Trump pred vrhom G20 izzval Merklovo: Rusom plačujejo milijarde za plin, mi pa naj bi jih ščitili

Datum:

Rusom dajejo milijarde dolarjev, mi pa naj bi ščitili Nemčijo,” je dejal ameriški predsednik Donald Trump nekaj ur pred odhodom na vrh skupine G20 v Osaki, ki se ga bo udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Na vprašanje, ali bodo ZDA šle v vojno z Iranom, je dejal, da upa, da ne, da pa imajo ZDA zelo močno pozicijo, če bi se kaj zgodilo. “Ne bi trajala zelo dolgo, to vam lahko povem,” je dodal glede vojne z Iranom.

V pogovoru za Fox Business News, v katerem je govoril o vrsti vprašanj, je Trump tudi znova kritiziral Nemčijo in jo obtožil, da ne plačuje dovolj zvezi Nato, medtem ko plačuje milijarde dolarjev Rusiji za energijo. “Rusom dajejo milijarde dolarjev, mi pa naj bi ščitili Nemčijo,” je dejal nekaj ur pred odhodom na vrh skupine G20 v Osaki, ki se ga bo udeležila tudi nemška kanclerka Angela Merkel.

Prav tako je danes izrazil upanje, da ne bo vojne z Iranom, če pa bo, je prepričan, da ne bo zelo dolga. Na vprašanje, ali bodo ZDA šle v vojno z Iranom, je dejal, da upa, da ne, da pa imajo ZDA “zelo močno pozicijo, če bi se kaj zgodilo”. “Ne bi trajala zelo dolgo, to vam lahko povem,” je dodal glede vojne z Iranom ter povedal, da v njej ne bi sodelovale kopenske enote ameriške vojske, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trump, ki obtožuje Teheran, da želi pridobiti jedrsko orožje, in ga krivi za vse težave na Bližnjem vzhodu, je pritisk na Iran okrepil v ponedeljek z dodatnimi sankcijami, tudi proti iranskemu vrhovnemu verskemu voditelju ajatoli Aliju Hameneju.

C. Š., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Španija: Afriški migrant zažgal katoliško cerkev

"Napadi na kristjane se nadaljujejo. Afriški migrant je ravnokar...

Svoboda političnih čistk v medijih

Ob svetovnem dnevu svobode tiska, ki je bil včeraj,...

Romana Tomc ob dnevu svobode medijev: “Za leve piškotki, za desne kazni”

Evropska poslanka Romana Tomc je ob dnevu svobode medijev...

Vučić namočil Čeferina pri posredovanju za finale Lige Evropa

Če si v dobrih odnosih s predsednikom Evropske nogometne...