Trupla pripadnikov Islamske države v Iraku postajajo hrana za pse

Foto: Twitter

Na plan so prišle fotografije iz na novo osvobojenega vzhodnega dela mesta Mosul, ki so razkrile trupla mrtvih borcev Islamske države, ki vidno razpadajo na cestah mesta.

Na bregovih reke Tigris, samo 600 metrov stran od aktivnih pozicij Islamske države, je mogoče videti, kako odpadna voda kaplja okrog razpadajočega trupla ob kanalizacijskem jašku. Seveda pa ta prizor predstavlja enega izmed mnogih, odkar so iraške posebne enote znatno napredovale proti bregu reke in prisilile teroriste v beg v zahodni del mesta Mosul, ki ga še vedno okupira Islamska država.

Divji psi in kokoši se prehranjujejo z ostanki teroristov
Eden izmed vojakov je izpostavil, da je na bližnjem polju na napihnjenem in okrvavljenem vojaku Islamske države opazil kokoši, saj so te lačne, ker jih kmetje že od začetka bojev niso nahranili in zato nimajo nobene hrane na voljo. “Te kokoši se prehranjujejo z ISIS-om, nato pa jih bo nekdo pojedel,” je povedal vojak in dodal, da je zaradi tega razloga nehal jesti perutnino.

Po mestu, ki je po navadi polno shiranih psov, je mogoče opaziti več zdravih psov, kar je posledica tega, da se ti prehranjujejo z mrtvimi ekstremisti. V enem izmed predelov, kjer so bile številne zgradbe porušene v koalicijskih zračnih napadih, je bilo mogoče opaziti leglo okroglih kužkov, ki se potikajo na območju zbombardirane mošeje, ki se nahaja nekaj metrov stran od dveh razpadajočih trupel. Nastale rane na enem izmed trupel so razkrile, da so se mladički prehranjevali z glavami teroristov.

“Naj jih psi pojedo, nam je vseeno,” je dejal vojak Khalid in dodal, da mu je v veselje videti, kako psi jedo teroriste. “To predstavlja normalno smrt za vsakega terorista, ki pride v Irak – tega bo pojedel pes.” Vztrajal je pri trditvi, da odgovornost za premik trupel ni na strani vojske, ampak mestnega sveta. “Ta trupla so tukaj že več kot teden dni, odkar je helikopter bombardiral njihov avtomobil, ti pa so iz avta pobegnili, na poti do mošeje pa so bili bombardirani in ubiti.” Po besedah Khalida je bila mošeja uporabljena kot baza Islamske države, v kateri naj bi med drugim pridigal voditelj Islamske države Abu Bakr al-Baghdadi.

Drug vojak z imenom Ashraf je dejal, da trupla na tleh služijo kot opozorilo borcem Islamske države in njihovim podpornikom, med katerimi so številni, ki so si po osvoboditvi večjega dela mesta pobrili svoje brade in odrezali svoje lase z namenom, da bi se lažje pomešali med ostale civiliste. Odkrili so, da so se številni borci Islamske države pred usmrtitvijo skrivali tudi v podzemnih tunelih in na strehah hiš, ki so se nahajali v novo osvobojenih predelih mesta.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Eden izmed policistov Zvezne policije je izpostavil, da se v drugem predelu mesta na tleh nahaja truplo 15-letnega mladega moškega, ki ga je ubil policist po tem, ko je ta ubil drugega policista, ki je na podlagi prijave poskušal ugotoviti, ali se na strehi res nahaja terorist iz skupine Islamska država, ko pa je tja prispel, ga je ta ustrelil. “Njegovo truplo smo za nekaj ur obesili z bližnjega droga, zato da so lahko vsi videli, kaj se zgodi, če si borec Islamske države. Mogoče se zdi čudno, ampak sam to vidim kot maščevanje za tisto, kar so oni naredili ljudem v Mosulu.” Prepričan je, da tisto, kar so naredili s truplom, ni bilo nič slabega, saj bo to opozorilo tistim teroristom, ki se še naprej skrivajo.

V okolici trupel se velikokrat igrajo majhni otroci. 13-letni deček Ali, ki je zaradi teroristov izgubil oba starša in postal sirota, je glede trupla povedal, da gre za umazanega človeka, ki smrdi. “Slabo mi je, ko ga gledam, ampak on predstavlja Islamsko državo, ki želi uničiti svet.” Poleg tega je dodal, da se veseli, da bo mestna šola ponovno odprla svoja vrata.

