[Foto] Komunistično-udbaška elita znova pred Opera barom – kaj sta tokrat počela Kučan in Rotar?

Datum:

“Paparaci” so v četrtek ponovno ujeli znani parček v Opera baru na Cankarjevi, ravno v trenutku, ko sta zapuščala lokal po posrebani kavici … “Hm, le kaj sta spet načrtovala ‘lepega in dobrega’,” nam je pisal paparac, ki je v objektiv ujel nekdanjega šefa komunistov Milana Kučana in vodjo udbe Zdenka Roterja.

Opera bar v središču Ljubljane je očitno postal osrednje zbirališče za nekdanje partijske funkcionarje, saj so paparaci znova tam ujeli Milana Kučana ter Zdenka Roterja. Prav slednji je v svojem knjižnem delu Padle maske opisal, kako so na takšnih sestankih po gostilnah in lokalih nastavljali predsednike države in vlad. Ko so “ustoličili” Danila Türka, sta bila poleg še Spomenka in Tine Hribar.

Spomnimo, da smo v začetku septembra že poročali, kako sta se na isti lokaciji dobila Kučan in Roter, v istem dnevu pa se je tam ustavil tudi general JLA Milan Aksentijević, ki je 40 let živel v Sloveniji, a je vseeno nastopal proti osamosvojitvi slovenske države in celo sodeloval pri agresiji. Še več – Aksentijević prejema celo slovensko pokojnino.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Fico ni več v smrtni nevarnosti

Slovaški premier Robert Fico ni več v smrtni nevarnosti,...

[Ekskluzivno] Brutalne čistke Svobodnjakov: Doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI...

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Maribor: Jenull govoril pred praznim občinstvom

V Evropsko kampanjo se je očitno vključil tudi “polit...