Svet je v veliki nevarnosti: Islamisti načrtujejo največji teroristični napad vseh časov

Datum:

Vodja ameriške varnostne službe Elaine Duke razkriva, da svet lahko doleti nova katastrofa, saj skrajni islamisti načrtujejo nov teroristični napad v razsežnostih tistega iz 11. septembra 2001.

Medtem ko so džihadisti svet terorizirali z napadi z vozili in strelnim orožjem, pa zdaj snujejo tudi takšnega, ki bi povzročil toliko žrtev in škode, kot je to uspelo Al Kaidi v napadih na dvojčka Svetovnega trgovinskega centra in Pentagon.

Trumpova glavna svetovalka za domovinsko varnost Elaine Duke je v ameriškem veleposlaništvu v Londonu izjavila, da ekstremisti načrtujejo nove ugrabitve letal, s katerimi bi lahko povzročili na tisoče žrtev.

Skrajno visoko varnostno tveganje
Ustvarjanje terorja in strahu je njihov cilj, ki ga trenutno uresničujejo z napadi z vozili in orožjem z rezili, vendar to ne pomeni, da so opustili načrte česa večjega,” je povedala strokovnjakinja o negotovi prihodnosti, hkrati pa dodaja, da bo zaradi varnosti treba omejiti svobodo prostega pretoka ljudi in dobrin po posameznih državah sveta. Kot je še dejala, je varnostno tveganje v ZDA skrajno visoko, piše Daily Mail.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vodil vlado še tretji...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...

Vladajoči sistematično kršijo demokratične standarde

"Na seji odbora DZ za zdravstvo je prišlo do...