V švedski pokrajini Jämtland kljub nasilju, ki ga povzročajo migrantske tolpe, želijo še več migrantov kot jim jih je dodelila vlada

Foto: epa

Vsakomur, ki ni imun na poročanje o kriminalu in incidentih, ki ga migranti povzročajo na Švedskem, je jasno, da slednji tja niso prispeli z namenom, da se zlijejo z okolico in se privadijo evropskemu načinu življenja. Iz tega razloga se večina državljanov prisotnosti le teh v njihovi okolici izogiba, vendar pa obstajajo tudi tisti predeli Švedske, kjer si želijo več migrantov, kot jim jih je dodelila švedska vlada. 

Kljub temu, da je pokrajina Jämtland velika, mesto Östersund predstavlja edino mesto, ki je 24. po vrsti glede na poseljenost. Ker je v zadnjem času opazen trend izsiljevanja iz območja, se je upravni odbor Jämtlanda domislil, da bi težavo rešili tako, da bi tja naselili čim več migrantov, ki bi nadomestili švedsko prebivalstvo, ki je v upadu. Zaradi tega prepričanja zdaj po navedbah Speise iščejo možne načine, da bi podvojili število migrantov v regiji glede na število, kot jim ga je določila vlada.

Jämtland je zgodovinska pokrajina v središču Švedske, ki meji na Härjedalen in Medelpad na jugu, Ångermanland na vzhodu, Lapland na severu in Trøndelag na zahodu. Pokriva površino 34.009 kvadratnih kilometrov, kar predstavlja 8,3 odstotke celotne površine švedskega ozemlja.

Svenska Dagbladet poroča, da so v Jämtlandu zelo frustrirani nad dejstvom, ker so dobili manj migrantov kot jih v resnici želijo, zato so se odločili, da bodo zaobšli zakon. Za primerjavo. Število prosilcev za azil se je v regiji zmanjšalo iz 964 ljudi leta 2015 na 237 leta 2016, kar je vodilo v proteste v osmih občinah.

Verjamejo, da bo več migrantov rešilo njihove težave
Jenny Edlund iz upravnega odbora v Jämtlandu je povedala, da so mnoge občine obupane zaradi zmanjšanja števila migrantov, za kar je okrivila navodila, ki jih je sprejela vlada. Ta določajo, da mora vsaka občina na Švedskem sprejeti migrante, ki so zaprosili za azil in so razporejeni po celotni Švedski, včasih pa lahko to pomeni, da se njihovo število ponekod tudi zmanjša.

Jämtland (Foto: Printscreen/YouTube)

Edlundova meni, da je razlog za manjše število dodeljenih migrantov v tem, ker je območje redko poseljeno. Vendar verjame, da bi se uradna statistika lahko spremenila, če bi dobili zadostno število migrantov, ki bi nadomestili “izginule” Švede. “Zaradi priseljevanja smo končno začeli opazovati pozitiven trend naraščanja števila prebivalstva, zato bomo skušali najti način, da prejmemo dvakrat več migrantov kot so nam jih dodelili.” 

Videti je, da v tem predelu Švedske verjamejo, da bo glavna težava rešena s preselitvijo prišlekov, a očitno je, da se sploh ne zavedajo, da bodo ti s seboj prinesli tudi kopico ostalih težav. Žal se pri nekaterih obrestuje le učenje na lastnih napakah, upamo lahko, da takrat ne bo prepozno.

N. Ž.

 • Novakec1

  Bi rekel da so tam v vladi že kozjejebci, in velja šeriatsko pravo.

 • slosin

  A je to za verjet, al je pa to ‘fake news’….?

 • šmentanamuha

  Ni problema, jim lahko še naše šeriatarje gor pošljemo. Cmero, zmigaj se!

  • Franc Šink

   Nee on računa na Kočevsko.

   • šmentanamuha

    Kočevsko?

    • Franc Šink

     Zemlja inkognita.

     • šmentanamuha

      Kam pa bodo šli medvedi?

