[Video] Tako so v Braziliji na političnem shodu zabodli konservativnega predsedniškega kandidata Jaira Bolsonaroja

Brazilski konservativni predsedniški kandidat Jair Bolsonaro (vir: twitter)

V četrtek popoldne so na političnem shodu zabodli brazilskega predsedniškega kandidata, ki trenutno vodi v anketah pred volitvami. Poskus atentata so ujeli na videu.

Jair Bolsonaro je brazilski senator, ki je volivcem dobro poznan po svojem boju proti korupciji v državi ter kampanji za vrednote tradicionalne družine. Bolsonaro se je po poročanju Breitbara udeležil političnega shoda v Minas Geraisu v jugovzhodni Braziliji, kjer ga je množica podpornikov nosila, ko ga je neznanec zabodel v trebuh.

Njegovi telesni stražarji so ga nemudoma pospremili iz množice, prejel je nujno medicinsko pomoč. Bolsonaro je v času napada nosil neprebojni jopič, ki pa ščiti pred kroglami, in ne vbodi. Rana naj bi bila po trditvah članov ožjega Bolsonarovega kroga površinska, zaradi česar so izrazili upanje, da si bo predsedniški kandidat uspel opomoči in bo nadaljeval s predsedniško kampanjo.

Samo površinska rana
Njegov sin Flavio Bolsonaro, ki se trenutno poteguje za senatorski sedež, je preko Twitterja sporočil, da je njegov oče potrdil, da je njegovemu napadalcu spodletelo, da bi ga resno poškodoval. “Hvala Bogu je bila (rana) zgolj površinska in je dobro. Upam, da boste molili za nas!”

Policija je na kraju dogodka prijela 40-letnega Adelia Bispa de Oliveiro, ki je osumljen poskusa atentata. Levičarski kandidati so obsodili napad. Bolsonaro je že več mesecev v močnem vodstvu pred preostalimi predsedniškimi kandidati. Po zadnjih anketah ima Bolsonaro 22-odstotno podporo med volivci. Sledi mu levičarska okoljevarstvenica Marina Silva z 12 odstotki.

Bolsonaro se je na začetku predsedniške kampanje osredotočil na pridobivanje glasov kristjanov z močno protilevičarsko retoriko in zagovarjanjem vrednot tradicionalne družine. Ko so zaradi korupcije nekdanjega predsednika države in kandidata levičarske Delavske stranke Luiza Inácia Lulo da Silvo obsodili na deset let zaporne kazni in kasneje kazen še zvišali, je Bolsonaro napovedal še oster boj proti korupciji. Obljubil je, da bo izboljšal stanje brazilske ekonomije in se boril proti nasilnim levičarjem, zaradi česar so bili do njega kritični levičarji po svetu.

Ivan Šokić

 • šmentanamuha

  Tako pa demokracijo razumejo v Južni Ameriki …

 • ZatonMesecnikov

  #Tako so v Braziliji na političnem shodu zabodli konservativnega predsedniškega kandidata Jaira Bolsonaroja#

  Če levičar ali pomoči potreben zabode klerofašista, gre za obrambo civlizacijskih vrednot (Luka Polmesec, Zbrana dela, Rdeča knjižica, Ljubljana 2018)

 • Steiermark

  Levaki pač nemorejo iz svoje kože: najprej diskreditacija, nato, če ta na pomaga, pa tudi likvidacija! Čisto po vzoru njihovih prednikov in marxizmu

 • Mimoidoči

  Pri nas pa po rokah nosijo levičarje, pa četudi so iz države ukradli 75-200 milijard eur in jih imajo spravljene v davčnih oazah. Potem pa hočejo davke navijat, ki bi najbolj prizadeli srednji sloj in male ljudi, da bi jih ponovno izkoristili za revolucijo, medtem ko se delajo lepe v Tarči (Doktore Vatovec), banda.

  http://donmarkom.blog/2014/03/15/izbrisali-tudi-tisoce-slovencev-75-milijard-pa-pokradli-v-davcne-oaze-slovenija-danes/

  “75 politično tajkunskih pokradenih milijard pa na varnem v davčnih oazah

  Naši levo desni politiki pa niso brisali zgolj Izbrisane, temveč v 23 letih očitno zelo uspešno tudi milijarde. Naše milijarde. Milijarde, katere smo ustvarjali državljani, tudi Izbrisani. 75 naših milijard. Najmanj toliko.

