V osrednjem delu Italije so se spet večkrat zatresla tla

Foto: epa

Potres z magnitudo 5,3 po Richterjevi lestvici je okrog desete ure zjutraj prizadel osrednji del Italije, do sedaj pa še ni podatkov o materialni škodi ali poškodevancih. Uro kasneje je Apeninski polotok zatresel še drug potres z močjo 5,4, poroča hrvaški Index.

Ameriški geološki inštitut je povedal, da je imel potres z magnitudo 5,3 epicenter 104 kilometre severovzhodno od Rima in le sedem kilometrov stran od mesta Amatrice, ki ga je avgusta lani prizadel močan potres, v katerem je življenje izgubilo 300 ljudi.

Samo deset minut kasneje je tretji potres z močjo 5,6 po Richterjevi lestvici zatresel osrednjo Italijo z epicenterom, ki se nahaja 23 kilometrov od mesta L ‘Aquili. V tej regiji je bilo zabeleženih več kot 45.000 popotresnih sunkov, v zadnjih šestintridesetih letih je bil med najmočnejšimi tisti oktobrski z magnitudo 6,6. 

Foto: epa

Foto: epa

Potres so čutili tudi na Hrvaškem
Hrvaški seizmološki zavod poroča, da je bilo mogoče potres čutiti tudi na Hrvaškem, predvsem v obalnem delu države in na višjih nadstropjih stavb. Ta potres je nadaljevanje povečane seizmološke aktivnosti, ki se je avgusta pričela na področju Amatrice–Norcia.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!