Dokument razkriva: Koalicija zavrnila predlog SDS, ga skopirala in pripravila “novega” – Upokojenci, brezplačni javni potniški prevoz vam je zagotovila stranka SDS!

Datum:

“Res smo veseli, da koalicija kopira naše dobre predloge! Spoštovani upokojenci, brezplačni javni potniški prevoz v prihodnjem letu smo vam zagotovili v SDS.” Koalicija si je hotela prilastiti tuje zasluge, delo Slovenske demokratske stranke. Vendar so v stranki SDS pokazali dokument, kjer ni nobene razlike, razen da so v koaliciji zapisali, da “popravek amandmaja povzema predlog amandmaja poslanske skupine SDS in določa roke za uveljavitev”. Žalostno, da še pri sprejetih predlogih za dobrobit upokojencev in invalidov nekateri iz koalicije hočejo ustvariti politično zgodbo.

“Res smo veseli, da koalicija kopira naše dobre predloge! Spoštovani upokojenci, brezplačni javni potniški prevoz v prihodnjem letu smo vam zagotovili v SDS.” Vendar pa v koaliciji hočejo enega svetlih trenutkov aktualne vlade si prilastiti zase. To so storili tako, da so umaknili predlog SDS in v svojih amandmajih zapisali, da “popravek amandmaja povzema predlog amandmaja poslanske skupine SDS in določa roke za uveljavitev.” Žalostno, da še v sprejetih predlogih za dobrobit upokojencev in invalidov.

S sprejetim predlogom se bo olajšalo veliko težav upokojencev v vsakdanjem življenju. Slovenska demokratska stranka pa je nadgradila svojo strategijo glede ugodne dostopnosti javnih prevoznih storitev. V času druge Janševe vlade je bil v času najhujše gospodarske krize subvencioniran prevoz za dijake in študente. S to potezo je vsaka družina v Sloveniji privarčevala do 3.000 evrov na letni ravni. Letos pa so storitve brezplačnega javnega prevoza dobili še upokojenci in invalidi. S tem so upokojencem, ki dobijo tudi samo 250 evrov pokojnine, močno olajšali njihove težave glede transporta.

Koalicija namesto reševanja težav države krade ideje opozicije
Ideja o brezplačnem javnem prevozu za upokojence in invalide bi morala zrasti v glavah tranzicijskih levih strank. Vendar se vladne stranke in Vlada RS raje ukvarjajo s kadrovanjem v državnih podjetjih ali pa s sprožanjem lažnih in smešnih afer, kot je “padanje glav”. A svojega največjega talenta, prilaščanja odličnih idej opozicije, niso nikoli opustili, izkoristili so ga tudi tokrat ter se predstavili za “rešitelje” javnega prevoza za upokojence in invalide. Razumi, kdor more.

Luka Perš

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...