Po seriji psiholoških težav se je pevka Sinead O’Connor spreobrnila v islam

Datum:

Irska pevka Sinead O’Connor je svojim sledilcem na družabnem omrežju sporočila, da se je spreobrnila v islam ter da se po novem imenuje Shuhada Davitt. Ob tem je pozirala ogrnjena v hidžab in zapisala kako so je spreleteli mravljinci, ko je dobila prvi hidžab.

O’Connor, ki ima že dalj časa težave s svojim duševnim zdravjem, je preko Twitterja sporočila, da se je spreobrnila v Islam. Pevka, ki je v 90-ih letih zapustila katoliško cerkev, da bi postala duhovnica v protestantski irski ortodoksni in apostolski cerkvi, je po poročanju Daily Maila postala muslimanka.

Pevka je svojo spreobrnitev pospremila s fotografijo na kateri je ogrnjena v hidžab. “To je naraven zaključek potovanja vsakega inteligentnega teologa. Celoten študij teologije vodi k islamu. Kar naredi celoten študij skripture odvečen. Dodelili mi bodo (še eno) novo ime. To bo Shuhada,” je zapisala O’Connor.

Nosi hidžab, poje islamske klice k molitvi
Da pa to ni višek norosti, je kmalu zamenjala tudi profilno sliko na kateri se trenutno nahaja logotip Nike-a z napisom “Nosite hijab. Samo dajte,” in objavila posnetek kjer prepeva Adhan, islamski klic k molitvi. Vtisi muslimanske skupnosti na socialnem omrežju so bili pozitivni, O’Connorjeva pa se je ob tem opravičevala za številne napake pri izgovorjavi ter obljubila, da se bo popravila.

https://twitter.com/MagdaDavitt77/status/1055575530223878149

V 2015 je pevka priznala, da so jo poslali na obvezno zdravljenje na Irskem na podlagi uredbe o duševnem zdravju, ker se ni strinjala, da bi jo kdo nadziral pri obiskih 11-letnega sina.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Tržnica v Ivančni Gorici dobiva svojo končno podobo

Nova sodobna tržnica v centru Ivančne Gorice dobiva svojo...

12. redna skupščina družbe NovaTV24.si, informativna televizija, d.d,

Upravni odbor družbe NovaTV24.si, informativna televizija, d.d. na podlagi...

VSO Sevnica vabi na predavanje Branka Grimsa

VSO Sevnica danes prireja predavanje poslanca Branka Grimsa o...

Minister Maljevac resno ogroža usode ostarelih

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je v zadnjem...