Predpraznično vzdušje: Policija v Londonu sprožila preiskavo o božičnem terorju!

Datum:

London je v stanju pripravljenosti, vse odkar je policija v sredo zvečer sprožila “Preiskavo o božičnem terorju” zaradi odkritja dveh eksplozivnih naprav v stanovanju v severnem Londonu.

Londonska policija je evakuirala sosesko v Harlesdenu in okoli kritičnega območja oblikovala kordon. Pri Scotland Yardu so po poročanju Voice of Europe v izjavi za javnost povedali, da “so detektivi londonske protiteroristične enote sprožili preiskavo potem, ko so na naslovu v Harlesdenu našli dve napravi”. 

“Policijo so poklicali na naslov v Craven Park ob 9:34 zjutraj s prijavo dveh sumljivih naprav, ki so jih našli v prostem stanovanju, ki je bilo sredi prenove.” Policisti so obiskali naslov in zaradi varnosti postavili blokade okoli soseske, lokalne stanovalce pa evakuirali. Ravno tako so zaprli ceste in v stanovanje poslali specialiste, ki so eksplozivni napravi pregledali. Policija ni želela dajati več informacij, ker je preiskava še v teku.

Policijski kordon v Londonu (vir: twitter)

Neuradno naj bi policija že aretirala osumljenca. Pomenljivo je vsekakor delovno ime preiskave, saj smo šele v novembru, do Božiča pa je več kot en mesec. Mar se je v Londonu pripravljal nov teroristični napad v času drugega največjega krščanskega praznika?

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

9 mesecev po katastrofalni ujmi še vedno pomagajo prostovoljci

Pri obnovi po lanski ujmi v Črni na Koroškem...

Ste vedeli, da je bil evropski poslanec Zver del prve ekipe ustvarjalcev teleteksta?

"Večkrat pomislim, da sem lahko hvaležen Bogu za to...

NSi, Svoboda in “7 milijonov evrov izgube”

Nova Slovenija naj bi imela najboljši gospodarski program. Program,...

Gabrovo žalosti konec križarjenja, revni državljani umirajo v čakalnih vrstah

Partnerka Roberta Goloba je v poslovilnem posnetku na družbenih...