Pariz: Očetu in bratu prerezal vrat in zaklical: “Allahu akbar!”

Datum:

Policija je v Parizu začela s preiskavo, ko so našli moška, očeta in sina, mrtva ter s prerezanimi žilami. Zdi se, da je do tega prišlo zaradi družinskega spora, saj so po umoru prijeli enega od sinov, a vendarle je med Parižani završalo, ko so izvedeli, da je prišlo še do enega izmed umorov, po katerem je morilec zakričal: “Allahu akbar” (Bog je velik)!

Policijski viri so za AFP povedali, da so moškega v petek prijeli v Parizu, saj je osumljen, da je svojemu očetu in bratu prerezal vrat v trendovskem predelu Pariza.

Ob truplu je bila mlaka krvi
Viri, ki so želeli ostati neimenovani, ker niso pooblaščeni za izjave v javnosti, so povedali, da je motiv za umor v postopku preiskave. Reševalcem kljub hitremu posredovanju ni uspelo rešiti nesrečnikov. Eden izmed očividcev, ki je naletel na grozljiv prizor, je povedal, da je v bližini trupel zagledal ogromno krvi, kar ga je zelo pretreslo.

Morilec med umorom nosil tradicionalno obleko
Napad se je zgodil zunaj stavbe, v vzhodnem delu Pariza, kamor so po prijavi umora prispeli specialci z namenom, da so zavarovali kraj umora in preiskali, če morebiti obstaja še kakšna nevarnost. Francoski Le Figaro poroča, da je morilec pred umorom svojega očeta in sina zakričal: “Allahu akbar” (Bog je velik), medtem pa je morilec po navedbah očividca, ki je krike na pomoč slišal izza okna, nosil tradicionalno obleko, ki jo v Severni Afriki nosijo ob smrti.

Le Parisien poroča, da aretiranega osumljenca niso odpeljali na policijsko postajo, temveč so ga premestili na psihiatrični oddelek. Francoska policija po navedbah Breitbarta izvaja preiskave, z namenom ugotoviti motiv, ki je botroval krvavemu klanju.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Večina Slovencev odločno proti migrantskim centrom

V zadnji javnomnenjski raziskavi agencije Parsifal so anketirance vprašali,...

Največ denarja iz medijskega sklada za Odlazkove medije

Ministrstvo za kulturo je pod vodstvom Aste Vrečko iz...

Američani delajo več kot “neambiciozni” Evropejci

Evropejci so manj ambiciozni in ne delajo tako trdo...