Na Danskem, v Izraelu in Grčiji so potrdili prvi primer okužbe s koronavirusom pri povratnikih iz Italije!

Datum:

Če je še pred kratkim veljalo, da se koronavirus Covid-19 širi s Kitajske, je vse več pokazateljev, da novi primeri okužb prihajajo iz držav, katerih državljani se vračajo iz Italije. V zadnjih dneh so prve take primere zabeležili na Danskem, v Grčiji in Izraelu.

V Grčiji so v torek, 25. februarja 2020 odkrili prvi primer okužbe s Covid-19. Okužena naj bi po poročanju Reutersa bila 38-letnica, ki se je vrnila s smučanja na severu Italije.

V četrtek, 27. februarja 2020 so o prvi okužbi s koronavirusom poročali tudi na Danskem. Po informacijah Gulf News naj bi bil okužen moški, ki se je vrnil s smučanja v severni Italiji.

(vir: John Hopkins)

Isti dan so prvi primer pozitivnega testiranja na Covid-19 po poročanju Times of Israel potrdili v Izraelu. Okužen naj bi bil Izraelec, ki je letel iz Milana.

Vsepovsod odpovedi letov, karantene in zapiranje mej, le v Sloveniji nič

V Izraelu so zaradi tega že prepovedali lete iz Italije, vsi povratniki pa morajo biti najmanj dva tedna v karanteni. V Italiji je po zadnjih podatkih 655 okuženih s Covid-19. Zaradi okužbe naj bi do zdaj v Italiji umrlo 17 ljudi. Kar je najbolj zaskrbljujoče, število okuženih, pri katerih je bila potrjena prisotnost smrtonosnega virusa, je v enem dnevu poskočila za kar 185.

Foto: STA

Medtem pa slovenska meja z Italijo ostaja odprta. Premierju v odstopu Marjanu Šarcu pa gre v nos, da so Hrvati uvedli strožji mejni nadzor na meji s Slovenijo zaradi potnikov, ki se vračajo iz Italije. Bolj kot za dobrobit in zdravje Slovencev, Šarca skrbi za gospodarstvo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Svoboda političnih čistk v medijih

Ob svetovnem dnevu svobode tiska, ki je bil včeraj,...

Romana Tomc ob dnevu svobode medijev: “Za leve piškotki, za desne kazni”

Evropska poslanka Romana Tomc je ob dnevu svobode medijev...

Vučić namočil Čeferina pri posredovanju za finale Lige Evropa

Če si v dobrih odnosih s predsednikom Evropske nogometne...

Manca Košir v poslovilnem pismu: Za več paliativne in negovalne oskrbe za umirajoče

V Slovenskem društvu Hospic, v katerem je Manca Košir kot prostovoljka več...