Foto: epa

Foto: epa

Islamska država poskušala iz otrok narediti ekstremiste
V šolah, ki so bile pod nadzorom Islamske države, so učenci uporabljali učbenike, ki imajo na vsaki strani simbol pištole. 11-letni Mohammed je pojasnil, da je sovražil šolo, ki je bila pod nadzorom Islamske države. “Imeli so svoje lastne učbenike, ki so na vsaki strani imeli podobo kalašnika, polno pa je bilo tudi podob bomb.” Povedal je, da so številni otroci prenehali obiskovati šolo po tem, ko so jih začeli učitelji siliti v to, da začnejo po pouku obiskovati mošeje, ki so bile pod nadzorom teroristične skupine.

Drugi deček z imenom Ra’ad je opisal, da so bili on in njegovi prijatelji sposobni le tri dni prenašati srhljivo poučevanje s strani Islamske države. “Prvi dan so nam v roke dali učbenike v obliki slik za matematiko, v katerih so se nahajali izračuni z naslednjima primeroma: en naboj plus dva naboja je enako trem nabojem in en samomorilski napadalec plus pet samomorilskih napadalcev je enako šestim samomorilskim napadalcem.” Povedal je, da so jim drugi dan v roke potisnili različne vrste orožja in jih učili, kako z njim ravnati in kako z njim streljati. “Tretji dan so s seboj prinesli lutke in nože in nam pokazali, kako lutkam odrezati glavo. Ko smo se ob tem začeli smejati, so nas udarili, kar je bilo res grozljivo. Po tako groznem dnevu smo se odločili, da ne gremo več v šolo.”

Večina otrok iz Mosula je zadnji dve leti in pol preživela doma, dan pa so preživeli tako, da so se igrali na ulicah ali delali s svojimi očeti. Ampak tudi takrat niso bili imuni na teror Islamske države. 15-letni Abdul, ki je skupaj z očetom prodajal cigarete, je povedal, da je prodaja le-teh predstavljala veliko tveganje, saj je kajenje v samooklicanem kalifatu prepovedano. “Ko so me prvič ujeli, so me 36-krat pretepli s kravjim repom, drugič pa so naju z očetom spravili za rešetke.” Povedal je, da je v zaporu lahko videl, kako so enega zapornika zažgali, in dodal, da je bilo to naravnost grozljivo.

Foto: epa

Foto: epa

V Mosulu je mogoče povsod videti sledove terorja Islamske države. Poslikave teroristične organizacije so še vedno vidne na stenah, v okviru katerih skrajneži razglašajo, da so na poti v Rim in grozijo lokalnemu prebivalstvu s smrtjo, v primeru, če ti ne bodo plačali ‘zakata’ – islamskega davka, ki je namenjen dobrodelnim organizacijam. Zunaj vrtcev in šol pa je mogoče opaziti, kako imajo liki iz risank prekrite obraze, saj so ti s strani teroristov prepovedani.

Iraške oborožene sile so oktobra sprožile ofenzivo z namenom, da osvobodijo Mosul, pred nedavnim so s pomočjo zaveznikov osvobodili vzhodni del mesta. V načrtu pa je tudi ofenziva zahodnega dela Mosula na drugem bregu reke Tigris.

N. Ž.

 • rubec

  Tudi psi se učijo matematike. En briket plus en briket sta dva briketa. Žal sta oba le narisana.

  • Peter

   Nerodno je tudi to, da je duša tega stvora preusmerjena iz nebes in stran od 72 čakajočih brhkih devic.
   Kaj bojo pa zdej, reve, no.
   Bojo na tumpeka počakale, mogoče bo z njim kej, hihihi…

   • indijanka

    Rubec mi je obljubil, da posname film. Sicer je enominutno vlogo namenil džoniju, ampak po moje, je pisana na kožo tumpeku.

  • tasilo

   “En jedel briket in en jedel briket sta dva jedel briketa,” je napisal znameniti arabski pisec Ibn Zankari.

   • indijanka

    Zelo moder zapis. Odkriva vzroke vojne. Zakaj dva poskušata najprej jesti istega, če sta na voljo dva.

    • tasilo

     Emmm … pravzaprav sem mislil, takole, noo, da moramo za naše drage in dobrodošle brate tero … khm … tali … emmm … musulmane prilagoditi vse klasično slovensko leposlovje. Naj se vendar počutijo kot doma!

     (cf.: »Jedna jédelj pomaranča in jedna jédel pomaranča sta dve jédelj pomaranči!« In učiteljica me je postavila v kot. – Ivan Cankar, Moje življenje)

     Ampak hvalalahu, od naju dveh si vsaj Ti modra. Jaz sem bolj cinik. Sem dostikrat v šoli stal v kotu.

     • indijanka

      Predvsem sem ženska in tako ljubko si besede postavil v moj kontekst, da se nisem mogla upreti skušnjavi. Včasih si želim, da bi bila tudi sama bolj cinična. Ostrejša.

