Avstrijski notranji minister: “Od prvega marca 2019 ne bo več sprejemnih centrov za migrante, samo še odhodni centri!”

Datum:

Avstrijski minister za notranje zadeve je na nedavni novinarski konferenci pojasnil, da v državi ne bodo več imeli sprejemnih centrov za migrante, spremeniti jih nameravajo v odhodne centre!

Avstrijski minister za notranje zadeve Herbert Kickl iz vrst FPÖ je na nedavni novinarski konferenci napovedal okrepitev boja proti ilegalnim migracijam in o tem povedal sledeče: “Raziskali bomo potek poti novih migrantov in, seveda, skušali predvideti potencialno tveganje z njihove strani, sodelovali bomo s policijo in, ko bo to potrebno, s strokovnjaki iz regionalnih in zveznih agencij za zaščito ustave in boja proti terorizmu.”

Avstrija bo prosilcem za azil, ki zanj nimajo razloga, pomagala z nasveti, kako se vrniti v državo izvora
Notranji minister je po poročanju portala Voice of Europe prav tako dejal, da bodo poleg poti raziskali tudi razloge, zaradi katerih ljudje zaprosijo za azil v Avstriji, in v primeru odsotnosti upravičenih razlogov bodo migranti deležni nasveta, kako se vrniti v državo izvora.

“Od prvega marca 2019 ne bo več sprejemnih centrov za migrante, temveč samo še odhodni centri,” je na Facebooku zapisal notranji minister Kickl.

Sprejemne centre bo Avstrija spremenila v odhodne centre
Minister je pojasnil tudi, da je cilj avstrijske vlade, da odvrne ljudi od tega, da bi zaprosili za azil v Avstriji, prosilci za azil pa morajo upoštevati tudi pravilo, da se morajo med 10. uro zvečer in 6. uro zjutraj nahajati na območju migrantskega centra.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[ODZIVI] Protikapitalistični protest je nova moda brezdelnežev, ki oponašajo delavce!

"Nikoli ne pozabimo. Protesti v času kovida niso bili...

Je partner Maše Kociper in vpliven odvetnik vpleten v škandal?

Spomnite se naslednjič, ko vam bodo aktualni oblastniki pridigali...

To mrežo skrajne levice je potrebno zatreti že v kali

Venezuela uvaja zakon, ki bo levičarski vladi omogočil popolno...

Romi kamenjali gasilce, ki so gasili požar v njihovem naselju

Požari so v romskih naseljih pogosti. Tokrat je v...