Poslanka LMŠ Andreja Zabret kljub opozorilom MZZ smučala na najbolj tveganem območju v Italiji

Datum:

Poslanka LMŠ Andreja Zabret se je kljub odsvetovanju Ministrstva za zunanje zadeve odpravila na enodnevno smučanje v samo žarišče pandemije koronavirusa – v Italijo. Trenutno se nahaja v Avstriji, ob prihodu v Slovenijo pa bo ostala doma.

Odhajajoča vlada Marjana Šarca je podcenila zdravstveno situacijo še pred izbruhom novega koronavirusa v Sloveniji. Ker jabolko ne pade daleč od drevesa, je tudi poslanka LMŠ Andreja Zabret preslišala opozorila Ministrstva za zunanje zadeve, ki je že 6. marca odsvetovalo potovanja v Italijo in se vseeno odpravila na smučanje. V samo žarišče pandemije koronavirusa v Evropi, kjer je že več kot 15 tisoč okuženih in več kot tisoč umrlih.

Iz stranke LMŠ so nam sporočili, da je bila poslanka Andreja Zabret na enodnevni smuki v Italiji, sedaj se nahaja v Avstriji. Iz Avstrije se bo vrnila v Slovenijo. Po besedah LMŠ poslanka Zabretova ni bila v tesnih stikih z nikomer in je upoštevala vsa priporočila glede zaščite pred koronavirusom. Poslanka bo ob prihodu domov ravnala v skladu s priporočili in napotki NIJZ in v dogovoru s poslansko skupino iz preventivnih razlogov ostala doma, so nam potrdili v LMŠ.

Spomnimo, da je Ministrstvo za zunanje zadeve že prejšnji teden izdalo opozorilo o odsvetovanju potovanj v Italijo, včeraj pa so pozvali vse Slovence, ki so še v Italiji, naj se vrnejo v domovino. Ob vstopu v Slovenijo naj dosledno upoštevajo navodila in nasvete Nacionalnega inštituta za javno zdravje ter ministrstva za zdravje.

V Sloveniji so med drugim na brezplačni telefonski številki 080 1404 na voljo informacije glede novega koronavirusa vsak dan med 8. in 20. uro.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki