V zračnem napadu, usmerjenem proti Islamski državi, umrle tudi družine skrajnežev

Foto: epa/YouTube

V zavezniškem zračnem napadu, usmerjenem proti dejavnostim skrajnih džihadistov, je bilo ubitih tudi najmanj 35 civilistov, med katerimi so bili družinski člani borcev zloglasne teroristične skupine Islamska država. Do napada je prišlo v vzhodnem sirskem mestu al-Mayadin, ki je pod nadzorom skrajnežev.

Tiskovni predstavnik koalicije pod vodstvom ZDA, ki se bojuje proti Islamski državi, je javno potrdil, da so zavezniške sile izvedle napade 25. in 26. maja. V dveh dneh zračnega bombardiranja je bilo po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice, ki ima sedež v Veliki Britaniji, ubitih skupno 50 ljudi.

V bloku so živele družine džihadistov
Prebivalci mesta so po navedbah Expressa pred napadom videli poizvedovalno letalo in bojna letala, ki so krožila po zraku in nato napadla dve stavbi, od katerih je bila ena štirinadstropni blok, v katerem so živele sirske in maroške družine borcev Islamske države.

Foto: YouTube

Islamska država tako v Siriji kot tudi v Iraku izgublja ozemlja, zato se je veliko borcev, ki so se umaknili iz drugih bojišč, začelo zbirati v okolici Evfrata. Koalicija pod vodstvom ZDA poudarja, da je v času zračnih napadov previdna in se izogiba civilnim žrtvam ter preiskuje vse primere, o katerih se poroča, da je do njih prišlo.

N. Ž.

 • Bastian

  Prav nobene škode, kvečjemu so uničili gnezda zalege.

 • Smrt Janšizmu in Janšistom

  Hhahahahahahahahahahahah 35 Civilistov. Bravo res “resnčna številka”. so američani umorili 104 ljudi med večjim številom otroke.

  • if

   Ste tudi vi iz RTV SLO?
   Vaš nick zrcali v ogledalu!

   • stajerc5

    Ti tudi poznas ta njegov hahaha…!?

  • garfi

   koga hočeš ti umoriti “SMRT Janšizmu in Janšistom” ?

   • A tebe tudi prime da bi ga prišvasal z dvojno dozo,.

    • garfi

     če bi kaj pomagalo
     gre se jim samo za koristi in korita in nič drugega
     in to v milijardah

  • Buksl ali butl kaj se lepše sliši?..

  • Morala

   Čudno, da te že ni odpeljala policija, takšen nick kot imaš!! Veliko si upaš in to kar javno!! Sram te bodi!!!

 • garfi

  enako kot troll spodaj levaška rtv bluzi o otrocih
  teroristi se podpirajo
  v odmeve so zopet privlekli FDV komunajzarja beblerja , ki je napadal nato kot da smo jugoslavija in ruska republika

 • sprehajalec

  Seveda se o teh žrtvah napadov poroča, ker jih pokrivajo Zahodni mediji. Nič pa ne boš zasledil o napadih Ruskih in Asadovih sil, ki jih pokrivajo ruski mediji. Tam seveda ni žrtev, so samo cilji.

  Že videna zgodba, ki jo venomer znova ponavljajo levičarji. Vsi danes vemo za Guernico in bombandiranje, ki so ga izvedle nacistične sile takrat v Španiji. Čez dve leti, so Sovjetska letala bombandirala Helsinke v Zimski vojni. Tako kot Guernica povsem nezaščitene. Moskovska Pravda je takrat pročala, da sovjetska letala odmetavajo kruh na Helsinke lačnim finskim proletarcem in ne bombe. To zgodbo so potem povzeli vsi levičarji takratnega sveta.

  • stajerc5

   Rusi so tudi po morski poti veckrat poiskusili in se vedno opekli! Tiste obrambene otocke pred Helsinki si je res vredno pogledati.

 • Ryuk

  Nekateri radi izenačujejo take vojaške napade z terorističnim v Manchestru, češ “mi njih in oni nas nazaj”. Prav nobene podobnosti: zahodnjaške vojske ciljajo na VOJAŠKE tarče. Če tamkajšni džihadisti uporabljajo civiliste za živi ščit, je seveda velika verjetnost, da bodo tudi civilne žrtve.; Teroristi v Manchestru so si pa za cilj vzeli civiliste, ne vojaških objektov. Tukaj je razlika.

  • stajerc5

   Podobno nasim rdecim pezdetom. Najlazje je ubijati neoborozene kmete in delavce!

 • črnaovca

  Ste že videli terorista v uniformi, takoj ko odvrže orožje je civilist, tam imajo tudi otroci orožje, torej koga so dejansko ubili

 • Clemen J.

  Se pravi zadetek v polno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!