V Španiji doslej ujetih kar 215 islamskih teroristov

Datum:

V Španiji so zajeli dva moška, ki imata džihadistični profil na internetu. Zadržali so ju med nemiri, ki so se odvijali v Španiji ter v mestu Roda de Ter, ki leži v barcelonski provinci. Gre za Maročana, ki sta nevarna in vodena s strani teroristov. Policija zagotavlja, da sta bila pripravljena izvesti teroristični napad v Španiji. 

Zajeli so ju med včerajšnjimi nemiri v Španski prestolnici in mestu Roda de Ter, ki je od katalonske prestolnice – Barcelone – oddaljeno eno uro vožnje.

Ta dva moška sta se izolirala iz svoje družbe in omejila stike z zunanjim svetom na zgolj radikalne džihadistične profile na internetu. Špansko zunanje ministrstvo je prepričano, da gre za nevarna moška, ki ju vodi in nadzoruje IS.

Španski specialci (Foto: You tube).
Španski specialci (Foto: You tube).

Tiskovni predstavnik policije je v zvezi z ujetima moškima povedal, da sta bila polno integrirana v Islamsko državo in da sta  dosledno sledila terorističnim načrtom. Včerajšnja aretacija v Barceloni in Madridu je dvignila število aretiranih islamskih teroristov v Španiji na 215, kot poroča Daily Mail.

A. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigave ideje dejansko promovira Nika Kovač?

Protiživljenjska kampanja Inštituta 8.marec v času pred evropskimi volitvami...

“Depolitizacija” se nikoli ne konča

Z "depolitizacijo" po meri Gibanja Svoboda je podobno, kot...

Čeferin odloča kar o dveh zadevah, kjer bi moral biti izločen

"Z začudenjem smo ugotovili, da je Ustavno sodišče RS...