  In danes nam govorijo, da ni denarja. Ni več denarja za socialo, šolstvo, zdravstvo. Ni več denarja za plače, niti minimalne. Ni več denarja za nič. In razlagajo, da ga kmalu tudi za nič ne bo več.

  Ampak revizorska hiša Oliver Wyman, ki je opravljala tudi obremenitvene teste naših, slovenskih bank, je pokazala kje je med ostalim naš denar, naše milijarde, ki bi nas danes rešile v trenutku.

  Podatki namreč nesporno dokazujejo, da so v vseh teh letih te politično tajkunske pokradene milijarde shranjene v davčnih oazah.

  To je na posvetu našega državnega sveta, z naslovom – “Kako vrniti denar, ki je bil iz Slovenije odnesen v tujino?”, razgalil predstavnik revizorske hiše, ki je izvajala stresne teste naših, slovenskih bank, James S. Henry, ki je ob tej priložnosti že kar predrzno povprašal naše parlamentarce :
  “Zakaj v Sloveniji uporabljate storitve podjetja, ki ima sedež v eni izmed davčnih oaz ?”

  Neverjetno, ampak namesto odgovora na to vprašanje, kakor tudi pokradenih 75 milijardah, so se naši levo desni parlamentarci zavili v molk, zanikal ni nihče, le viceguverner Banke Slovenije Janez Fabjan je prijavil, da je 75 pokradenih milijard v davčne oaze mogoče pretirano, a zanikal tega početja on obstoja tam skritih milijard ni.”

  • Ana Job

   Prav imaš. Namesto Šiška bi morali mesca zapreti, ker s svojimi nazadnjaskimi idejami deluje proti državi in proti gospodarstvu.

 • Jožef

  Ja z čem pa ga je pikno. Vse skupaj izgleda malo zaigrano, tudi če bi mu zagnal svinčnik bi bil resno poškodovan. Antentator z gumjastim nožem. Vse za promocijo in vsaka reklama je dobra.

 • rart123art1

  LOOL ︁T︁ha︁︁n︁k︁s︁ Br︁︁o︁o︁!︁! I︁’︁ve f︁o︁︁un︁d th︁︁er︁e︁e m︁︁y T︁e︁︁a︁c︁he︁r Na︁︁ke︁d ! ︁Haa︁ha︁a︁h︁

  • mbarev1941

   ︁H︁a︁h︁a︁a︁h lu︁c︁k︁y d︁u︁d︁e︁

 • Wqx Htr

  se vid kdo je fašist!!! levičarji seveda!!!!

 • Olga2345

  Tako ravnajo “miroljubni” levičarji, Antifa teroristi! VSloveniji se levičarji s širjenjem sovraštva in poskusom utišanje zdrave pameti, “borijo” za “mir” (uvoz nezakonitih migrantov, svojih potencialnih volivcev in NWO)!

 • xtc

  Tako je prav levičarje v arest in na prisilno delo pa še one zraven ,da jih redno mažejo,da ne zahrđajo.

 • xtc

  Grozljivo je kaj se kažre od ZDA,J Amerike in EU,kaj so levičarji Komunisti pripravljeni storiti-potopitev države,genocid,umor,laži,podtikanja,deskrititiranja itd in le to ,da bi od mrtvih obudili agendo,ki je že nič kolikokrat neslavno propadla ravno zaradi naravnoekonomskih zakonitosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!