To je pravi ženski shod! Ženske na protest zaradi nasilnih migrantov

Datum:

Po eksploziji nasilja migrantov v Nemčiji so tamkajšnje ženske pripravile shod, na katerem želijo opozoriti na problematiko, ki so jo v njihovo nekoč varno državo prinesli nezakoniti tujci z Bližnjega vzhoda in Afrike.

Prejšnji konec tedna je skupina več kot 2.500 ljudi protestirala proti nasilju, ki ga migranti izvajajo v Cottbusu, to nedeljo pa bo potekal protestni shod v Kandelu. To mesto kot kraj protestov proti nasilnim migrantom nosi tudi posebno simboliko, saj je bila tam brutalno umorjena 15-letnica, ko se je nad njo izživljal migrant iz Afganistana (na naslovni fotografiji, op. p.).

Medtem ko se v ZDA feministke “afnajo” na shodih proti Trumpu, čeprav ne krši njihovih pravic, pa so se v Nemčiji ženske na shodu zbrale zaradi pravega razloga: ker se borijo za prihodnost svojih otrok. Ob tem pravijo: “To je začetni znak zavezništva žensk in mater, ki se v prihodnosti ne želijo skrivati. Dovolj je! Ker je Kandel povsod!” Demonstracija proti nasilju migrantov se bo začela ob 15. uri po lokalnem času.

https://www.youtube.com/watch?v=cP2QMSwF8Tk

Shod pa podpira tudi članica stranke Angele Merkel Vera Lengsfeld, ki je sicer aktivistka za človekove pravice, piše Voice of Europe. “Od umora v Kandelu skoraj vsak dan slišimo o novih nasilnih dejanjih,” pravi in navaja številne primere hudih nasilnih dejanj, ki so jih zakrivili migranti. Lengsfeldova še dodaja, da “lahko kaos, v katerem politika vodi našo državo, preprečijo le državljani. Organizirani neodgovornosti politike mora nasprotovati odločilni ‘ne’. Demonstracija žensk v Kandelu mora biti začetek odločnega upora”.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Sloveniji preti nacionalna katastrofa

"To je zelo slab signal, posebej za slovenske državljane....

Uničili so nepremičninski trg, sedaj bi kradli podjetnikom

V tem mandatu je skrajno levo stranko Levica doletela...

Ustanoviteljica pobude Vseposvojitev: V odnosu do umrlih smo v predcivilizacijskih časih

"V bistvu pravijo tako, da se civilizacijo prepozna po...

Amerika, stoletni branik Evrope!

Karkoli si že mislimo o ZDA in Američanih, lahko...