Italija: Šest nigerijskih migrantov spoznanih za krive skupinskega posilstva 25-letnice

Datum:

V Italiji so šest nigerijskih migrantov spoznali za krive skupinskega posilstva 25-letnice v azilnem centru Cara na jugu Italije v mestu Bari, ki se je zgodilo leta 2017. 38-letni Olatunde Opaleye, 22-letni Uche Oliver, 26-letni Henry Sule, 22-letni Semiu Oguntade, 23-letni Emmanuel Ohenhen in 35-letni Otaniyen Sunday so bili spoznani za krive skupinskega posilstva v azilnem centru Cara na jugu Italije.

Italijanski policisti so skupaj s tožilstvom odkrili, da je skupina nigerijskih migrantov 25-letnico posiljevala že med potovanjem v Libiji in ponovno, ko so prispeli v Italijo.

Grozili, da jo bodo ubili

Nigerijski migranti so svoji žrtvi grozili, da jo bodo ubili, v kolikor ne sledi njihovim ukazom. Obsojeni so bili na med pet in devet let dolge zaporne kazni.

https://twitter.com/dazgood500/status/1208782836519591937

Nekateri izmed storilcev naj bi bili po prepričanju preiskovalcev, kakor poroča Voice of Europe, del nigerijskega mafijskega klana, ki je deloval iz azilnega centra Cara v mestu Bari. Skupina naj bi se ukvarjala s trgovino z belim blagom ter nelegalno prostitucijo.

Del nigerijske mafije

25-letna žrtev je preiskovalcem zaupala, da so storilci v azilnem domu ustvarili vzdušje terorja, s čimer so ohranjali nadvlado nad ostalimi.

https://twitter.com/Retirednow72/status/1208923864249577473

38-letni vodja skupine Opaleye je bil obsojen na devet let zapora, ostalih pet na pet let zaporne kazni. Sodnik je ravno tako dosodil odškodnino žrtvi posilstva, ki sicer zdaj prebiva v zaščitenem poslopju.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Svoboda političnih čistk v medijih

Ob svetovnem dnevu svobode tiska, ki je bil včeraj,...

Romana Tomc ob dnevu svobode medijev: “Za leve piškotki, za desne kazni”

Evropska poslanka Romana Tomc je ob dnevu svobode medijev...

Vučić namočil Čeferina pri posredovanju za finale Lige Evropa

Če si v dobrih odnosih s predsednikom Evropske nogometne...

Manca Košir v poslovilnem pismu: Za več paliativne in negovalne oskrbe za umirajoče

V Slovenskem društvu Hospic, v katerem je Manca Košir kot prostovoljka več...