     • tasilo

      V istem stavku ženska, ljubko, postaviti, ne moči upreti se skušnjavi. Kako subliminalo zapeljivo ti tole leži, hi hi!

      Saj ostra znaš biti, če tako nanese. — Cinizem je pa prirojena telesna okvara, za katero še niso odkrili zdravila; stanje v kotu ne hasne prav nič! Po drugi plati pa je cinizem ena najvišjih oblik humorja. Dvorezen meč, blagoslov in prekletstvo. Vrhunski ciniki imajo to čudovito lastnost, da se vrhunskega cinizma znebijo ob najneprimernejšem času.

      Aja, med perjatl(c)e!

     • indijanka

      :) zardela sem . To s prijatlji je dobra ideja. Po Freudovi teoriji Ledene gore so besede le del komunikacije. Majhen del. Sama preostali del pripišem vedno občutenju. Zato se cinizmu skritem v humor, najprej nasmejim, potem pa ga vzamem za dobronamerno šolo. Indijanka sem :). Zato se trudim slediti vsebini v vseh sferah življenja. Nekateri tu me uvrščajo med naivne tepke. Tudi to je prirojeno in neozdravljivo.

  • tzt

   Vsaj psi ne stradajo. Odcejenih halal prigrizkov na cesti kolkr hočeš.

 • gušto

  uf, tule pa mi želodec protestira…..

 • Kat Wilson

  No, jaz sem vesela da kokoši in psi končno nekaj jedo. To, da jejo IS teroriste pa je itak moja večna želja. Otroci pa se mi smilijo, ampak sedaj jim bo boljše, vsaj ta gamad jih ne bo pretepala z kravjimi repi.

 • luckyss

  Pač ne bodo v nebesih obdelovali devic, ampak bodo njih “osrečevala” pseta..
  V tem ne vidim nič spornega..

 • janez zorman

  Svoji k svojim. Nema milosti. Spomnite se, kako v imenu svojega boga učijo otroke moriti novinarje in zapornike. Zaradi mene jih lahko predelajo v ribjo hrano.

  • KAPIBARA

   Ne.. ribe jemo tudi ta normalni..

 • Olga

  Srhljivo! Terorizem je treba v kali zatreti in vse vpletene kaznovati! Vsi izmi (komunizem, nacizem, fašizem, islamizem) bazirajo na zatiranju in ustrahovanju drugače mislečih! Za sabo puščajo razdejanje in smrt! Vidimo tudi neskončno trpljenje najmlajših – otrok, ki smo jih dolžni zaščititi, ščitijo jih tudi mednarodne konvencije!??? Svet je kaznoval fašizem in nacizem, zdaj sta na vrsti komunizem in islamizem! Njune žrtve gredo v miljarde!

  • luckyss

   Se strinjam s tabo…seveda si pozabila na ekstremni kapitalizem, ki trenutno večini Slovencev zagotavlja zgolj golo preživetje..

   • Olga

    To je tovarišijski kapitalizem foruma 21, ki ni kapitalizem, ampak kraja našega prigaranega premoženja!Tatove je treba spraviti v zapor! Poglejte normalne kapitalisticne drzave, na primer Avstrijo! Imeli smo enako izhodišče pred vojno, komunizem nas je spravil na kolena! Torej Kučan!

    • luckyss

     No, torej se je ta forum 21 razširil po celem svetu..;))
     Sicer pa ni bilo nič bolje, ko je pri nas vladala SDS , pa so bile takrat krave še debele..
     Torej tudi zate velja, da ima človek širši razgled brez strankarskih plašnic…

     • Olga

      Ja, levicarstvo brez dela in odgovornosti, kjer imajo vsi enake pravice, se je razpadlo po svetu kot rak in nas uničuje!
      Nimam nobenih plašnic! Vem, da človek živi od dela in rezultatov svojega dela in ima tudi pravico odločati, kam ta denar gre! Torej transparentnost! Vsak človek ima pravico do miru, varnosti in svobode!
      “Krave so bile debele”, ker je SDS namenila denar, ki bi ga sicer pokradle Kučanove levičarske hobotnice, ljudem! Zato pa tudi taka gonja proti Janši!!!!
      Levičarji imajo v tujini nekaj Slovenskih proračunov!???? Kdo ima denar v “skladih”, ki kupujejo “Slovensko srebrnino”??

     • luckyss

      “ker je SDS namenila denar, ki bi ga sicer pokradle Kučanove levičarske hobotnice, ljudem!”
      Ta je še posebej dobra….ljudje tega obdarovanja niso občutili, razen “žlahta” seveda :))

     • tramal

      Tup si ko mazga.Stokrat se ti je že razložilo kako dobro nam je šlo pod Janšano in ti še kar bluziš svoje komunistične fore.

