Zunanji minister Logar z madžarskim zunanjim ministrom Szijjártóm o zajezitvi koronavirusa

Datum:

Na obisku v Sloveniji bo danes madžarski zunanji minister Péter Szijjártó. Srečal se bo z novim vodjo slovenske diplomacije dr. Anžetom Logarjem, ministra pa bosta imela popoldne tudi izjavo za javnost.

Kaj bodo teme pogovora, v sporočilu zunanjega ministrstva ni navedeno, je pa Péter Szijjártó prvi vodja kake tuje diplomacije, ki ga gosti novi slovenski zunanji minister, ki je posle prevzel v soboto. Anže Logar je ob prevzemu poslov napovedal, da se bo še isti dan slišal z zunanjimi ministri vseh štirih sosednjih držav, Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške, ter z njimi izmenjal stališča in pogledal stanje dvostranskih odnosov.

Madžarska je sicer prejšnji petek za zajezitev novega koronavirusa uvedla nadzor na schengenski meji s Slovenijo in Avstrijo. Omejila je število mejnih prehodov, na katerih je mogoče prestopati mejo. Že pred tem so v državi uvedli izredne razmere ter ustavili ves avtobusni in železniški promet s Slovenijo in Avstrijo.

Madžarski zunanji minister Péter Szijjártó. (Foto: Twitter)

Po prevzemu Ministrstva za zunanje zadeve s strani ministra dr. Anžeta Logarja je slovenska diplomacija že v prvem dnevu uspela najti rešitev za vrnitev avtobusov ter tovornjakov s tujimi državljani, ki so obtičali v Sloveniji, piše STA.

Kot so ob tem sporočili z MZZ, je preko Slovenije proti meji s Hrvaško krenil konvoj tovornjakov in avtobusov, ki ga spremljajo predstavniki slovenske policije in Darsa. Avtobusi s tujimi državljani in konvoj tovornjakov je namenjen v matične države potnikov in tovornih vozil. Prehod preko omenjenih držav bo potekal nadzorovano, brez postankov v državah tranzita.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki