Prijatelji iz Velike Britanije ne morejo zapustiti Italije, ker so že sedmič pozitivni na covid-19!

Datum:

Trije britanski učitelji so poučevali angleščino v Firencah. Vsi trije so bili okuženi s koronavirusom, nakar so bili prestavljeni v izolacijski center. Po njihovih besedah je  bivanje v centru kot v peklu. Posamezniki zato naprošajo britanske oblasti, da jim pomagajo pri vrnitvi v domovino, saj jim lokalne oblasti ne dovolijo odhoda iz centra.

Trije britanski učitelji so obstali v Italiji potem ko so bili sedemkrat testirani na koronavirus in vsakič pozitivni. Will Castle, Rhys James in Quinn Paczesny so zato nastanjeni v posebni izolacijski ustanovi že od 17. avgusta. Vsi trije so poučevali angleščino v Firencah, ko so pričeli kazati simptome covida-19 in so jih zato odpeljali v bolnišnico.

Kljub temu, da se vsi trije zelo dobro počutijo, pa ustanove ne smejo zapustiti, saj so bili že sedemkrat pozitivni na novi koronavirus. “Osebje konzulata Ministrstva za zunanje zadeve in zadeve Commonwealtha podpira tri britanske moške v karanteni v Italiji in je z njimi v rednih stikih,” je dejal tiskovni predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve in še obrazložil: “Dolžina karantene temelji na lokalnih ukrepih za nadzor širjenja koronavirusa, vendar smo izrazili skrb glede njihove hrane, sobe in zdravstvenih težav neposredno pri italijanskih organih in še naprej bomo storili vse, da jim bomo pomagali, v skladu z lokalnimi zahtevami.”

Foto: Facebook

Rhys iz Pembroke Docka, Quinn iz Sheffielda in Will iz Brightona morajo opraviti dva negativna testa zapored, preden jim je dovoljeno oditi domov. Rhys je dejal, da jim je en zdravnik povedal, da kljub rezultatom testov verjetno ne bodo nalezljivi, fantje pa so zaradi tega popolnoma zmedeni, zakaj ne morejo domov. “Smernice Svetovne zdravstvene organizacije pravijo, da po desetih dneh samoizolacije lahko odidemo. Vemo, da se Združeno kraljestvo strinja s tem, Italija pa se ne,” so povedali.

Odločitev je v rokah italijanskih oblasti
Nikakor ne morejo razumeti, da veleposlaništvo in ministrstvo ne moreta storiti ničesar, da bi se lahko vrnili domov. “Ne razumemo, zakaj veleposlaništvo in zunanji urad ne moreta storiti več, da bi nas pripeljali domov, ko pa vedo, da nismo več nalezljivi,” so še obrazložili. Trojica je bila v stiku z britanskim veleposlaništvom, vendar so jim povedali, da so pravila v rokah italijanskih zdravnikov.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Je bruseljska elita ogrožena? Pred evropskimi volitvami preiskuje politično oglaševanje

Evropska komisija je danes sporočila, da je pred prihajajočimi...

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...

[Video] London: 36-letnik z mečem zabodel več ljudi in ranil policiste

V Londonu se je zgodil napad z mečem. 36-letni...

3,6-milijonski trik Svobode in Levice

Ocenjeni stroški skupne izvedbe volitev in treh referendumov znašajo...