/02/23/cipiranje-ljudi-v-zda-obvezno-v-eu-dovoljeno/

   • Ja vsem priporočam v branje. Na Švedskem so že našli kretene prostovoljce, ki jim vgrajujejo. Človeška omejenost je res lahko brezmejna; v smislu saj če jaz verjamem ali ne verjamem, potem ne more biti nič; Ja ne gre za to kar zdaj govorijo, gre za popolni nadzor nad ljudmi; tudi za nadzor nad življenjem. Tehnologija čipov omogoča ustavitev srca na ukaz.

    • valentin

     Zanimivo zakaj in kako se je polprevodniška tehnologija ( Ge, Se, Si ) začela razvijati po letu 1947, kajti prej smo poznali le vakumsko tehnologijo elektronk…

    • logika

     SVET ima ves čas enega antikrista šefa. Tudi sam ameriški predsednik jim je podrejen. https://revisionisthistory.org/page1/files/page1_14.jpeg

  • Bozz

   Ma to je vse ena gromozanska prevara…na viasat history je bil dokumentarec o Tesli, kjer so povedali (je že dolgo znano drugače), da bi lahko kamot imeli brezplačno elektriko, čisto zastonj energijo, s patenti Nikole Tesle, itd. ampak seveda tega oni na vrhu nočejo in potem se moramo ukvarjati z neko nafto, plinom, da premoga in drvi ne omenjam, itd… Smo v modernem srednjem veku.

   Do čipiranja bo pa prišlo, je prerokovano v Svetem pismu, najbolj oprani se pa že dajejo čipirati sedaj, ko še ni obvezno…

   Ampak po uvedbi ne bo prijetno za tiste, ki bodo sprejeli čip in vse ostalo (čaščenje zverine)…sodba nad narodi se bo takrat začela pospešeno odvijati. Prva čaša božjega srda bo doletela vse čipirance, od glave do pet bodo fasali boleče rane, in zelo možno je, da je vse to pogojevanje oz. pranje v filmih s tematiko zombijev in razno razne zaigrane zombi procesije širom sveta po vseh večjih mestih v zadnjih letih, dejansko to kar se bo zgodilo. Ameriški CDC je uradno izdal dokument v katerem svari pred zombi apokalipso…to je vse demonsko, oni točno vedo kaj prihaja.

   Pa kaj bi pisal, ljudje so slepi in spijo…

 • logika

  ŠEF od Amerike je šef nad celim svetom, profit mu je na 1 mestu,ne glede na ceno med ljudmi ! https://revisionisthistory.org/page1/files/page1_14.jpeg

  • Adolf Hitler

   Trumpf der Welt Führer!

 • tramal

  Je še nekaj normalnih ljudi .oz predsednikov Naprimer trump,duda ,orban Janša in morda še kdo.

 • janko

  Res je, kar pravi Trump, obramba in preživetje zahoda je odvisna od volje ljudi, vzor je Poljska. Nevarnost so migranti in domači levičarji (=gnoji)!
  Glede ruske zasedbe Krima pa naslednje. Svet je POZABIL, da je Krim bil ruski, pod Rusijo, ampak ga je Brežnjev kot predsednik Sovjetske zveze, Ukrajinec, podaril Ukrajini! Ne ve se točno zakaj, predvideva se, da kot nekakšno darilo svoji očetnjavi. Zato do neke mere razumem to potezo Rusov, da so si ga ” vzeli nazaj”, potem ko se je Ukrajina usmerila k EU.

  • Bozz

   Nekaj podobnega kot zgodba z nekoč našo Istro. Komunisti pač.

 • Adolf Hitler

  schwarz weiß rot bis zu dem Tod!

 • Adolf Hitler

  das ist kein Poland das ist mein Preußen

 • janko

  Protestniki torej OSVOBAJAJO Hanburg! Bravo naši! Mi smo tudi ponovno osvobodili Slovenijo, l. 88. Letos pa pravkar še enkrat, za nekaj ozemlja; “ma ko bi radio”….

 • tarantela

  V celofan zavita prodaja orožja, pardon, starega železja Evropi!

  • karomio

   zelo negativna osebnost si . Vedno ti ugrejo misli v napačno smer.

 • janko

  Trump: Ali ima zahod željo, da preživi?
  To je pravo vprašanje, najpomembnejše od vseh!! To! Nevarnost je nepredstavljivo velika.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!