100 novih delovnih mest za inženirje, konstrukterje, razvojnike in delavce v proizvodnji

Datum:

Ste inženir, varilec, konstruktor, razvojnik, tržnik ali preprosto delavec v proizvodnji? Imate ideje, kako izboljšati prezračevanje v prostorih in bivanja v Evropi ali preprosto druge podjetniške ideje? V celjskem okolišu bo MIK Celje v okviru novega Inštituta dr. Petra Novaka omogočil nove priložnosti ter karierni razvoj za start-upe, mlada podjetja, mlade, proizvodne delavce in že uveljavljene posameznike v okviru Razvojnega centra, Inštituta dr. Petra Novaka in podjetja prezračevalnih MIKrovent, kjer bo hkrati omogočil okolje za snovanje novih idej in produktov. V sklopu tega že deluje tovarna dvocevnih lokalnih prezračevalnih sistemov MIKrovent, ki je v celoti plod slovenskega razvoja in znanja. Prav tako bodo na Inštitutu še povečali razvojne kapacitete, prototipne delavnice in zagnali večjo in še izboljšano testno komoro, podobno kot jo imajo že sedaj. V njej ustvarjajo različne klimatske pogoje in s tem simulirajo vse podnebne lokacije po svetu.

Nova proizvodnja bo postavljena do spomladi prihodnje leto, ob tem pa bodo objavili nove zaposlitvene oglase za posameznike, ki bi jih veselilo delo v proizvodnji, razvoju, trženju ali terenu. Imajo tudi snemalni studio, vsakemu zainteresiranemu, katerega vizija se sklada z vizijo Inštituta, pa bo na voljo mentor. Inovativni prezračevalni sistem je zaščiten v 148 državah sveta, s čimer skrbijo za pravilno prezračevanje njihovih oken. Prisotni so na Kitajskem, v Nemčiji, Avstriji, Švici, severni Italiji, državah bivše Sovjetske zveze, Azerbajdžanu, Iranu, Katarju in drugje.

Generalnega direktorja MIK Celje Francija Pliberška med drugim veseli, da je lahko gostil dijake Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije, ki so lahko začutili MIKov podjetniški duh. “Moj namen je bil ne le deliti njihovo delovno okolje, ampak tudi poudariti priložnosti, ki jih imajo pred seboj in jih seznaniti z možnostjo zaposlitve,” je dejal. Njihovi zaposleni so kot del družine in so med drugim sodelovali pri snemanju filma Šepet metulja, ki širi obzorja in empatijo ter podira rekorde gledanosti. Pliberšek je med drugim tudi povabil svoje zaposlene na izlet v Himalajo, kjer so obiskali najvišje gore sveta. V prihodnje si tako želijo še naprej širiti dobre prakse mentoriranja mladih, izobraževati in ozaveščati, kaj lahko ekipa mladih in zagnanih ustvarjalcev naredi s pravimi mentorji.

Ukvarjajo se tudi z dobrodelnostjo do otrok. V sklopu 18. MIKove karavane otroškega smeha so za teden dni na morje odpeljali 100 otrok iz koroške, celjske regije in Obsotelja. V vseh letih so s svojim družbeno-odgovornim delovanjem poletne počitnice omogočili več kot 2100 otrokom iz socialno šibkih družin. Otroci, stari med šest in 14 let, lahko vsako leto preživijo tedenske počitnice na Debelem rtiču. Za pestro zabavo in bogato izkušnjo otrok skrbi kar 10 vzgojiteljev in pedagoški vodja, ki pripravijo raznolik program dejavnosti. “Eden od ciljev MIKove karavane otroškega smeha je tudi ozaveščanje javnosti o pomenu pomoči socialno šibkejšim in spodbujanje slovenskega zasebnega gospodarstva k podobnim projektom,” poudarja Pliberšek. Prav tako so že pet let del zgodbe Delovna akcija, s katero pomagajo ljudem po celi Sloveniji pri prenovi njihovega doma.

Direktorica podjetja prezračevalnih naprav MIKrovent in Inštituta dr. Petra Novaka Branka Viltužnik daje poseben pomen kakovosti bivanja ljudi, zato želijo v tej smeri delovati še naprej. Inštitut je največji tovrstni v regiji in se raziskovalno ter celostno ukvarja s kakovostjo bivanja doma, v pisarnah, šolah, domovih za starejše in drugod. »Hkrati pa bomo vsem, ki imajo ta znanja, omogočili, da jih razvijejo in skupaj prispevajo, da bomo vsi kakovostno bivali tako doma kot tudi v pisarni in drugod,« je sklenila

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....