V ptujski bolnišnici umrla migrantka

Datum:

Med migranti, ki so jih na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje sprejeli v nedeljo pozno popoldne, je bila tudi domnevna državljanka Sirije, ki je tožila zaradi hudih bolečin v trebušni votlini in prsnem košu. Po prvi zdravniški pomoči so jo v spremstvu sina in nečaka odpeljali v ptujsko bolnišnico, od koder so danes sporočili, da je umrla.

Splošna bolnišnica Ptuj je PU Maribor obvestila, da je omenjena migrantka davi umrla naravne smrti. Svojca so o njeni smrti že obvestili.

Šefic: Postopki v primeru smrti prebežnikov so jasni
Državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve Boštjan Šefic je ob nedavni smrti migrantov v mariborski in murskosoboški bolnišnici v soboto v Dobovi povedal, da so postopki v primeru smrti prebežnikov jasni. Tako kot ob drugih smrtnih primerih je treba smrt prijaviti in na upravni enoti urediti vso dokumentacijo. Če je umrli prebežnik imel svojce, jih morajo nemudoma obvestiti. Če pa ga svojci niso spremljali, jih je treba poiskati in pokojnika v skladu z njihovimi željami pokopati – lahko v Sloveniji ali kje drugje, je še povedal Šefic.

J. F., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tako so palestinski skrajneži napadli nemškega ambasadorja

Nemški ambasador Oliver Owcza je pred dvema dnevoma obiskal...

ZNP: Politika se vse bolj meša v delo medijev

Združenje novinarjev in publicistov je pred 3. majem, svetovnim...

Za turistično križarjenje sta Gabrova in Golob lahko hvaležna Tretjemu rajhu!

Golob in Gabrova slovita po tem, da si privoščita...

Romunija prepovedala staršem, da otroka odtujujejo od drugega starša

Romunija je včeraj prva evropska država, ki je starševsko...