Vso noč potekali prevozi migrantov z vlaki in avtobusi v sprejemne centre

Datum:

V nastanitvenih centrih v Sloveniji je bilo ob 6. uri nastanjenih 4100 beguncev, 10.585 pa jih je bilo v obravnavi v sprejemnih centrih. Skupaj je bilo tako v namestitvenih in sprejemnih centrih 14.686 migrantov.

Vso noč so potekali prevozi migrantov z vlaki in avtobusi iz Brežic in Dobove v sprejemne in nastanitvene centre v notranjosti države. V zadnjih desetih urah je bilo v organizaciji in spremstvu policistov z vlaki in avtobusi v sprejemne in nastanitvene centre v notranjost države prepeljanih več kot 4600 tujcev. Z organizacijo prevozov in spremljanjem migrantov policisti nadaljujejo tudi v jutranjih urah, poročajo iz PU Novo mesto.

Rigonce, 02.00

Po 2. uri ponoči so policisti v Rigoncah sprejeli še eno skupino migrantov, ki je prestopila zeleno mejo. Po podatkih hrvaških varnostnih organov je bilo v tej skupini 1400 migrantov.

06.00

Po 6. uri naj bi v spremstvu hrvaških policistov v bližino državne meje ponovno pripeljal vlak, na katerem naj bi bilo 1500 ljudi.

Brežice in Dobova

V sprejemnem centru Brežice je trenutno okoli 4500 migrantov, v začasnem centru Dobova okoli 1000, v novem sprejemnem centru v Dobovi pa 4500.

Iz Brežic je bilo v sprejemna centra v Petišovcih in Dolgi vasi, kjer poteka postopek njihovega evidentiranja, prepeljanih okrog 240 tujcev.

Murska Sobota in Lendava

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 966 migrantov, v nastanitvenem centru v Lendavi pa 462, poročajo s PU Murska Sobota.

Šentilj, 06.00

Ponoči do 6. ure so avstrijski varnostni organi v Šentilju sprejeli 4.800 tujcev. Ob treh zjutraj je z vlakom iz Dobove prispelo 1.100 tujcev, ki so trenutno nastanjeni v tamkajšnjem nastanitvenem centru.

Na poti iz Dobove sta še dva vlaka s skupno 1.250 tujci, ki bodo prav tako
nastanjeni v Šentilju.

Sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi sta bila ob 6. uri prazna, je povedal Bojan Kitel s PU Maribor.

V. V.

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Ob svetovnem dnevu medijev slovensko ustavno sodišče ne zagotavlja svobode izražanja

"Ta mesec mineva leto dni, odkar je slovensko ustavno...

Pester 2. maj za novomeške policiste: Klali so ovce in kradli kot srake

Na območju policijske uprave Novo mesto so obravnavali 222...

Gazprom priznal: Zahodne sankcije so nam povzročile 6,4-milijardno izgubo

Ruski energetski velikan Gazprom je lani zabeležil 629 milijard...

Vučić namočil Čeferina pri posredovanju za finale Lige Evropa

Če si v dobrih odnosih s predsednikom Evropske nogometne...