V Londonu kislina postala novo orožje nečloveških kriminalcev

Dva moška na motorjih sta včeraj po ulicah Londona z namenom kraje izvedla pet napadov s kislino. Napadi so se vrstili približno med pol enajsto in pol dvanajsto uro zvečer na prometnejših ulicah Londona: Stoke Newington, Hackney in Islington. Dve žrtvi napada sta utrpeli poškodbe, ki bodo za vedno spremenili njuni življenji. Policijska služba Scotland Yard je aretirala najstnika, osumljenega sodelovanja pri tem grozovitem kriminalnem dejanju. Obtožen je povzročitve telesnih poškodb in ropa. Drugi osumljenec je še na begu. Število napadov s kislinami se je v Londonu od leta 2010 kar podvojilo. 

Policisti so bili o prvem napadu obveščeni ob 22:25. Ko so prispeli na kraj nesreče, do ulice Hackney Road, so našli tam 32-letnega moškega z opeklinami na obrazu. Storilca naj bi se na motorju ustavila poleg žrtve, ki je prav tako bila na motorju, eden od osumljenih ga je z jedko snovjo polil po obrazu, medtem ko mu je drugi zasegel motor. Priča je bila Sarah Cobbold, ki je dogajanje opazovala iz svojega stanovanja. Posnetek spiranja prve žrtve z ogromno količino vode se je znašel na Twitterju.

Le 20 minut za prvim napadom pa se je na ulici Upper Street v Islingtonu zgodil drugi napad  z enakim sredstvom in enakim motivom. Žrtev so reševalci odpeljali v bolnišnico. Strokovnjaki pravijo, da je kislina postala vse pogostejše sredstvo oziroma orožje, ker je na dosegu, saj jo lahko vsakdo dobi v katerikoli trgovini za stroje in jo lahko poseduje povsem legalno.

Foto: Youtube

Naslednji napad s kislino se je zgodil ob 23:05 na ulici Shoreditch High Street. Žrtev napada je bil moški, ki sicer po poročanju policije ni utrpel težjih in življenjsko nevarnih poškodb. 15 minut pozneje sta storilca spet napadla, tokrat na ulici Cazenove Road in za vedno spremenila življenje moškemu, ki je utrpel hude opekline na obrazu.

Žrtev zadnjega napada, ki se je zgodil ob 11:37 na ulici Chatsworth Road, je bil motorist, prav tako polit s korozivno tekočino, ki sta mu storilca ukradla še motorno kolo in je v bolnišnico prišel kar sam, druge pa so pripeljali z rešilnimi avtomobili.

Pridržan osumljenec je samo nekaj dni prej že izvedel napad z jedko snovjo
Policisti zadevo še preiskujejo. Novinarji pa so dobili informacijo, da je bil aretiran moški le nekaj dni pred povezanimi napadi na sodišču, in sicer zaradi obtožbe za napad s kislino na 21-letno Resham Khan, ki je po poklicu model in je ravno na ta dan praznovala rojstni dan, ter na njenega bratranca, 37-letnega Jameela Muhktarja. Zakaj sodišče 24-letnega Johna Tomlina ni pridržalo in s tem preprečilo napadov, ni znano.

Foto: Youtube

Eden izmed večjih napadov s kislino v Londonu letos pa se je zgodil na velikonočni ponedeljek v nočnem klubu na vzhodu Londona. Dve žrtvi napada sta delno oslepeli, drugi pa so nesrečo preživeli z manjšimi poškodbami. Za napad je bil obtožen Arthur Collins, nekdanji partner znane televizijske osebnosti Ferne McCann.

N. Š.

  • Zgornji

    HVALA VAM , VODITELJI ZA TE ČUDOVITE MIGRANTSKE MUSLIMANSKE UVOŽENE IZRODKE !!! ! !!! RES TE DOBRI, NI KAJ OPOREKAT !!! ! !!! ŠE VEČ TAKIH RABIMO, … OBOJIH, … SAMO NE POTEM JAMRAT KO SE BO TO DOGAJALO VAŠIM OTROKOM IN VAŠIM STARŠEM !!! ! !!! HVALA ZA RAZUMEVANJE !!! ! !!!
    KOZLI POKVARJENI BOLANI SPREVRŽENI ZLOBNI IDIOTSKI ZABITI BUTASTI HINAVSKI … !!! ! !!!

  • Yolbe

    Dokler se s takimi kriminalci dela v rokavicah bo tako, uvest je treba smrtno kazen, prisilno delo….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!