     • Franc Šink

      Naj živijo med njimi.

 • šmentanamuha

  Evo, kam pripelje seksualna dekadenca.
  https://matrixworldhr.com/2017/02/07/psihopatsko-drustvo-zatire-muzevn

  Pa kera bo dala takmu?

 • daresi

  Debilno! V tem je najbrž latentno nagnjenje k mazohizmu.

 • neny

  Nova nameravate kaj ukrepati preko vaših poslanec ali samo prepisovati.. -;)…

 • Opazovalec

  Vsa tale alter-resnična pisarija o propadanju Švedske je en prazen q..c. Slab teden dni sem bil na dopustu s Švedi, pa nič ne vedo o propadanju države zaradi migrantov, niti ne o ekstremnem kriminalu (Malmö ima po Novi bojda visoko stopnjo ubojev, kar je sicer nekoliko res, ampak še vedno 10x manjšo kot kakšen Chicago) in o tem da policija dviguje roke, kaj šele o pričakovanem napadu Rusije na Švedsko (Nova je vdsaj tako povzela Speisa.com), kar bi seveda pomenilo tudi invazijo Finske, o čemer pa kolegi Finci tudi niso prav nič vedeli. Dajte ga že enkrat nehat SRAT ali pa se preimenujte v “Nova 24 TV, v službi barona Münchousna”.

  • Dragan Krstič

   Opazovalec, tebe ne bom prepričeval, ker je škoda vsake besede zate. Tistega ki dvomi o nasilju muslimanov na Švedskem naj v brskalnik vpiše: muslim riots in Sweden in si ogleda video posnetke o divjanju teh hord. Ker pa njihova policija ne ukrepa se bo nasilje stopnjevalo iz meseca v mesec.

   • neny

    ja je veliko za pogledat, in kaj delajo potem v Bruslju?

   • Opazovalec

    Preljubi Draga, iskalnik (Google) ti bo podal takšen rezultat kot ga želiš, viri bodo pa isto sranje, različito pakovanje, kot je naprime Speisa.com odkoder ta televizija v službi alter-resnice najpogosteje jemlje novice. Sem napisal, da sem se družil z več Švedi skoraj en teden in nobeden ni vedel nič o strašnih neredih in razpadanju Švedske. Seveda, če pa verjameš, je pa tudi zemlja lahko ploščata, kljub nespornim dokazom da ni tako. Poišči si na internetu ustrezne strani. tale TV tudi navaja grožnje Ruske vojske Švedski (kakšen teden nazaj), pa tudi noben Finec nič ni vedel o kakšni kakšni vojni nevarnosti, pa so bili med njimi tudi rezervisti slavne Finske armade, http://puolustusvoimat.fi/etusivu.

    • Dragan Krstič

     Opazovalec, a te je šele theflatearthsociety podučil da Zemlja ni ploščata. No zdaj veš.

     • Opazovalec

      Dragan Krstić, linke do strani, ki se ukvarjajo s ploščato zemljo, sem ti podal, da boš vedel da obstaja na internetu cel kup bedarij, vključno Speisa.com, vir neresničnih novic par excellence.

    • Franc Novak 1979

     A si se družilz njimi v prdmestjih Malmo-ja ali Stockholma, ali pa kje na Sredozemlju, kjer so šli delat na ladji Aquarius (GI) in Golfo Azzuro (PA), ki že spet krožita pred libijsko obalo, oddaljena okoli 18 milj https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:13/centery:35/zoom:8 in bosta kao našla begunce na morju. Vsaka plovba s Sicilije in nazaj je 500 milj, kdo to plača? In zakaj grejo tako “random” na položaj pred libijsko obalo. Naj nekdo prestreže pogovore vseh na teh barkah oz. pogleda naloge za plovbo, saj niso turistične ladje.