     • Olga

      Zvišali so penzijo za četrtino! Dogovorili so se s sindikati in se uskladili! Otroci so dobili brezplačne malice, drugi otrok je imel vrtec zastonj….. davek od dobička so znižali!!!!

  • Fogglof Tunnek

   Dva odgovora mam za tebe: 1) Tota vojska ki pušča trupla po ulicah, ki dopušča ta gnus ni nič boljša od ISIS-a…ves ta islamski gnoj je isti !!!

   2) Napisala si… (komunizem, nacizem, fašizem, islamizem)… jas pa še dodajam… katolicizem in janšizem !!!

   • if

    Dodajate izme, tvorite nesmisle, ker ste nesmisel!

    • Fogglof Tunnek

     ifizem je tudi gnoj…

   • Steiermark

    Daj tunek, pridruži se svojim “bratom” v njihovi borbi, za uničenje zahodne civilizacije – človeštva in tam kokodakaj naprej! Zelo mi je žal za Ljudi, ki živijo na teh groznih območjih, pod terorjem teh islamskih pošasti in nazadnje jim še zastrupljajo njihovo okolje z razpadajočimi pošastmi in njihovim smradom! Torej tunek, pojdi urno tja, ter se pridruži svojim islamistom in se skupno podajte v čiščenje ozemlja in zbiranje razpadajočih islamskih teroristov ter se urno podajte v beg ali pa kar skupinski samomor, kdo ve, če vas resnično , na onem svetu ne čaka po 70 devic – koz……

    • Peter

     A zdej bo pa ozemlje čistil pa še enga portala ne more, se prej userje, hihihi…

   • Olga

    Komunizem, nacizen, fašizem, islamizem so državno podprti zločinski sistemi! Katoliška vera je v Sloveniji kolikor vem, ločena od države in na vas ne vpliva! Si želite šariata?
    Janez Janša pa je predsednik demokratične stranke in zelo cenjen v svetu! Doma ga režimski mediji blatinjo, vemo zakaj!
    Vaši argumenti ne zdržijo!

   • Janez

    Bedak Fugl

   • Steiermark

    ti trotl nimaš kaj za dodajat, ker nimaš kje vzeti – tvoja glava je prazna, srce tudi, imaš pa v izobilju sovražtva do avtohtonih v Sloveniji, po vrhu še Kristjanov! Daj, raje ga zopet malo srkni in zaspi, za drugo itak nisi! Šmarnica vedno deluje ….

 • Silka

  Kakšna civilizacija, takšna dejanja. Od osvoboditeljev ali poražencev ni pričakovati nič drugega. Vsi so muslimani. “Braćo moja uboga, jebe jedan drugoga”

  • KAPIBARA

   Maš prav..
   Komunjare so jih vsaj v rudnike in jame “pokopali”..

   • Olga

    Saj so jih tudi ISLAMISTI! Njihovo “humanost” bomo šele odkrivali, tako kot v Sloveniji!

 • Peter

  O tumpek se je javil.
  Reda ni na tem portalu, nobenega reda, tumpek, no.
  Kaj boš naredil? Saj si naredil že red na mladini, delu, dnevniku in kurah, ga boš pa ja na tem portalu, ki ga noben ne jemlje resno, no, hihihi…

 • Hun

  razmere v demokraciji…

 • Antonius

  Človek realnih in praktičnih razmišljanj se more spraševati, s čim neki šerijatarski isisovci strežejo alahovim junfercam, ker najbolj pomembnega orodja niso utegnili vzeli s seboj.
  Slike, od okoliških psov napol požrtih isisovcev bi obvezno morale viseti okoli mošej, da bi njihovi verniki videli resnico, ki jim jo imami lažejo.

 • Prihajam Slovenija

  Kaj drugega si niti ne zaslužijo, svinje mi morali tja nagnati, jih bi hitro mumificirale v svojem želodcu.

 • plamen100

  ma nobene skode ni za te smrdljive bradate izmecke, le nekam malo jih je.

  • Steiermark

   Bodo jih morali poiskati po Evropi…..

 • Caetano

  Irak je pod vplivom šiitskih fundamentalistov že dolgo. Prav je sicer, da preženejo IS, ker je le-ta še bolj ekspanziven in nevaren. Vendar seveda vse skupaj ni kaj prida. Edino Kurdi, ti pa so malo drugačni…

  • Olga

   Oni so vzeli v zaščito tudi kristjane!

   • Caetano

    Kurdi res, da.

   • Steiermark

    Saj kurdi vendar tudi so, večinsko, Kristjani in ne muslimani. Zato pa gredo tako na živce tistemu kozjej…… erdoganu, ki jih iztreblja, kjer jih more!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!