fbpx

V Španiji poročajo o kar dveh nasilnih spolnih napadih s strani nezakonitih migrantov!

Foto: Facebook

Iz turistično priljubljenega španskega otoka Majorka poročajo, da so policisti zaradi spolnega napada nedavno aretirali nezakonitega migranta v centru za mladoletnike v glavnem mestu Palma de Mallorca, kjer je ta bival, odkar se je s čolnom pripeljal do otoka. 

Do spolnega napada s strani migranta z maroškim poreklom je prišlo, ko se je ta povsem nag pojavil pred 24-letno socialno delavko, jo porinil v kopalnico in jo poskušal posiliti. Prestrašeni ženski, ki je ob napadu na ves glas kričala, je na srečo uspelo pobegniti pred sprevrženim napadalcem.

Čaka na sojenje
Ko se je policija seznanila z dejstvi, so v center za mladoletnike vstopili policisti in zaradi spolnega napada aretirali migranta. Le dva tedna nazaj je bil moški po poročanju Voice of Europe aretiran zaradi storitve različnih vrst zločinov, med drugim zaradi zlorabe družinskih članov, nadlegovanja in drugih resnih groženj. Trenutno je na prostosti in čaka na sojenje.

Slika je simbolična (Foto: Istock)

Tudi v Valencii je policija zaradi spolnega napada nedavno aretirala 48-letnega nezakonitega migranta, potem ko je ta napadel žensko na parkirišču v okrožju Abastos. Upravljavec parkirišča je na tleh našel žensko, ki je utrpela napad, ta je imela hlače na polovici nog in je jokala na pomoč. Policija je takoj prispela na prizorišče in ponudila pomoč žrtvi. Spoznali so, da je ženska popoldan spoznala moškega, s katerim je ta spila nekaj pijač. Moški je nato ženski ponudil prevoz do doma. Ko sta prispela do parkirišča, je moški pričel žensko otipavati po prsih in ji navzdol potiskati hlače. Moški jo je poskušal posiliti, a se je ta uspela ubraniti in zbežati na varno. Policija je kmalu v preiskavi ugotovila, da ima migrant pakistansko poreklo.

Podatki o nasilju s strani nezakonitih migrantov kažejo, da so ti odgovorni za pojavljanje vedno večjega števila spolnih napadov v Španiji. Ti so celo tako pogosti, da se dogodijo skoraj vsak dan.

H. M.