V Belgiji nov teroristični napad – napadalec zabodel dva policista, enega v trebuh in drugega v vrat

Foto: EPA

V Belgiji se je zgodil nov napad, za katerega sumijo, da za njim stojijo teroristi. Tokrat je bila tarča blizu železniške postaje.

Blizu železniške postaje v Bruslju je prišlo do napada na dva policista. Neuradno je en moški napadalec enega policista zabodel v želodec, drugega pa v vrat. Belgijski tožilci preiskujejo napad na policista kot teroristični napad, zaprli so tudi železniško postajo in jo pregledali, ali je morda kje podtaknjena bomba.

Napad naj bi se natančneje zgodil na glavni prometni cesti v Schaerbeeku, ki je znana kot “leglo džihada”. Daily Mail poroča, da je policija osumljenca ustrelila v nogo in ga aretirala. Tiskovni predstavnik zveznega tožilca, Eric Van Der Sypt, pa je sporočil, da “imamo razlog za domnevo, da je napad povezan s terorizmom.”

Ulica Schaerbeek je postala sinonim za terorizem, ko so trije džihadisti uporabili neko razpadajoče stanovanje v soseski kot zatočišče, kjer so v miru pripravljali bombe, ki so jih nato razstrelili na letališču in na podzemnih železniških postajah v Bruslju 22. marca letos.

Osumljenec je poskušal pobegniti, enemu od policistov je v boju zlomil nos
Belgijski medij Libre Belgique poroča, da je moški napadalec enega od policistov zabodel v želodec, drugega pa v vrat. Na srečo nihče od njiju ni v smrtni nevarnosti. Osumljenec je po napadu poskušal pobegniti, vendar ga je opazila druga policijska patrulja in ga ustrelila v nogo. Omenjeni belgijski medij še poroča, da naj bi osumljenec v boju zlomil nos enemu od policistov.

Trenutno se v Bruslju mudijo predstavniki 70 držav in 25 mednarodnih organizacij, saj poteka velika konferenca o Afganistanu. Med drugim sta v Bruslju tudi ameriški državni sekretar John Kerry in generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-Moon.

Po napadu na policista so pregledali železniško postajo in njeno ožjo okolico, če je morda kje podtaknjena bomba. Zaradi preiskave je prišlo do velikih zamud, kljub preiskavi pa policija ni odkrila ničesar sumljivega.

Sicer pa je bila ista železniška postaja evakuirana že pred dvema dnema, ko so policisti raziskovali sumljiv paket, ki so ga našli v avtomobilu, parkiranemu v bližini postaje.

M. S.

 • dob

  Pribac bi reku da ni najdu nč za posilt, pa je bil mal slabe volje.

  • if

   Pribac?
   Znajrazrednež po kriteriju demokratičnosti!

 • Kučko pod pručko

  A je kaj novega o Četrtorazrednem???

 • cornusmas

  Mimogrede….je danes Turk res postal 5-razredni,A.Guterres pa novi GS?Džizs,kisli bodo frisi.

  • domovina mili dom

   Ne vpraši, kako bodo komiji sedaj olepševali dogodek.
   -Važno je sodelovati, ne zmagati. (na račun davkoplačevalcev)
   -Poskrbel je za promocijo Slovenije.
   Ni za reči, da ga na letališču pričaka harmonika, v Jankovič gradu pa oder s kulturniki Bolšoj teatra.

 • domovina mili dom

  A se še niso naučili policisti, da se probleme teroristov rešuje iz razdalje, skoz rore.

 • Antonius

  Človeka kar zona po hrbtu spreleti in pri testisih stisne, da se ni ‘györköševi, ‘cerarju, ‘erjavcu ali pa ‘katićevi kaj konkretnega zgodilo.
  Že tako ima slovenski metropolit ‘küčan težave s pomanjkanjem nenadomestljivih kadrov.

  ‘türk je pa menda končno izdelal četrti razred in danes padel v petega.
  Na, kako malo rabi človek, da za skromno veselje, zelo staro in zaprašeno flašo Whisky-a odpre.

 • Olga

  Za napad na policiste bi morala država uvesti najostrejše kazni! Kdaj bodo samozaverovani politiki dojeli, kaj se dogaja?!

  • dež

   Ko nekdo štihne 2 policista in enemu zlomi nos bi človek pričakoval, da njuni (njihovi) kolegi ne streljajo v noge. Jaz bi spraznil pol saržerja.

   • Olga

    +++++++++++ jaz tudi!

   • novaknovak

    v zdeželi demokracije bi policaju sam nož pokazal, pa bi dobil ducat unč svinca…tu pa ga nekaj ujčkajo. majke mi, ta evropa gre res v 3pm

 • if

  Po današnjem glasovnju bo generalni sekretar Portugalec.

  Prejšnje glasovanje za 4. mesto Danila Türka:
  ZA 7, PROTI 5, BREZ MNENJA 3.

  Današnje, zadnje, je dokončno umestilo Portugalca. Danilo Türk je bil danes ovrednoten takole:
  ZA 5, PROTI 8, BREZ MNENJA 2.

  • Olga

   Mogoče lahko kandidira še za vratarja?

   • if

    ZA:15!

   • tohuvabohu

    Božidar Novak pravi, da bi lahko pasel pingvine na Antarktiki.

 • samsara

  Ubošček je bežal pred grozotami vojne vihre v njegovi puščavi, tu v EU pa sta se spravila nanj dva hudobna policista.
  Pa tako lepo bi lahko obogatili in oplemenitili Evropo…
  Upam, da mu bodo, ko ga najdejo, lepo oskrbeli rano in mu dodelili primerno odškodnino za telesne in duševne muke. Hiša, avto, vse ostalo zastonj, vključno s haremom, enih petih zavitih v rjuhe. Bežal, pa je najbrž ker je še pod vtisom grozot vojne in vcepljenega strahu pred uniformami in tujci.

 • samotoje

  Tile Belgijci imajo sila pestro življenje. Sirene tulijo, policisti šibajo gor in dol, narod ne upa iz hiš itd. Evropske popestritve rjovejo Alah akbar, streljajo, zabadajo z noži in zganjajo nasilje nad domačin. Kot v risanki. Pri nas je pravi dolgčas. Islamski vsiljivci se kopajo v morju, mali vsiljivci hodijo (še) v šolo; skratka, zaostajamo na celi črti. Glede na stanje v Belgiji, Franciji, na Švedskem in še kje bo tudi pri nas kmalu življenje bolj vznemirljivo. Vsi bomo v dobri formi, če nič drugega, ko bomo v strahu za življenje dirjali na varno.

  • Krtača17

   Kaj češ, še na vzhodu nas imajo za nerazvite. Samo naši politiki nas prepričujejo kako se imamo fino.

 • Novakec1

  Tale Nova24TV se je že prelevila v Nova24kur, že brišejo komentarje?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!