Šarčevo sprenevedanje: V njegovi koaliciji vladajo mobing, korupcija, utaja davkov, kraja in grožnje! On pa to opravičuje!

Datum:

Predsednik vlade rad potvarja realnost in to je ponovno dokazal s svojo nedavno objavo na Facebooku, kjer na široko opravičuje odstopljene funkcionarje, povsem pa zanemarja razloge, zaradi katerih so ti sploh vzbudili pozornost medijev. A to ne preseneča več, Šarec se z drugim kot s kadrovanjem in z odstavljanjem ekipe sploh ne zna ukvarjati!

                   

Predsednik vlade Marjan Šarec je v svoji zadnji objavi na Facebooku na dolgo in široko opravičeval odstopljene funkcionarje kot dobre ljudi, pri čemer pa je popolnoma zanemaril razloge, zaradi katerih so odstopili. Kot je pri njem že v navadi, tudi tukaj ni šlo za vsebinsko pomenljiv tekst, pač pa za le še eno dolgovezenje brez konkretne vsebine.

Med drugim je tako zapisal: “Nobena razrešitev ali odstop nista enaka drugim, vsak je zgodba zase. En minister je bil razrešen, oziroma je odstopil na mojo pobudo, dva sta mi ponudila odstop sama. Odstopa sem sprejel. Ne trdim, da ne bi mogel ravnati drugače, a vodenje vlade pomeni sprejemati odločitve. To ne pomeni, da so to slabi ljudje, temveč so si tako zagotovili, da gredo lahko s pokončno glavo naprej. Če bo v katerem od teh primerov preiskava pristojnih organov pokazala drugače, bo to seveda potem druga stvar.”

Šarec opravičuje odstopljene ministre, povsem pa ignorira razloge, zakaj so odšli
Šarec se v navedenem odstavku poigrava z možnostjo, da bi lahko ravnal drugače, a da težo svoji funkciji z mnenjem, da je odločitve pač potrebno sprejemati. V vseh treh primerih pa ni mogoče ubežati dejstvu, da je šlo za slabo izbiro ministrske ekipe na prvem mestu, kar je neizbežno pripeljalo do znanega rezultata.

Poslanec LMŠ Darij Krajčič. (Foto: STA)

Grožnje, tatvine, korupcija, mobing na delovnem mestu, utaja davkov: to je seznam stvari, zaradi katerih so trije ministri in en državni sekretar odstopili oziroma bili odstavljeni. Poslanec LMŠ Darij Krajčič si potem, ko je podal odstopno izjavo, še utegne premisliti. Da pa njegov greh ni tako hud, zagovarja v svoji objavi celo sam premier. Šarec izgleda ne razume, da problem ni, koliko je Krajčič kradel, temveč da je kradel. “Lahko iščemo takšne in drugačne pravne razlage, vendar se vprašajmo, ali se za funkcionarja to spodobi,” o Krajčiču piše Šarec in nadaljuje, da sam verjame, “da poslanec tega ne bo nikoli več storil in ga nimam za slabega človeka”.

Jure Leben (Foto: STA)

 

Da se Marko Bandelli neprimerno obnaša, je bilo jasno, še preden je zasedel ministrsko funkcijo, in sicer zaradi nekaterih njegovih izjav na družbenem omrežju Twitter – v eni je celo grozil pobudniku referenduma o drugem tiru Viliju Kovačiču. Z drugim tirom je povezana tudi zgodba nekdanjega državnega sekretarja Jureta Lebna, ki je kljub fiasku z maketo zasedel funkcijo ministra, pristojnega za okolje. Že takrat je bilo jasno, da ne gre za čiste posle, a najbolj obremenjujoča dejstva so šele sedaj privrela na plano.

Dejan Židan, Dejan Prešiček (Foto: Facebook)

Prav tako je bilo ob izbruhu afere na ministrstvu za kulturo jasno že pred ponujenim odstopom, da Dejan Prešiček glede na odnose, ki so vladali tam, ne bo mogel opravljati dela, ne glede na to, ali je kriv ali ne. V vseh treh primerih je šlo za situacije, v katerih se zamenjavi ministrov ne bi mogli izogniti.

Peter Vilfan (Foto: STA)

Šarec pravi, da je dogajanje pod preteklimi vladami stvar prejšnjih mandatov, a ravno to ruši njegovo vlado
Zanimivo je tudi Šarčevo mnenje, da je to, kar se je dogajalo pod preteklimi vladami, stvar prejšnjih mandatov, in o takratnih menjavah ne more soditi. A ravno zgodbe iz preteklih mandatov v veliki meri rušijo njegovo vlado, in to kljub temu, da naj bi šlo še za eno izmed t. i. vlad novih obrazov, Šarec pa se je hvalil, kako bo njegova ekipa delala drugače. Prav tako je komentiral odstop Petra Vilfana, ki je imel na grbi 30 tisoč evrov dolga do finančne uprave, pri čemer naj bi šlo za težavo zaupanja.

A Vilfan ni odstopil prvič. Kot je pred časom spomnil Škandal24, je odstopil potem, ko je leta 2014 pijan zbil pešca, a je takoj na naslednjih volitvah zopet kandidiral. Šarec na koncu vse skupaj primerja še s tem, kako so nekoč odkrili smeti v njegovem gozdu ali pa ga ujeli, ko ni bil pripet z varnostnim pasom. Po vseh teh primerih je takoj plačal globo. Zapis je precej nekoherenten in ne najdemo druge vsebinske rdeče niti kot pa te, da skuša v dobri luči prikazati svoje odstopljene ministre. Kot vse kaže, se na premierski funkciji Šarec nekoliko dolgočasi!

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...