V samomorilskem napadu v Bagdadu 15 mrtvih in 29 ranjenih

Foto: EPA

V šiitskem delu Bagdada se je danes razstrelil bombni samomorilski napadalec. V napadu je bilo ubitih najmanj 15 ljudi, več kot 29 ljudi pa je bilo ranjenih. Odgovornost za napad je že prevzela skrajna teroristična organizacija Islamska država.

V izjavi so borci Islamske države dejali, da so bili tarča tega napada vojaki in pro-vladne milice v tem okrožju Bagdada. Džihadistična skupina IS sicer redno izvaja teroristične napade v Iraku, večinoma pa so žrtve pripadniki šiitske večine, ki jih islamisti obravnavajo kot krivoverce.

Islamska država v Iraku zelo aktivna
Pred mesecem dni je tako samomorilski napadalec v centralnem okraju Bagdada Karradi, v nakupovalnem centru, pobil 292 ljudi, poroča AFP. Islamska država je prevzela tudi odgovornost za napad na šiitsko svetišče v mestu Balad, kjer je življenje izgubilo 40 ljudi.

Islamska država pa se, od svoje bliskovite širitve leta 2014, vedno bolj seseda sama vase. Iraška vojska je islamiste pregnala iz večine svojega ozemlja. V rokah IS je ostalo le še mesto Mosul, na katerega pa iraške oblasti pripravljajo ofenzivo.

A. R.

  • Caetano

    Včeraj pa je IS pobila 80 šiitov v Afganistanu. Glavno, da jim dajemo ”prostor pod soncem” tudi v multikulti EU mar ne?!

  • Balkica

    Svet postaja ena sama morija. Vsak dan znova slišimo o novem napadu, o novih smrtnih žrtvah. Vprašam se, ali bo kdaj tega konec? Ali bo kdo ugnal te krvoločne primitivce? Bodo na koncu pokončali tudi sami sebe?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!