V Belgiji nov teroristični napad – napadalec zabodel dva policista, enega v trebuh in drugega v vrat

Foto: EPA

V Belgiji se je zgodil nov napad, za katerega sumijo, da za njim stojijo teroristi. Tokrat je bila tarča blizu železniške postaje.

Blizu železniške postaje v Bruslju je prišlo do napada na dva policista. Neuradno je en moški napadalec enega policista zabodel v želodec, drugega pa v vrat. Belgijski tožilci preiskujejo napad na policista kot teroristični napad, zaprli so tudi železniško postajo in jo pregledali, ali je morda kje podtaknjena bomba.

Napad naj bi se natančneje zgodil na glavni prometni cesti v Schaerbeeku, ki je znana kot “leglo džihada”. Daily Mail poroča, da je policija osumljenca ustrelila v nogo in ga aretirala. Tiskovni predstavnik zveznega tožilca, Eric Van Der Sypt, pa je sporočil, da “imamo razlog za domnevo, da je napad povezan s terorizmom.”

Ulica Schaerbeek je postala sinonim za terorizem, ko so trije džihadisti uporabili neko razpadajoče stanovanje v soseski kot zatočišče, kjer so v miru pripravljali bombe, ki so jih nato razstrelili na letališču in na podzemnih železniških postajah v Bruslju 22. marca letos.

Osumljenec je poskušal pobegniti, enemu od policistov je v boju zlomil nos
Belgijski medij Libre Belgique poroča, da je moški napadalec enega od policistov zabodel v želodec, drugega pa v vrat. Na srečo nihče od njiju ni v smrtni nevarnosti. Osumljenec je po napadu poskušal pobegniti, vendar ga je opazila druga policijska patrulja in ga ustrelila v nogo. Omenjeni belgijski medij še poroča, da naj bi osumljenec v boju zlomil nos enemu od policistov.

Trenutno se v Bruslju mudijo predstavniki 70 držav in 25 mednarodnih organizacij, saj poteka velika konferenca o Afganistanu. Med drugim sta v Bruslju tudi ameriški državni sekretar John Kerry in generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-Moon.

Po napadu na policista so pregledali železniško postajo in njeno ožjo okolico, če je morda kje podtaknjena bomba. Zaradi preiskave je prišlo do velikih zamud, kljub preiskavi pa policija ni odkrila ničesar sumljivega.

Sicer pa je bila ista železniška postaja evakuirana že pred dvema dnema, ko so policisti raziskovali sumljiv paket, ki so ga našli v avtomobilu, parkiranemu v bližini postaje.

M. S.