V torek novih 36 okužb s covidom-19, med njimi tudi trije otroci

Datum:

V torek je bilo ugotovljenih 36 novih okužb s koronavirusom, je prek Twitterja sporočila vlada. V bolnišnici se trenutno zdravi 20 bolnikov, od katerih pa nihče ne potrebuje nege na intenzivnem oddelku. Prav tako ni bilo nobenega primera smrti.

Od začetka epidemije covida-19 so v Sloveniji našteli 2722 okužb, za covidom-19 pa je umrlo 133 bolnikov. Podatki Sledilnika za covid-19 kažejo, da je trenutno v Sloveniji 419 aktivnih okužb.

Od 36 potrjenih okužb, so bile 3 okužbe med otroki, starimi od 5 do 14 let. 6 okužb je bilo v skupini mladostnikov, starih od 15 do 24 let. V starostni skupini od 35 do 44 let so potrdili 4 okužbe, največ okužb pa je bilo tokrat v starostni skupini od 45 do 54 let. Pri starih od 65 do 74 so bili pozitivni 4 testi. Med posamezniki, starimi od 55 do 64 let, je bila okužena 1 oseba, prav tako pa je bila potrjena 1 okužba v starostni skupini 75-84 in 1 okužba pri starejših od 85 let.

Image

Uvrstitev Hrvaške na rdeči seznam bila potrebna
Sledilnik za covid-19 je pokazal, da sta bili ta teden 2 okužbi potrjeni med zdravstvenimi delavci, 1 pa med oskrbovanci doma za starejše. Do sedaj znani podatki kažejo, da je med novo okuženimi zgolj 7 primerov, ki so povezani z uvozom iz tujine. Kljub temu pa je možno pričakovati, da se bo številka ponovno povzpela, ko se izteče inkubacijska doba pri dopustnikih, ki so se v minulih dneh vrnili s Hrvaške.

Sara Bertoncelj

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Čigave ideje dejansko promovira Nika Kovač?

Protiživljenjska kampanja Inštituta 8.marec v času pred evropskimi volitvami...

“Depolitizacija” se nikoli ne konča

Z "depolitizacijo" po meri Gibanja Svoboda je podobno, kot...

Čeferin odloča kar o dveh zadevah, kjer bi moral biti izločen

"Z začudenjem smo ugotovili, da je Ustavno sodišče RS...