   • Opazovalec

    Dragan, ko tako verjameš vsemu, kar ti servira Google (hudič točno ve, kakšen rezultat si želiš, pomni poskus s teenagerco) ti predlagam, da se izobraziš tudi v teoriji ploščate zemlje. ker predvidevam da težko poiščeš merodajne vire ti serviram povezavo do družbe Flat Earth Society, https://theflatearthsociety.org/home/, pa recimo priporočam še stran https://en.wikipedia.org/wiki/Modern_flat_Earth_societies pa še nekaj na bukovemksihtu, https://www.facebook.com/FlatEarthToday/

  • samotoje

   Jaz ti pa kar iz lastnih izkušenj povem, da je slika Švedske še lepa glede na realno stanje. In nič ni le nekoliko res, večina je zelo res. Švedi, ki sedijo v svojih četrtih, hodijo v svoje službe, v svoje vikendice, tega pač nočejo videti. Švedska je pokvarjenka z dvema obrazoma. Moj dober prijatelj Nils, policijski inšpektor v Helsingborgu , bo pustil službo in se izselil v Avstralijo. Pravi, da ne more več. Samo tja je treba iti, pogledati v prave konce mest, znati jezik, poznati domačine in je vse jasno. Zato pravim- pustimo Švedsko, Švedske ni več- nam mora iti za Slovenijo.

   • neny

    Mislim da je res.

   • Švedi so po domače pustili buhtelnom, da jih vodijo in si naslikali prihodnost v šeriatu.

  • rubec

   Na dopustu si bil s švedi? Normalno da o politiki nimajo pojma saj pedre zanima čisto nekaj drugega. Zato pa ko si se zjutraj mačkast spraševal zakaj te boli rt verjetno tudi niso imeli pojma, kaj?

   • traktor

    Eh, če je pa mislu, da ga boli zarad Uniona.

   • Opazovalec

    rubec, če bi ti bil dedec in pol, bi se kaj ukvarjal s športom in pretekel v 6 dnevih kakšnih 240 km križem po naši domovinit prenekateri Slovenec in številni tujci. Ko boš sposoben kaj takšnega, in ne boš razmišljal iz dneva v dan o jutranjem mačku in bolečinah v riti, se pa oglasi, do takrat pa ne osiraj severnjakov!

    • rubec

     Saj to sem tudi rekel. Švedi so bili kaveljci ti pa slovenska korenina še posebno zato ker si jih zdržal. Zmagovita kombinacija. Stavim da so ti predlagali da se čimprej zopet snidete.

    • Jefferson Vendski

     240 km v 6 dnevih? Pha, naš rubec to zmore v enem dopoldnevu, če ga posediš v keson od pickupa in zraven en sodček močeradovca. Kako pa misliš da je bilo lani poleti, ko sva ga z dobom peljala na izlet v Kumrovec, še Lolita je bla zraven. Potem je našel titejevo nogo in se z njo drl “zdej sem pa desc in pol!”

     • rubec

      HAHAHAHA

 • Franc Šink

  Pokrajina je tam neprijazna Niti ni čudno da se avtohtoni Prebivalci izseljujejo.Večina jih je živela(živi) od socialnih transferjev.Da tudi Švedska ima “zabite”kraje.

 • Olga

  Tako kot v Velenju, ko dela Kontič proti volji občanov?
  Miloš Njegoslav Milović in žena Ana Milović ( prijatelj in poslovni partner Zorana Jankovića) bosta mimo volje občanov oddala hišo za 150 NEZAKONITIH migrantov!!???

 • neny

 • Unikatna

  Vsepovsod si zatiskajo oči!

  V Nemčiji si Turek želi svoje šole, tudi pri nas bodo dobili turško-muslimansko OŠ.

  • neny

   tudi pri nas bodo dobili turško-muslimansko OŠ.
   ?

  • Rožle

   Danilo je bil vedno en velik požeruh ….

   • Unikatna

    Nemci so rekli, da ne…pri nas bodo pa še financirali iz državne blagajne…Zakaj pa Romom ne zgradijo šole!?

 • Razocarana

  Seveda da so občinski veljaki za to da dobijo migrante, saj za vsakega migranta dobijo sredstva iz države in njihovi prijatelji (in verjetno tudi sami) bodo lahko na veliko začeli služiti z dajanjem svojih prostorov v najem tem migrantom, pa z dostavo obrokov, pa z ponudbo varnostnih storitev, ipd, medtem pa jih za varnost občanov briga, saj sami verjetno živijo v varnovanih sosedskah, kamor migranti (za enkrat ko je še dovolj drugih bolj dosegljivih žrtev) niti slučajno ne zaidejo.

 • Dragan Krstič

  Sprehajalec, lepo od tebe da poveš o dopustovanju s Švedi in da oni nič ne vedo o divjanju muslimanskih hord na Švedskem. Zgleda da so vsi video posnetki na Googlu fake in lažnivi, vsaj po tvoji logiki. Zgleda, da še nisi bil nikoli v muslimanski državi s šeriatskim pravom, pa ne veš kaj so ljudje iz teh držav. Če pa še vedno dvomiš si poglej posnetke pod: muslim riots in Malmoe.

  • rubec

   Ta je opazovalec. Pamet Sprehajalca je zanj nekaj nedosegljivega.

 • bojan

  kozjerebarija švedom paše

 • hle

  Najpomembnejšega niste napisali koliko državnega in evropskega denarja prinese vsak znanstvenik z jutrovega nekaj podobnega se dogaja tudi pri nas ko želi vlada občinam ponudit dvojno povprečnino za vsakega roma

  • neny

   Ja ponujajo visoke najemnine vsem najemnikom že kar lep čas. Desni so pa tiho, malo pokritizirajo, pomagati nam tako ne morejo.

 • rubec

  Na švedskem očitno rase neka posebna gljiva ki jo ostali svet niti ne pozna. Mešanica heroina kokaina posušenih mačjih jeter ter dolenjski šnopc zgleda proti njej kot malo bolj močne kamilice.

  • indijanka

   Vidiš Rubec, nas skrbi, da so Švedsko preplavili migranti, Švedi pa načrtujejo kako bi jih ugrabljali drug drugemu in ustanavljali kamelje farme. Kaj če bi mi tem revežem naše prodali?

   • rubec

    Ne postavljaj mi tako zapletenih vprašanj ker sem sredi dela. Moja naslednja pesnitev bo taka da bo Petrarca izpadel kot en drugorazredni hokejist.

    • indijanka

     :) rada prebiram pesmi, še rajš te motim pri delu. Odločitev sploh ni bila težka.

     • rubec

      Evo 1:0 zate

     • indijanka

      punca sem, včasih je težko, posebej pri šahu ampak zmago vedno prepustim, ponavadi pa vsaj vem kaj in zakaj igram..tuki se mi pa ne sanja..si mislu binarno dvojko

 • tarantela

  Glede na vse “novice”, ki jih preberem na portalu, lahko sklepam, da je pol EU razsute, naseljene z migranti in prav tako pol žensk posiljenih. pišuka, bom valjar pripravla.

  • moon

   Ko bo to tvoja hčerka (posiljena), boš kar naenkrat misilia drugače! Reality bites….

 • Olga

  Kdo bo pa delal za parazite?

 • Antonius

  Z državami, ki svoje probleme rešujejo z naselitvijo novih problemov, mora biti nekaj hudo narobe.
  Švedska, Francija, Nemčija, Belgija, Nizozemska, Italija, Slovenija, Avstrija, …., so domine, ki jih po vrsti rušijo šeriatarji.
  Slovenci smo na državni proslavi Prešerna v arabščini že poslušali. Cerarjeva koalicija nam je pripravila nepozabni proslavni večer.
  Še dobro, da sem že v letih, mi vsaj vsega bolečega sranja ne bo treba spremljati.

 • xtc

  Bebci so resna težava;sploh pa križani z ocilisti alias komunisti:

 • plamen100

  prav ogabno se to bere, pa kaj je s temi bebavimi svedi????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!