Viktor Orban: Prihajajoče evropske parlamentarne volitve bodo o boju za vrednote in kulture

Foto: epa

Madžarski premier Viktor Orban je na forumu v madžarskem Kötcseju povedal, da bodo prihajajoče parlamentarne volitve potekale v borbi za vrednote in kulture. “Veliko je v igri,” je prepričan največji branitelj Evrope.

Na zasebnem forumu, ki ga stranka Fidesz pripravi vsako leto za svoje člane in intelektualce, je Orban povedal, da so priložnosti Madžarske obsežne, vendar pa so obenem tudi velike grožnje, sploh v obliki migracij.

Orban je izpostavil volitve v Avstriji in Italiji, saj se je tam pokazalo, da medtem ko obstajajo sile, ki spodbujajo migracije in večkulturnost, pa obstajajo tudi tisti, ki so proti migraciji in dajejo prednost krščanstvu. Bruselj, ki predstavlja globalno kulturo priseljevanja, je oslabil Evropsko unijo in ni mogel ustaviti brexita.

Predsednik madžarske vlade je še dejal, da so Madžari dali veliko priložnost svoji vladi in da je le-ta dobila “moč, da jih zastopa. Predstavljamo našo prihodnost v Evropi in Evropski uniji, vendar Madžarska je najprej za nas”. S tem je ponovil, da je interes Madžarske varovanje nacionalne suverenosti in enakopravnosti narodov Evrope. “Imamo svojo domovino in svojo državo in nikomur je ne bomo dali,” je odločen Orban.

M. S.

 • Slovenka

  Zelo dobro. Tudi v Sloveniji zgodba še ni napisana do konca. Novembra nas čakajo lokalne in naslednje leto evropske volitve. Dela za zavedne Slovenke in Slovence ne bo zmanjkalo.

 • xtc

  Dejstvo je ,da je Orban tokrat pravilno napovedal oster zabrat EU v desno in pospravo z Junckerji ipd debili,da bo temu tako govori v prid tudi to ,da bodo ZDA podprle Evropsko desno opcijo da se okrepi,kar je zelo pomembno.
  Dejstvo je,da je vojna vse bližje in da bodo morali EU narodi braniti same sebe pred invazijo in kot tudi počistiti z izdajalci v lastnih vrstah,ki uničujejo Evropo.
  Definitivno pa bodo morali Evropski Judje,kot EU desnica strniti vrste v obrambi EU ne glede na ceno kakršna bo,če bomo hoteli preživeti,kot civilizacija.

 • Olga2345

  Bravo Orban! Jasnovidno in resnično!
  Izredno pomembno je, koga pošljemo v evropski parlament! Kar poglejmo skorumpirano Fajonko, Vajgla, Kardeljevega vnuka, tudi Peterleta, konje zrušil SKD! Izdajalci delujejo proti Sloveniji in v prid uvozu divjaških hord in rušenju Slovenije! Sramotna je tudi blokada poimenovanja dvorane po gospodu Pučniku! Sramotno je rušenje makedonske desne vlade s pomočjo Fajonke, Vajgla in Žbogarja!

 • Olga2345

  Imamo že 5000 divjakov (prosilcev za azil), ki so s pomočjo Cerarja NEZAKONITO VDRLI v državo! Vsak dan prihajajo novi! Stroški gredo v desetine miljonov!!!!

 • Mihilus

  Evropejci bodo vedno težje pričakujemo avtoritarnega voditelja, ki bo opravil s skorumpiranim sistemom. V sistemu sicer lahko menjamo oblastnike vendar pa je sistem poleg sistemske korupcije vzpostavil tabuje, ki onemogočajo pogovarjanje o problemih (sovražni govor) kaj šele njihovo reševanje. Če bi se slučajno našel kakršenkoli državnik, ki bi si drznil dregniti v te tabuje bi se nanj vršil neznonski mednarodni pritisk in vo kolikor jim nebi podlegel tudi mednarodna intervencija za odstranitev. Da naštejem nekaj teh tabujev:

  -enakost spolov. Ženske in moški smo lahko enakovredni vendar pa je trenutna politika vsiljene enakosti v tradicionalno moških domenah (spolne kvote v politiki) zelo uničujoča

  -anti-rasizem. Prav tako kot moški in ženske si tudi rase niso identične. Pri temu niti ni pomembno ali je katera boljša ali slabša, čeprav je glede na smer migracijskega toka to več kot očitno. Bistveno je, da nismo enaki in da multikulturalizem bo privedel do katastrofalnih posledic

  -anti-semitizem. Židje so trenutno sveta bitja katere je prepovedano kritizirati iz kakršnih koli razlogov. Je prejšnji teden neki nemški novinar vprašal ali je 6.000.000 sveta številka in takoj dobil odgovor – izgubil službo. Mislim, da je dobil svoj odgovor. Krščanstvo, ki je v zatonu je nadomestila religija holokavsa. Ima vse primerljive elemente: boga (židovsko ljudstvo), mučenike (6.000.000), svetnike (Anna Frank, Elie Wiesel), temlje (holokavst muzeji), neizpodbitna doktrina o kateri je prepovedano dvomiti (6.000.000 in nikoli ne pozabi), hudiča (Hitlerja), heretike (revizionisti), in pa izvirni greh (biti rojen z belo kožo)

  Dokler se ne bomo mogli pošteno pogovoriti o teh stvareh ne bo rešitve. Tudi Orban se pridno podreja tem tabujem in s takim odnosom ne bo nobene rešitve.

 • pajot

  Vse bolj se mi dozdeva,da je napočil čas kralja Matjaža alias Matije Korvina,ki je bil madžarski kralj. Domnevam,da se mu je brada ravnokar sedemkrat ovila in da že vstaja iz stoletnega spanca.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!