Petkovega protesta se je udeležil tudi kriminalist Radovanćević, ki je v času Šarčevega vladanja napredoval in poskušal prikriti prometno nesrečo!

Datum:

Petkovega protesta se je udeležil tudi zloglasni kriminalist Mišo Radovanćević, ki je v času Šarčevega vladanja napredoval v sam vrh kriminalistične policije. Radovanćević pa je znan tudi po malo manj uglednih dogodkih, v medijih je predvsem odmeval ta, ko sta skupaj s kolegom pijana povzročila nesrečo in poskušala pobegniti, med drugim pa se je v Tržiču zapletel v pretep.

Udeleženci petkovega protesta so na Prešernovem trgu opazili tudi zloglasnega kriminalista Miša Radovančevića, kar je nov znak o spolitiziranosti slovenske policije, o čemer smo že večkrat in na številnih primerih poročali. Njegov pedigre pa mu je po nastopu vlade Marjana Šarca omogočil, da je napredoval v sam vrh kriminalistične policije. Vse to se je dogajalo v času v času notranjega ministra Boštjana Poklukarja in generalne direktorice policije Tatjane Bobnar

Radovanćević je bil takrat imenovan za vodjo vseh enot za mednarodno kriminalistično operativo v Sloveniji. Na tem delovnem mestu je nadomestil Francija Kregarja, ki je tri mesece po upokojitvi, pristal v novi službi svetovalca ministra Poklukarja in o katerem je Bojan Požar decembra lani zapisal, da “velja za skritega prišepetovalca predsedniku vlade pri policijskih zadevah.”

Foto: Nova24TV

Pijan vpleten v prometno nesrečo, s kraja katere je skušal pobegniti
Radovanćević pa je bil vpleten tudi v prometno nesrečo, ki jo je po uradnih informacijah povzročil na Tržaški cesti, ko se je zaletel v drog semaforja zaradi alkoholiziranosti in neprilagojene vožnje. Po neuradnih informacijah sta jo povzročila skupaj s kolegom, nato pa skušala pobegniti in odstraniti registrske tablice z vozila. Soproga naj bi tako prevzela vozilo naslednji dan, in tudi prevzela krivdo za povzročitev prometne nezgode.

Radovanćević naj bi imel v policiji vedno kritje, ker je znan nasprotnik SDS. Tako naj bi grozil policistom, ki so prišli na kraj dogodka, medtem ko sta s kolegom snela tablice iz vozila. Več kot očitno je mnogo razlogov tudi za Radovanćevića, da se udeležuje petkovih protestov. Po odmevnih vpogledih v osebne mape poslancev in zamenjavi v vodstvu policije, je želja po vrnitvi stare oblasti več kot očitna.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Prekršek za izmaličen obraz, obsodba za nekaj besed proti prvorazredni

"Zanimivo, da je fizični napad na nekoga lahko tudi...

Migrantsko nasilje vse pogostejše na ulicah Ljubljane

Aprila novo posilstvo v Ljubljani, gre spet za migrante?...

Bo “prešuštvo” s Pfizerjem ustavilo Von der Leynovo?

V zadnjem času je v javnosti močno odmevala "romanca"...