Vlada bo pomagala odpuščenim delavcem Gorenja – podjetja, ki so ga uničevali in privatizirali kadri SD!

Datum:

Vlada RS preko prvega protikorona paketa in drugih ukrepov pomaga mnogim, ki so v tem času na čakanju ali so izgubili delo. Pomagali bomo tudi delavcem Gorenja,” je preko Twitterja sporočil predsednik vlade Janez Janša in dodal, da je Gorenje “zgolj slučajno” prodala vlada z ministri stranke SD. Ta stranka je v tem podjetju tudi nastavljala svoje kadre vse od ustanovitve.
Skupina Hisense Europe, ki združuje vse prodajne enote Hisense, Hisensovo tovarno televizorjev na Češkem in celotno Gorenje (v Sloveniji in tujini), je ob izgubi v prvem četrtletju in močnem upadu naročil v četrtek napovedala, da bo do konca leta število zaposlenih zmanjšala za 2200. Od tega naj bi se število zaposlenih v Sloveniji, tudi z mehkimi oblikami odpuščanj in spremembami poslovnega modela, znižalo za 1000, od tega 700 v proizvodnji in 300 v režiji.

Vodstvo Gorenja je danes svetu delavcev posredovalo informacijo o odpuščanju. Sestanka se je udeležila tudi predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič, ki je za STA povedala, da so, kot kaže, ukrepi o odpuščanju dokončni.

Odzvali so se v stranki SD, ki je sodelovala pri prodaji državnega deleža kitajski korporaciji
Pri tem je naravnost neverjetno, da so se na odpuščanja delavcev odzvali v stranki Socialnih demokratov, ki jo vodi Dejan Židan, nekdanji minister, ki je sodeloval v vladi, ki je Gorenje junija 2018 prodala kitajski korporaciji. “V stranki SD pričakujejo “takojšnjo urgenco države”, da z lokalno skupnostjo in podjetjem najde način, kako zavarovati delavce,” so zapisali, kot, da računajo na izgubo spomina delavcev Gorenja. Prav v SD so najbolj brutalno izdali delavsko volilno bazo, zato si njihove socialistične krilatice le pesek v oči drugorazrednim državljanom, medtem ko oni zasedajo najbolj plačane funkcije v državi ter obvladuje paradržavno gospodarstvo.

Predsednik SD Dejan Židan je sodeloval v vladi, ki je prodala Gorenje kitajski korporaciji Hisense. (Foto: STA)

Zaskrbljen tudi minister Počivalšek
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je včeraj na novinarski konferenci dejal, da ga takšne najave zelo pomembnega slovenskega podjetja bolijo. “Pričakujem, da bomo z upravo podjetja lahko opravili pogovore in našli rešitev,” je izpostavil. Občini se zdi načrtovano število odpuščanj nedopustno, saj bo v Velenju povzročilo socialno bombo, zato so Počivalšku in ministru za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janezu Ciglerju Kralju poslali povabilo v Velenje na čimprejšnji sestanek, saj po vseh obljubah s strani novega lastnika Gorenja kitajskega Hisensa ne morejo dopustiti takšnega odpuščanja, ki ga načrtuje Gorenje. Mimogrede, tudi občino Velenje že od vsega začetka vodijo kadri SD.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

3,6-milijonski trik Svobode in Levice

Ocenjeni stroški skupne izvedbe volitev in treh referendumov znašajo...

Strah levice pred evropskimi volitvami je velik; njihove ključne teme propadle

Za aktivizmom Nike Kovač o "dostopnosti splava" pred evropskimi...

[Video] “Zelena” zvezdnica Taylor Swift z zasebnim letalom sedemkrat poletela okoli sveta

Študent računalništva iz Floride navkljub grožnjam s tožbo še...

Obeležje 80. obletnice deportacij judovske skupnosti iz Lendave

V spomin na tragične dogodke izpred 80 let, ko...