16-letna muslimanka policistki prerezala vrat in dobila šest let zapora. Razlog: počutila se je zafrustrirano, ker se ni smela pridružiti IS V Siriji

Datum:

Komaj 16-letna muslimanska šolarka je policistki prerezala grlo, saj je v njej prepoznala “glavnega krivca”, ker se ni mogla pridružiti Islamski državi v Siriji. Obsojena je zaradi podpiranja terorizma v Nemčiji.
Tožilci so zahtevali šest let zapora za mladoletno muslimanko, ki jo je obsedla skrajna teroristična skupina Islamska država. 16-letnica je namreč policistki prerezala vrat, ko jo je ta ustavila pri rednem pregledu. Policistka je skoraj umrla in je po čudežu preživela napad 16-letne muslimanke, ki po poreklu izvira Maroka.

Britanski mediji so se o 16-letnici razpisali le kot o Safii S. Ta je bila ta teden obsojena poskusa umora in podpore tuji teroristični organizaciji. 

Poleg Safie S. je bil obtožen tudi 19-letni Mohamad Hasan K., ki je vedel za načrte 16-letnice, a načrtovanega napada na policistko ni prijavil. Zanj tožilci zahtevajo tri leta za zapahi. Mohamad je sicer nemško-sirske nacionalnosti.

Ko je Safia z nožem napadla policistko, je imela 15 let. Daily Mail poroča, da je iz svoje obleke lanskega februarja potegnila nož in ga zapičila v policistko, ko jo je ta ustavila med rutinsko policijsko kontrolo na glavni železniški postaji. Policisti so najstnico pridržali, ta pa jim je razkrila, da se je nad policistko znesla, ker je bila razočarana, saj ni mogla priti v Sirijo, kjer bi se lahko udeležila boja s svojimi džihadističnimi idoli.

“Napadalka je bila ledeno hladna”
Sojenje je, ker je Safia še mladoletna, potekalo za zaprtimi vrati, tožilci pa so poudarili, da je bila “motivirana s strani članov IS v Siriji, da stori to dejanje.” Pričali pa so tudi policisti, ki so povedali: “Policistka jo je vljudno prosila, naj z osebno izkaznico potrdi svojo identiteto, ona pa je bliskovito potegnila nož. Naša kolegica je imela le malo možnosti, da bi se lahko branila. To je bil islamski napad na naše policiste.” Povedali pa so tudi, da je bila “napadalka ledeno hladna. Njena edina skrb je bila, ali je njeno naglavno pokrivalo na mestu. Ni je zanimalo, ali je s policistko vse v redu, ali bo preživela ali je umrla.”

Želela je v Sirijo k IS, uspelo ji je priti vse do Turčije
Policija je še povedala, da se je Safia radikalizirala v džihad v Nemčiji novembra 2015 ter da je pod pretvezo želela odpotovati na Bližnji vzhod, kjer bi se pridružila IS v boju. Uspelo ji je priti vse do Turčije, a jo je njena mama “zvlekla” nazaj v Nemčijo. Toda IS ji je odredil, da mora izvesti “dejanje mučeništva”, ko pride domov. Mohamadu Hasanu K., ki je vedel za njeno potovanje v Istanbul, je zaupala o svojih načrtih, da bo ubila policistko, vendar o tem ni obvestil oblasti.

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...