Hrvaška od jutri na rdečem seznamu!

Aleš Hojs (Foto: STA)

Hrvaška bo s polnočjo uvrščena na rdeči seznam. Slovenski državljani bodo imeli do ponedeljka do polnoči čas, da se vrnejo v Slovenijo, ali pa jih bo ob vrnitvi doletela karantena.

Na Hrvaškem v zadnjih tednih beležijo vedno večje število okužb z wuhanskim koronavirusom, a država je na rdečem seznamu končala zato, ker je velik del okužb v Sloveniji izviral s Hrvaške, poroča STA.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je napovedal, da bo vlada redno spremljala epidemiološke razmere na Hrvaškem in v primeru izboljšanja stanja spremenila odlok o prehajanju meje.

Slovenski državljani, ki se trenutno nahajajo na Hrvaškem imajo čas za povratek do polnoči 24. avgusta 2020. “To smo storili, da omogočimo bolj razpršeno vračanje čez vikend. Vse pozivamo pa, da ne čakajo na ponedeljek. Ker bi lahko zaradi kolon zamudili polnočno uro in padli na torek in v karanteno,” je pojasnil Hojs.

Za vse ostale, ki bi morda te dni želeli oditi na Hrvaško je ob povratku napovedana karantena. “Kar se tiče lastnikov parcel in plovil, jim je omogočeno, da zapustijo Slovenijo in opravijo najnujnejše, a se morajo v 48 urah vrniti,” je še povedal notranji minister.

Ivan Šokić